Activiteiten

Peter Vermeulen (ex-Amazon) over de succesformule van de internetgigant
Datum: woensdag, 28-04-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Wie doet het Amazon na? Goed 20 jaar geleden begonnen als een experiment in een smoezelige garage, vandaag één van de grootste bedrijven ter wereld. Waar ligt de sleutel tot het succes van de internetgigant? Ontdek het tijdens de digitale keynote van insider Peter Vermeulen op 28 april.
Persoonlijk energiemanagement in spannende tijden
Datum: donderdag, 29-04-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Om tijden van zware spanning en druk door te komen, heb je emotionele veerkracht, mentale weerbaarheid, energiemanagement en veel moed nodig. Je moet op zoek gaan naar jouw persoonlijke bronkracht. Tijdens deze interactieve workshop maak je kennis met specifieke tools uit de VUCA-Survival Kit die je hierbij kunnen helpen.
Ondernemen in China
Datum: dinsdag, 04-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens een exclusief lunchgesprek in beperkte kring put industrieel topmanager Stefaan Vanhooren (ex-Agfa) uit zijn jarenlange ervaring op het internationale toneel om je wegwijs te maken in één van de grootste economieën ter wereld.
Datum: woensdag, 05-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze workshopreeks (3 sessies) proef je van toekomstverkenning en design thinking. Twee methodes die, in combinatie, de innovatieprocessen in een organisatie kunnen versnellen en verdiepen. Je gaat naar huis met achter de kiezen een batterij aan analytische, creatieve, narratieve, tactiele en empathiegedreven innovatietechnieken, die bovendien gemakkelijk inzetbaar zijn.
Vlucht vooruit met bestemming toekomst
Datum: vrijdag, 07-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Zeven keer gaat Hans Diels, toekomstdenker bij ETION, online in gesprek met markante mensen van over heel de wereld: een ex-CIA-analist, visionaire uitvinders en wetenschappers, ondernemers en sciencefictionschrijvers. Stuk voor stuk opmerkelijke denkers die buiten de platgetreden paden zwerven om te onthullen wat de toekomst voor ons in petto heeft.
Ondernemen vanuit het hoofd, vanuit de buik, vanuit het hart?
Datum: vrijdag, 07-05-2021
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Als ondernemer willen we bewuste keuzes maken, een weldoordachte strategie uitstippelen, een team gericht aansturen. En toch botsen we soms op barrières waar we geen vat op lijken te krijgen. Via een ervaringsgericht leerproces en een combinatie van inzichten uit de neurowetenschap en praktijkoefeningen helpt deze workshop je om inzicht te verwerven in: ‘Wat is intuïtie? Hoe speelt intuïtie een rol? Hoe zet ik mijn intuïtie in?’ We werken vanuit de praktijk, met interactie vanuit de groep.
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: woensdag, 12-05-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 12 mei vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
Datum: dinsdag, 18-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Tijdens deze intensieve workshop gaan we op zoek naar het ideale digitaliseringsparcours voor jouw organisatie. We gebruiken hierbij het framework van de Digicoach. Ontwikkeld door Agoria en perfect op maat van het Belgische industriële ondernemerslandschap.
Het verhaal achter versmarkt LOKAAL
Datum: donderdag, 20-05-2021
Regio: West-Vlaanderen
De ETION Jongeren gaan op 20 mei unplugged in gesprek met Sjarel Buysschaert. Met LOKAAL richtte hij zes jaar geleden in West- en Oost-Vlaanderen een keten van overdekte boerenmarken op waar ook ontmoetingen centraal staan. Een gesprek over korte keten en voedselproductie, maar ook over geëngageerd ondernemerschap!
Corporate venturing in de praktijk
Datum: dinsdag, 25-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Steeds meer gevestigde bedrijven opteren voor corporate venturing en gaan een structurele samenwerking aan met een gespecialiseerde start-up. Welke modellen van corporate venturing zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe ziet het huidige landschap in België eruit? We sluiten af met enkele praktijkgetuigenissen van zowel corporates als start-ups die reeds een venture zijn aangegaan.
4-daagse leadership challenge in de ongerepte natuur
Datum: woensdag, 26-05-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
ETION-activiteiten halen je wel vaker uit je comfortzone. Maar nu ga je pas echt op ontdekkingstocht! Deze keer bezoek je geen stad of regio met een boeiend economisch thema. Gewoon jij en de ongerepte natuur van de Hoge Venen, waar je groeit naar de beste versie van jezelf als leider.
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 28-05-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.