Activiteiten

Navigeren tussen risico's en opportuniteiten
Datum: vrijdag, 24-05-2019
Landen als Bangladesh, Angola en Indonesië staan nog minder ver in de ontwikkeling van hun economie, maar ze groeien snel en hebben een enorm potentieel. Ondernemen in deze landen brengt echter ook de nodige uitdagingen met zich mee. CFO Paul Lievens vertelt hoe de Jan De Nul Group navigeert tussen risico’s en opportuniteiten.
Verkiezingen 2019
Datum: maandag, 27-05-2019
Met het samenvallen van de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen op 26 mei, staat er veel op het spel. Op maandagochtend bespreken we tijdens een verkiezingsontbijt bij de VRT de eerste resultaten met Rik Van Cauwelaert (De Tijd) en prof. Steven Van Hecke (KU Leuven).
Beleef de smart city!
Datum: maandag, 03-06-2019
Bij een citytrip naar Barcelona denk je geheid aan de Ramblas, de Sagrada Familia of één van Gaudi’s andere architectuurparels. Maar naar goede gewoonte gaan de ETION belevingstrips veel dieper! Want onder alle historische pracht van de Catalaanse hoofdstad schuilt een hypermoderne smart city.
Naar een nieuwe harmonie in leiderschap
Datum: woensdag, 05-06-2019
In deze tweedaagse inspiratieworkshop ontdek je de kracht van elke leiderschapsstijl, vanuit een muzikale insteek. Via een aantal leiderschapslessen van beroemde dirigenten en componisten ga je op een muzikale zoektocht en krijg je meer inzicht in jouw eigen talenten en valkuilen. Zo ontdek je jouw toegevoegde waarde als leider en krijg je alle elementen mee om jouw rol een nieuwe invulling te geven.
Passie van ondernemers
Datum: woensdag, 05-06-2019
Als ondernemende professional treedt jij de toekomst ongetwijfeld graag creatief tegemoet. En ga je voluit voor ieder project waaraan je begint. Net als de ondernemers in onze gloednieuwe reeks Project Passie. Daarin ontmoeten we bekende bedrijfsleiders die zich naast hun onderneming met hetzelfde vuur engageren voor een project, sport of hobby. Michel Pradolini bijt de spits af op 5 juni.
Wel opgeladen, niet opgebrand
Datum: woensdag, 05-06-2019

In deze workshop reiken we pragmatische adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. Ons vertrekpunt is dat je niet opbrandt door hard te werken, maar wel door de manier waarop je werkt. We organiseren in zekere zin onze eigen burn-out. Ons hiervan bewust worden, is de belangrijkste stap die we kunnen zetten om het niet zover te laten komen.

Hoe maak je jouw onderneming 'futureproof'?
Datum: donderdag, 06-06-2019
Meer dan ooit bepalen externe omstandigheden het succes van jouw onderneming. Denk maar aan digitalisering, wijzigende regelgevingen, disruptieve innovaties en geopolitieke veranderingen. Toekomstdenken wordt dan ook een kerncompetentie voor de bedrijfsleiding. Deze workshop doet je op gestructureerde wijze nadenken over de toekomst van jouw bedrijf.
Datum: donderdag, 06-06-2019
Tijdens deze light lunch gaan we in gesprek met een aantal ondernemers over veerkracht. Ze getuigen over een moeilijke periode tijdens hun loopbaan en hoe ze die te boven zijn gekomen.
Open je ogen voor disruptie ze sluit!
Datum: dinsdag, 11-06-2019
Hoe moet je als bedrijf omgaan met morgen en overmorgen? Rik Vera is een vertrouwd adviseur op het gebied van extreme klantgerichtheid, disruptie, veranderende bedrijfsmodellen. Peter Van Hoecke licht toe hoe Rik en nexxworks hem hebben aangezet om zijn toekomstig denkpatroon te wijzigen en welke impact dit heeft op zijn organisatie. Een lezing en een getuigenis die elkaar versterken; een 'must hear & see' voor iedere mee-evoluerende ondernemer en manager.
Datum: woensdag, 12-06-2019
In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, razendsnel fluctuerende markten en disruptieve technologieën is het niet altijd eenvoudig om het overzicht te behouden. Gelukkig is er ETION Kwartaal Update. Een reeks van vier sessies waarin experts vier actuele politiek-economische thema’s messcherp ontleden.
Bruggen bouwen
Datum: donderdag, 13-06-2019
We zijn te gast in het AfricaMuseum om 'bruggen te bouwen'. Laat je inspireren door Pierre Kompany en Mohamed Ridouani en geniet van een gezellige avond met culinaire verwennerijen en de warme sfeer die je van ETION gewend bent.
Good vibes, inspiring people & more
Datum: donderdag, 13-06-2019
Net voor de zomer écht van start gaat, brengen we het warmste netwerk van de Kempen samen voor een sfeervolle summerbar. We ontmoeten je te midden van het groen in de Lentehei op donderdag 13 juni. Stefanie Veraghtert, founder & director van de Big C, is onze centrale gast en neemt je mee in haar bewogen ondernemersverhaal.