Activiteiten

Kritisch denken in tijden van fake news
Datum: 20-06-2018
Hoe een kritische geest behouden en feiten van fictie onderscheiden in tijden van fake news, polarisering op sociale media en buitenlandse desinformatiecampagnes? Rik Van Cauwelaert (De Tijd) gaat op 20 juni hierover met ons in gesprek.
Datum: 20-06-2018
We sluiten het werkjaar in schoonheid af en zetten de zomer goed in! Neem je agenda alvast bij de hand en noteer: woensdag 20 juni verwachten we je op wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout. We ontmoeten je daar voor een unieke combinatie van natuur vlakbij de stad en een inspirerend ondernemersverhaal met historische wortels.
In Vlaamse Velden
Datum: 21-06-2018
Op 21 juni zetten we de zomer in. ETION West-Vlaanderen doet dat met een Zomerfeest in de meest idyllische van alle Vlaamse Velden.
Sharing is caring!
Datum: 21-06-2018
Voor dé beach party van het jaar hoef je deze zomer helemaal niet naar de kust. Sluit samen met de ETION-jongeren het werkjaar af aan een sfeervolle strandbar te midden van het groen op donderdag 21 juni in Kasterlee. We omringen je die avond met het warmste netwerk van de Kempen en bekeren je tot een echte believer van de deeleconomie.
Datum: 01-09-2018
It’s lonely at the top… Dat gevoel overvalt elke leidinggevende ongetwijfeld wel eens. Maar daarvoor heeft ETION de ideale remedie! Schrijf je in voor Sparring Partner en ETION gaat voor jou op zoek naar dé perfecte match op topniveau om jouw leiderschapstalenten aan te scherpen!
Hoe maak ik het in China? Kansen en valkuilen voor Belgische ondernemers
Datum: 05-09-2018
De voorbije jaren is China van een producent van goedkope 'Made in China'-producten uitgegroeid tot een wereldmacht. Sven Agten, auteur van ‘Hoe maak ik het in China?’, geeft een realistisch beeld van het leven en werken in die nieuwe macht.
Datum: 07-09-2018
De impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving zorgt voor radicale veranderingen in de bedrijfsvoering. Technologische ontwikkelingen gooien traditionele businessmodellen helemaal om. Deze reeks van 4 middagsessies richt zich op beslissingsnemers met veranderkracht die binnen een onderneming met digitale transformatie bezig zijn.
Connect or collapse!
Datum: 17-09-2018
De digitale revolutie en het bijhorende netwerkeffect sloopt almaar meer grenzen en stelt traditionele ondernemingen voor belangrijke uitdagingen. Laat u op het ETION Forum 2018 door o.m. Peter Hinssen inspireren om grenzen te verleggen en de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet te treden.
Het meest ondernemende land van Europa
Datum: 25-09-2018
Van 25 t.e.m. 28 september gaat ETION op belevingstrip naar Estland, waar de digitalisering en administratieve eenvoud centraal staat. In deze inspiratietour in en rondom Talinn ontmoeten we grote en kleine spelers van de digitale transformatie van Estland. We kunnen daarbij niet voorbij aan Skype en Pipedrive, maar we vergeten ook de jonge wolven niet van startup-incubators als Technopol en Ulemiste City, ook wel het Silicon Valley van Noord-Europa genoemd.
Over leiderschapsstijl en bedrijfscultuur
Datum: 25-09-2018
Peter Leys is sinds 2013 de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Materialise. Sinds 1997 is hij al betrokken als raadsman van de 3D-printingspecialist. Tijdens het lunchgesprek op 25 september vertelt hij over de leiderschapsstijl en bedrijfscultuur bij Materialise.
Datum: 26-09-2018

Met deze tweedelige workshop tillen we jouw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau en verken je de essentiële hoekstenen van verbindend leiderschap. Je verwerft inzicht in, en krijgt praktische tips rond het (h)erkennen van bevlogen, gedistantieerde en neutrale medewerkers, het verloop van engagement tijdens de loopbaan, het verschil tussen management en leiderschap, organisatiedimensies en de leiderschapsrollen bij verbindend leiderschap.

Een stiltedegustatie op initiatief van ETION en Taking Wing
Datum: 27-09-2018

"Druk, druk, druk!", dat is vandaag bijna een standaardantwoord op de klassieke 'hoe gaat het'-vraag. We hollen onszelf voortdurend voorbij om toch maar onze cijfers te halen en mee te blijven met de nieuwste trends in een overhaastige maatschappij. ETION en Taking Wing helpen je halt te houden in de eindeloze mallemolen met iets nieuws: een stiltedegustatie.