Activiteiten

Werken met zelfsturende teams
Datum: 20-02-2018

Op 20 februari zet Niko Group zijn deuren open voor 'ETION vloert'. De werknemers van Niko getuigen zélf over hoe hun ontwikkelingspotentieel ten volle benut wordt in zelfsturende teams, en ze laten zien dat bedrijfsontwikkeling ook van beneden naar boven kan stromen in plaats van omgekeerd. Nadien gaan we hierover in gesprek met de COO Goedele Heylen.

Datum: 20-02-2018
Organisaties die kunnen en durven vooruitdenken op de ruimere invloed van hun producten of diensten hebben de toekomst in handen. Welke impact zal jouw product of dienst hebben? Met welke ethische kwesties dien je rekening te houden? In deze workshop leer je hoe je een waardengerichte kijk kan koppelen aan innovatief denken.
Leer je bedrijf beter omgaan met verandering
Datum: 21-02-2018
Tijdens de boekvoorstelling van 'Six Batteries of Change' op 21 februari ontdek je een onderbouwd model dat elke organisatie op weg zet naar duurzame verandering.
Datum: 23-02-2018
Kom ook dit jaar meegenieten van een mooie traditie. ETION organiseert op 23 februari voor de 25ste keer de Nocturne van de Kempen! 500 ondernemers zakken jaarlijks af naar het Paterspand in Turnhout voor dit gekende event. Koen Geens, minister van Justitie is deze keer onze gastspreker.
Is disruptie iets nieuws ? De Ageas-case 2008-2017
Datum: 01-03-2018
In the boardroom met Bart De Smet, CEO Ageas. Bart vertelt op 1 maart over het ontstaan en de evolutie van Ageas na de val van Fortis, over de strategische keuzes die het bedrijf nam, en over de nieuwe cultuur die het veranderingsproces mogelijk heeft gemaakt.
Internationaal innovatief ondernemen
Datum: 05-03-2018
Een Kinepolis-film meepikken in Canada? Dat kan! Sinds september 2017 is de Belgische Kinepolis Group immers ook actief buiten Europa. Het multimediabedrijf staat vooral bekend als bioscoopgroep, maar is met zo’n 4500 medewerkers ook werkzaam in filmdistributie, events, reclame en vastgoedbeheer. Dit alles gebeurt onder leiding van een Belgische CEO, Eddy Duquenne. Op 5 maart komt hij voor ETION zijn aanpak toelichten.
It's all about culture
Datum: 06-03-2018
Slechts 30% van alle overnames en fusies is een succes. Het feit dat overnames doorgaans puur financieel bekeken worden, zonder veel rekening te houden met de betrokken medewerkers en de bedrijfscultuur, speelt hier een belangrijke rol in. Want laat nu net dat sociaal 'passief' de motor zijn van het bedrijf dat je kocht of gaat kopen.
Datum: 08-03-2018
Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?
Start een EVAlutie in je bedrijf
Datum: 09-03-2018
Met de ogen van een man, marketeer, ondernemer, en vader van vier dochters kijkt marketingstrateeg Kurt Ostyn naar alle aspecten van de EVAlutie (de vervrouwelijking van onze maatschappij). En stelt vast dat het huidige MANopolie de oorzaak is van heel wat maatschappelijke en economische strubbelingen. Op basis van zijn bevindingen durft hij nieuwe oplossingen formuleren voor hedendaagse uitdagingen als ‘werkbaar werk’, ‘glazen plafonds’ en ‘mensvriendelijk ondernemen’.
Win for Life - met het basisinkomen naar vrijheid en creativiteit
Datum: 12-03-2018
De idee van een universeel en onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen wint aan populariteit. Maar is het ook een realistisch idee? Nele Lijnen, volksvertegenwoordiger Open VLD en auteur van het boek ‘Win for life’, is al jaren overtuigd van de voordelen van een basisinkomen.
Exclusief lunchgesprek over innovatie en duurzaamheid
Datum: 15-03-2018
Tijdens het ETION-Soudal Panoramagesprek op 15 maart deelt Marc Grynberg, CEO van Umicore, met ons zijn visie over innovatie en duurzaamheid.
Datum: 15-03-2018
Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of om verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?