Activiteiten

Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Als er één sector is waarin innovatie een zeer belangrijke rol speelt is het wel de medische. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door één van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in onze regio. Samen bekijken we welke vernieuwende procedures en maatregelen een soms levensnoodzakelijk of levensreddend verschil maken.
Op zoek naar zin en betekenis in bedrijven
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Op 4 maart stelt Jochanan Eynikel zijn nieuwste boek Check-In aan je voor. Hij gaat daarin op zoek naar de rol van zingeving in de bedrijfswereld. Verwacht je aan een zin-volle avond met persoonlijke getuigenissen van onder meer Wouter Torfs (CEO Schoenen Torfs) en Hilde Van de Velde (Chief Purpose Officer Deloitte Belgium).
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
In deze groep brengen we een 15-tal bedrijfsleiders en kaderleden elk kwartaal samen. Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaar worden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit.
Over gedeelde bedrijfscultuur en gelukkige werknemers
Datum: dinsdag, 10-03-2020
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen
Secure Cloud Telecomaanbieder Destiny en cloudleverancier EASI zijn de afgelopen jaren meermaals geprezen voor hun sterke, duurzame groei. Daan de Wever (Destiny Group) en Thomas Van Eeckhout (EASI) hebben een nauw, strategisch partnerschap. Beide CEO's getuigen op 10 maart over hun gedeelde bedrijfscultuur waarbij ze hun werknemers beschouwen als de kern van hun bedrijf.
Datum: woensdag, 11-03-2020
Regio: West-Vlaanderen
Met Vind! creëerde Nathalie Christiaens een toekomstgerichte organisatie, die groeit door en met de creativiteit en veranderkracht van de medewerkers. Vind! hanteert een open bedrijfscultuur, waarin engagement en participatie centraal staan. We worden verwelkomd in de gloednieuwe kantoren voor een verrijkend gesprek in een inspirerende omgeving!
Datum: vrijdag, 13-03-2020
Regio: Kempen
Umicore is al jarenlang een gevestigde waarde in de Kempen. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in Olen en telt vandaag 1030 medewerkers. Het materiaaltechnologiebedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar kan na hard werken weer groeicijfers voorleggen. Tijdens een ontbijt op 13 maart krijgen we een blik achter de schermen van de cultuurverandering van een bedrijf dat op een succesvolle manier omgaat met o.a. employer branding.
Data en voetbal: bepaalt een computer de opstelling?
Datum: maandag, 16-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Heb je je ooit al afgevraagd op welke basis de opstelling van spelers gebeurt voor een voetbalwedstrijd? Benieuwd hoe data- en videoanalyse bijdragen tot betere prestaties? Ontdek het op 16 maart tijdens een bezoek van de ETION Jongeren aan het KAA Gent Oefencomplex!
Datum: dinsdag, 17-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De nieuwe format ‘ETION Denkt Door’ brengt een kleine groep ETION-leden gedurende één dag samen om zich intensief te verdiepen in een specifiek thema. Tijdens de eerste sessie (17 maart) ga je op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.
Welkom in Pretopia!
Datum: woensdag, 18-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens het lunchgesprek op 18 maart neemt trendwatcher Stefaan Vandist ons mee naar ‘Pretopia'. Samen met ons onderzoekt hij welke interessante innovatiepaden en scenario’s hun opwachting maken in de bedrijfswereld, en hoe we hiermee aan de slag kunnen.
Datum: dinsdag, 24-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De cultuur en waarden van een organisatie zijn de organisatie. Wie hier verandering in wil zien, moet dus beginnen bij wat onder de waterlijn speelt. In deze ETION-training leer je hoe je, als bedrijfsleider of verantwoordelijke, op een fundamentele maar ook concrete manier aan de slag kan met waarden op de werkvloer.
Factory of the future
Datum: donderdag, 26-03-2020
Regio: Brabant-Brussel
Op 26 maart nemen we een kijkje in de hypermoderne fabriek van Colruyt Group Fine Food te Halle. Ervaar zelf hoe Colruyt onderneemt met aandacht voor mens en milieu en bekijk o.a. de ergonomische ateliers en energiebesparende waterzuiverings- en koelingsinstallaties.
Praktijkgetuigenissen over de impact op mens en cultuur
Datum: donderdag, 26-03-2020
Regio: West-Vlaanderen
Ook al lijkt een overname of fusie soms de meest logische keuze, in de praktijk kunnen er altijd specifieke, al dan niet onvoorziene, uitdagingen mee gepaard gaan. Naast de zakelijke en cijfermatige kant mogen ook de emotionele gevolgen voor de betrokken zaakvoerders en medewerkers niet onderschat worden. Een aantal zaakvoerders delen op 26 maart hun persoonlijke ervaringen over de manier waarop zij hun overname of fusie beleefd hebben.