Activiteiten

Virtual reality... in reality
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
De ETION jongeren starten het werkjaar met een bezoek aan de Gentse start-up Around Media. CEO Wannes Vanspranghe geeft toelichting bij de meerwaarde van virtual reality in de praktijk en laat de deelnemers de werking ervan ook in 'real life' ervaren!
Gelukkigere werknemers = betere bedrijfsresultaten
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen
Ben je niet vies van een flinke dosis inspiratie bij het krieken van de dag? Schrijf dan in voor het ontbijtgesprek met Tom Herrijgers. Als CEO van Marbles en rasondernemer in hart en nieren ziet hij in elk lumineus idee een uitdagend businessproject. Maar zijn échte passie is plezier en geluk op de werkplek!
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Er is waarschijnlijk geen plek ter wereld waar je de digitale transformatie beter kan ervaren dan in Estland. Het meest ondernemende land van Europa volgens het World Economic Forum. Het meest gedigitaliseerde land ter wereld volgens Wired. En dus dé ideale bestemming voor een ETION-belevingstrip! Zet je koffers alvast klaar voor een unieke reis van 24 tot 27 september.
De zoektocht naar medewerkers: oplossingen die werken
Datum: dinsdag, 01-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
We trappen het nieuwe werkjaar af op de bovenste verdieping van het gloednieuwe Skyline Park. Met een wejdse blik op de omgeving buigen we ons over het thema 'krapte op de arbeidsmarkt'. Frederik Vandenberghe (Skyline Communications) en Veerle Verfaille (Entrio) vertellen ons uit hun eigen ervaringen wat wel werkt.
Bij de motor van de chocolade-industrie
Datum: vrijdag, 04-10-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
We houden allemaal van chocolade. Maar als we over 30 jaar nog van chocolade willen genieten, dan moet duurzame chocolade de norm worden. Hoe Barry Callebaut met deze uitdaging omgaat, kom je te weten op 4 oktober.
Factory of the future 2019
Datum: vrijdag, 04-10-2019
Regio: Brabant-Brussel
Op 4 oktober nemen we een kijkje in de hypermoderne fabriek van Colruyt Group Fine Food te Halle. Ervaar zelf hoe Colruyt onderneemt met aandacht voor mens en milieu en bekijk o.a. de ergonomische ateliers en energiebesparende waterzuiverings- en koelingsinstallaties.
Datum: vrijdag, 04-10-2019
Regio: Kempen
Toptalent is kapitaal van onschatbare waarde voor elke onderneming. Schaars én mobiel. Hoe ga je creatief om met talent en maak je van jouw bedrijf een aantrekkelijkere werkgever? Verruim je blik en neem deel aan de tweede editie van de ETION Talenttable. Je ontmoet in deze boeiende themagroep vier inspirerende sprekers met de voeten stevig in de dagelijkse praktijk. Tijdens ontspannen ontbijtsessies tonen ze je hoe het anders en beter kan en moet.
Working @ Amazon: een insider getuigenis
Datum: woensdag, 09-10-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel

Er zijn mensen voor wie Vlaanderen simpelweg te klein is. Peter Vermeulen is zo iemand. Zijn CV verraadt een globetrotter pur sang. Vandaag is hij in Seattle head HR worldwide customer experience & operations bij Amazon. Op het lunchgesprek van 9 oktober geeft hij een unieke inkijk in de bedrijfs- en werkcultuur van de Amerikaanse tech-gigant.

'Six Batteries of Change' in de praktijk
Datum: donderdag, 10-10-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen
In turbulente tijden is het cruciaal om verandering juist te managen. Maar de kans op mislukking blijft ontzettend hoog. 'Six Batteries of Change' biedt een verrassend eenvoudig model voor meer effectieve verandering. We starten dit event met een toelichting van dit model, waarna we je graag inspireren met praktijkvoorbeelden over hoe je dit model in je bedrijf kan inzetten.
Ondernemen? Alleen als het duurzaam kan!
Datum: dinsdag, 15-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
Op het kasteeldomein 'De Cellen' blikt Peter Callant, eigenaar van Callant Verzekeringen, terug op de historiek van zijn bedrijf, dat inmiddels bijna drie decennia oud is. (foto: photonews)
Ontbijtsessie 'Waardevol Werkloos' met Geert Janssens
Datum: dinsdag, 15-10-2019
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
ETION is aanwezig op de 'E-commerce Xpo'-dagen in Kortrijk op 14 en 15 oktober met enkele seminars. Zo kan je op dinsdagochtend in The Greenhouse samen ontbijten met onze hoofdeconoom Geert Janssens. Hij stelt er zijn boek 'Waardevol werkloos' voor.
Wie volgt Group Joos op?
Datum: woensdag, 16-10-2019
Regio: Kempen
Mooie tradities zijn er om in ere te houden. En dus reiken we ook dit jaar weer De Kempenaar uit. De prijs voor een Kempense onderneming die zich in 2019 op de kaart zette met focus op duurzame groei en aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat doen we op 16 oktober op een nieuwe, spectaculaire locatie: de Galaxy Studio’s in Mol.