Activiteiten

Datum: maandag, 14-06-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hoe blijf je wendbaar in tijden van razendsnelle veranderingen? Tijdens de ETION Trend Table zetten onze sprekers je op weg om uitdagingen die we nu nog niet kennen, het hoofd te bieden! Tijdens vier dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten af aan je eigen ervaring: het grenzeloze potentieel van AI (Mieke De Ketelaere), energietransitie (Ronnie Belmans), de platformeconomie (Rogier De Langhe) en megatrends (Hans Diels).
Datum: maandag, 14-06-2021
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Digitaal is de nieuwe norm in onze hypergeconnecteerde maatschappij, waarin de klant meer dan ooit koning is. Extreme klantgerichtheid is niet langer één van de opties om zich aan te passen aan dit ‘nieuwe normaal’, het moet het belangrijkste focuspunt zijn voor iedere organisatie die een digitale versnelling wil inzetten. Rik Vera zet je op weg!
Sparren over actuele nieuwsitems tijdens maandelijkse ontbijtsessies
Datum: vrijdag, 18-06-2021
Regio: Brabant-Brussel
Ben jij een echte nieuwsvreter? Volg je de actualiteit op de voet en wissel je graag eens van mening hierover met een collega-ondernemer? Dan is onze themagroep Nieuwsvreters iets voor jou! Elke derde vrijdag van de maand in Vilvoorde.
Datum: maandag, 21-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brabant-Brussel
Het voorbije jaar nodigden alle seizoenen ons uit om met een gesprekspartner de natuur in te trekken voor een goede babbel. Ook deze zomer kan je weer inspiratie vinden bij mekaar tijdens de ETION Walks!
Podcast met Thierry Geerts (CEO Google België): “Hoe digitalisering ons meer mens maakt”
Datum: donderdag, 01-07-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Met ETION Open boek gaan we voor een verrijkte leeservaring! We beginnen met Homo Digitalis, het nieuwste boek van Thierry Geerts over hoe digitalisering ons meer mens maakt. Lezen doe je in alle rust, op je eigen tempo. Je ontvangt bovendien een exclusieve ETION-podcast waarin de auteur en topman van Google België in gesprek gaat met Hans Diels, onze expert toekomstdenken.
Datum: vrijdag, 02-07-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens de ETION-citytrips gaan we op zoek naar hoe steden hier bij ons, zich voorbereiden op de toekomst. Steden staan voor immense uitdagingen: dreigende economische en ecologische crisissen, een groter wordende sociale kloof, diversiteit, gezondheid, mobiliteit,… Ontdek welke antwoorden in Gent lokaal uit de grond gestampt worden om klaar te zijn voor morgen.
Ondernemen vanuit het hoofd, vanuit de buik, vanuit het hart?
Datum: vrijdag, 02-07-2021
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Als ondernemer willen we bewuste keuzes maken, een weldoordachte strategie uitstippelen, een team gericht aansturen. En toch botsen we soms op barrières waar we geen vat op lijken te krijgen. Via een ervaringsgericht leerproces en een combinatie van inzichten uit de neurowetenschap en praktijkoefeningen helpt deze workshop je om inzicht te verwerven in: ‘Wat is intuïtie? Hoe speelt intuïtie een rol? Hoe zet ik mijn intuïtie in?’ We werken vanuit de praktijk, met interactie vanuit de groep.
Summer Talks beyond Business
Datum: donderdag, 08-07-2021
Regio: West-Vlaanderen
Net zoals vorige zomer organiseert ETION ook dit jaar vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Voor de eerste Summer Talk gaan we in gesprek met Estel Meyhui, CEO van Artes Group.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 26-07-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
De Summer Talks beyond Business zijn terug. Tijdens de zomermaanden praten we vier keer met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Op 26 juli gaan we in gesprek met Dirk Busschaert, directeur operaties bij De Lijn.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 23-08-2021
Regio: Brabant-Brussel
Ook dit jaar organiseert ETION tijdens de zomermaanden vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Deze keer gaan we in gesprek met Thomas Van Eeckhout, CEO EASI.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 30-08-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens de zomer organiseert ETION opnieuw vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Voor deze laatste Summer Talk gaan we in gesprek met Bert Brugghemans, CEO Brandweer Zone Antwerpen.
Unieke 7-daagse leadership challenge in het Hoge Noorden
Datum: donderdag, 02-09-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Eén week lang ga je 'back to basics' en vér daar voorbij... Op deze belevingstrip bezoek je geen stad of regio met een boeiend economisch thema. Te midden van de onherbergzame wildernis van Lapland ga jij op zoek naar de beste versie van jezelf als leider.