Activiteiten

Kunst en ondernemerschap
Datum: 26-04-2018
Op 26 april zijn we te gast in De Grote Post, het jongste cultuurcentrum in Vlaanderen. Na een uiteenzetting over de werking en een rondleiding, mogen we meegenieten van een performance: ‘FIGHT NIGHT’, een politieke boksmatch vermomd als interactief, theatraal spel. Vijf spelers zullen wedijveren om jouw stem. Nadien nodigen de makers ons uit voor een kopstukkendebat met enkele Oostendse politici.
Open je ogen met Carine Drumont en Tineke Van Hooland
Datum: 26-04-2018
Is dat zo? Is vrouwelijk ondernemerschap beter? Carine Drumont en Tineke Van Hooland, twee vrouwelijke ondernemers pur sang, gaan tijdens de ontbijtsessie op 26 april hierover graag met ons in gesprek.
Datum: 26-04-2018

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snelle beslissingen, 'just in time'-leveringen, groeicijfers,... Ondernemen vraagt veel doe-werk, maar wanneer is er nog eens ruimte voor het diepere denkwerk? Die vind je bij ETION, in het traject Denkers voor doeners.

Word goestingarchitect en creëer een vernieuwd leiderschap
Datum: 09-05-2018
In ‘Goestingarchitecten’ gaat auteur Mieke Van Gramberen op zoek naar organisaties die weggaan van de klassieke hiërarchie en evolueren naar eenvoudige, waardengedreven structuren met een vernieuwd leiderschap. Zo reikt het nieuwste ETION-boek alles aan wat nodig is om een goestinggevende organisatie te worden.
Exclusief lunchgesprek over de toekomst van de automotive industrie in België
Datum: 15-05-2018
Filip Van Hool, kleinzoon van stichter Bernard Van Hool, is al sedert 1989 actief in het familiebedrijf en werd 5 jaar geleden de eerste CEO die Van Hool ooit kende. Tijdens de lunch op 15 mei gaat hij dieper in op de toekomst van de automotive industrie in België.
Datum: 16-05-2018
Goed anderhalf jaar na het Britse referendum is een definitief politiek akkoord nog steeds in de maak. Reden genoeg om eens poolshoogte te gaan nemen in Londen! Kom samen met ETION ontdekken wat Brexit nu écht betekent op onze belevingstrip van 16 tot 18 mei 2018.
Datum: 22-05-2018
Met ‘ETION vloert’ geven we een nieuwe dimensie aan onze bedrijfsbezoeken. We krijgen van het gastbedrijf het vertrouwen om hun organisatie van binnenuit te leren kennen. We gaan niet enkel in gesprek met de CEO, maar laten ook de vloer aan het woord. Op 22 mei zijn we te gast bij Pfizer, wereldleider in de biofarmaceutische industrie.
Next generation
Datum: 29-05-2018
Brouwerij Sint-Bernardus opent haar deuren voor ETION-leden op 29 mei. Na een rondleiding en een uiteenzetting over de brouwerij is er uiteraard ook ruimschoots de tijd om te proeven.
Vlaanderen is internationaal ondernemen
Datum: 31-05-2018
Tijdens dit lunchgesprek vertelt Claire Tillekaerts over het belang van internationaal ondernemen voor de Vlaamse economie en hoe Flanders Investment & Trade (FIT) ook jou kan helpen ondernemen in het buitenland.
Word goestingarchitect en creëer een vernieuwd leiderschap!
Datum: 01-06-2018
In ‘Goestingarchitecten’ gaat auteur Mieke Van Gramberen op zoek naar organisaties die weggaan van de klassieke hiërarchie en evolueren naar eenvoudige, waardengedreven structuren met een vernieuwd leiderschap. Zo reikt het nieuwste ETION-boek alles aan wat nodig is om een goestinggevende organisatie te worden.
Hoe maak je jouw onderneming 'futureproof'?
Datum: 04-06-2018
Meer dan ooit bepalen externe omstandigheden het succes van jouw onderneming. Denk maar aan digitalisering, wijzigende regelgevingen, disruptieve innovaties en geopolitieke veranderingen. Toekomstdenken wordt dan ook een kerncompetentie voor de bedrijfsleiding. Deze workshop doet je op gestructureerde wijze nadenken over de toekomst van jouw bedrijf.
Exclusief lunchgesprek over geëngageerd ondernemerschap
Datum: 05-06-2018
Tijdens dit lunchgesprek geeft Dirk Vandeputte, CEO Vandeputte Safety en nationaal voorzitter van ETION, zijn visie op geëngageerd ondernemerschap en legt hij uit hoe dit in de praktijk wordt gebracht in zijn bedrijf.