Activiteiten

Op zoek naar de ziel van de economie
Datum: 13-12-2017

In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Antoon Vandevelde waarin hij op zoek naar de grenzen van de economische rationaliteit. Op 13 december stelt hij zijn boek voor bij ETION.

Social technologies in business
Datum: 13-12-2017
De digitale detox beweging is hipper dan ooit. Met haar boek 'Social Technologies in Business' geeft Isabel De Clercq tegengas en toont ze aan hoe sociale technologie medewerkers en organisaties positief verandert. Ze komt het boek zelf voorstellen tijdens een Light Lunch op 13 december.
Datum: 14-12-2017

Sinds de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatlinvest in 2015, groeide het nieuwe bedrijf Greenyard uit tot een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten, logistieke diensten voor verse producten en groeimedia. CEO Marleen Vaesen, die onlangs nog de Vlerick Award in de wacht sleepte, licht tijdens dit lunchgesprek de belangrijkste factoren achter dit succesverhaal toe.

De blik van Bourlon
Datum: 15-01-2018
In volle nieuwjaarsdrukte razen we al eens voorbij aan de essentie. ETION haalt daarom vlak na de jaarwissel het tempo wat naar beneden, voor een heel persoonlijk huiskamergesprek. Samen met Hans Bourlon gaan we op zoek naar waar het écht om draait in het leven.
De blik van Bourlon
Datum: 16-01-2018
In volle nieuwjaarsdrukte razen we al eens voorbij aan de essentie. ETION haalt daarom vlak na de jaarwissel het tempo wat naar beneden, voor een heel persoonlijk huiskamergesprek. Samen met Hans Bourlon gaan we op zoek naar waar het écht om draait in het leven.
De blik van Bourlon
Datum: 17-01-2018
In volle nieuwjaarsdrukte razen we al eens voorbij aan de essentie. ETION haalt daarom vlak na de jaarwissel het tempo wat naar beneden, voor een heel persoonlijk huiskamergesprek. Samen met Hans Bourlon gaan we op zoek naar waar het écht om draait in het leven.
De blik van Bourlon
Datum: 18-01-2018
In volle nieuwjaarsdrukte razen we al eens voorbij aan de essentie. ETION haalt daarom vlak na de jaarwissel het tempo wat naar beneden, voor een heel persoonlijk huiskamergesprek. Samen met Hans Bourlon gaan we op zoek naar waar het écht om draait in het leven.
Een stiltedegustatie op initiatief van ETION en Taking Wing
Datum: 25-01-2018

"Druk, druk, druk!", dat is vandaag bijna een standaardantwoord op de klassieke 'hoe gaat het'-vraag. We hollen onszelf voortdurend voorbij om toch maar onze cijfers te halen en mee te blijven met de nieuwste trends in een overhaastige maatschappij. ETION en Taking Wing helpen je halt te houden in de eindeloze mallemolen met iets nieuws: een stiltedegustatie.

Datum: 29-01-2018
Op 29 januari hebben we prof. Wim Vanhaverbeke te gast, een wereldautoriteit op het vlak van open-innovatiemanagement. Bedrijven kunnen veel beter verbindingen leggen met elkaar, universiteiten, overheden en experts om kennis te delen, best practices uit te wisselen en samen te werken. Maar hoe ga je om met het openstellen van intellectuele eigendom? En hoe kunnen kmo’s ermee aan de slag?
Gedaan met administratieve rompslomp
Datum: 02-02-2018
Wat is blockchain? Waarom is het speciaal? Waarom is het WTF* (*Waarschijnlijk Toch Fundamenteel). Gerrie Smits, digital transformation consultant en specialist in blockchain, schreef er een boek over: een laagdrempelige, niet-technische introductie op de blockchain-technologie. Op 2 februari legt hij voor ETION uit waarom ook niet-techneuten best zo snel mogelijk blockchain leren snappen.
'Werken aan merken': een basiswerk over employer branding
Datum: 06-02-2018
Met 'Werken aan merken' schreef Jan Denys, director public affairs bij Randstad, het eerste Nederlandstalige basiswerk over employer branding. Op 6 februari komt hij het voorstellen in de Kempen.
Datum: 07-02-2018
Ondernemingen moeten wendbaar zijn en zich vlot kunnen aanpassen aan verandering. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken, zeker naar veranderingen die zich vandaag al laten voelen. In de Trendtable neemt ETION je tijdens vier sessies mee in vier trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst gaan samenleven en ondernemen.