Activiteiten | Etion

Activiteiten

Datum: 01-09-2018
It’s lonely at the top… Dat gevoel overvalt elke leidinggevende ongetwijfeld wel eens. Maar daarvoor heeft ETION de ideale remedie! Schrijf je in voor Sparring Partner en ETION gaat voor jou op zoek naar dé perfecte match op topniveau om jouw leiderschapstalenten aan te scherpen!
Hoe maak ik het in China? Kansen en valkuilen voor Belgische ondernemers
Datum: 05-09-2018
De voorbije jaren is China van een producent van goedkope 'Made in China'-producten uitgegroeid tot een wereldmacht. Sven Agten, auteur van ‘Hoe maak ik het in China?’, geeft een realistisch beeld van het leven en werken in die nieuwe macht.
Datum: 07-09-2018
De impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving zorgt voor radicale veranderingen in de bedrijfsvoering. Technologische ontwikkelingen gooien traditionele businessmodellen helemaal om. Deze reeks van 4 middagsessies richt zich op beslissingsnemers met veranderkracht die binnen een onderneming met digitale transformatie bezig zijn.
Connect or collapse!
Datum: 17-09-2018
De digitale revolutie en het bijhorende netwerkeffect sloopt almaar meer grenzen en stelt traditionele ondernemingen voor belangrijke uitdagingen. Laat u op het ETION Forum 2018 door o.m. Peter Hinssen inspireren om grenzen te verleggen en de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet te treden.
Het meest ondernemende land van Europa
Datum: 25-09-2018
Van 25 t.e.m. 28 september gaat ETION op belevingstrip naar Estland, waar de digitalisering en administratieve eenvoud centraal staat. In deze inspiratietour in en rondom Talinn ontmoeten we grote en kleine spelers van de digitale transformatie van Estland. We kunnen daarbij niet voorbij aan Skype en Pipedrive, maar we vergeten ook de jonge wolven niet van startup-incubators als Technopol en Ulemiste City, ook wel het Silicon Valley van Noord-Europa genoemd.
Over leiderschapsstijl en bedrijfscultuur
Datum: 25-09-2018
Tijdens een lunchgesprek op 25 september vertelt Peter Leys, voorzitter van de raad van bestuur van Materialise, ons meer over de leiderschapsstijl en bedrijfscultuur bij deze specialist in 3D-printing.
Het nieuwe werken
Datum: 25-09-2018
De ETION Jongeren in Oost-Vlaanderen trappen op 22 septemberhet nieuwe werkjaar af met een bedrijfsbezoek bij Buro Project (Erembodegem) rond het nieuwe werken!
Datum: 25-09-2018
Om onze economie en sociale zekerheid overeind te houden, moeten we met meer gemotiveerde mensen langer aan de slag. Maar hoe moeten we dat concreet aanpakken? Tijdens een interactief lunchgesprek toetsen we de onderzoeksresultaten en input van Acerta aan een aantal gerichte praktijkcases.
Haven van de toekomst
Datum: 26-09-2018
Voor de netwerkstart van onze ETION-werking in West-Vlaanderen trekken we naar de haven van Zeebrugge! In de pas geopende ABC Toren, vanuit het nieuwe rooftoprestaurant NJORD, kijken sprekers Marc Adriaensen (ICO/APZI) en Inge Dubois (Randstad) samen met ons naar de toekomst van de haven.
Datum: 26-09-2018

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Een stiltedegustatie op initiatief van ETION en Taking Wing
Datum: 27-09-2018

"Druk, druk, druk!", dat is vandaag bijna een standaardantwoord op de klassieke 'hoe gaat het'-vraag. We hollen onszelf voortdurend voorbij om toch maar onze cijfers te halen en mee te blijven met de nieuwste trends in een overhaastige maatschappij. ETION en Taking Wing helpen je halt te houden in de eindeloze mallemolen met iets nieuws: een stiltedegustatie.

Vooruitkijken naar verandering
Datum: 01-10-2018
In de Trend Table laat ETION vier experts aan het woord over trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen. Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten af aan je eigen ervaring en aan deze van de andere deelnemers.