Activiteiten

Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: dinsdag, 19-10-2021
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 19 oktober vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
Ontwerp jouw toekomst, nu!
Datum: maandag, 25-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Je gaat op verkenning naar de toekomst. Want die is er sneller dan je denkt. Onzekerder dan ooit, maar even onvermijdelijk als altijd. In deze multimodale reeks blikken we vooruit naar wat ons te wachten staat. Een combinatie van hands-on workshops rond trendanalyse en toekomstdenken met innovatiebezoeken rond artificiële intelligentie, biotech en uitvinders.
Medewerkers (financieel) betrekken? Ja, graag! Via een winstpremie of iedereen mede-eigenaar? Geen idee…
Datum: woensdag, 27-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers? Krijg concrete antwoorden in een inspiratiesessie met experts van Cera, Grant Thornton en ETION.
Tussen utopie en dystopie
Datum: woensdag, 27-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Wanneer mensen mijmeren over de toekomst doen ze dat ergens in het spectrum tussen utopie en dystopie. In Denkers voor doeners XL nemen we je mee naar beide uitersten in literatuur en filosofie. We trekken naar de Pastorie (Vecmont), een afgelegen landhuis in de Ardennen, waar we ons verdiepen in utopisch en dystopisch denken.
Hoe integreer je duurzaamheid in de bestuurskamer?
Datum: donderdag, 28-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
In deze digitale reeks zoeken we uit hoe doelstellingen inzake duurzaamheid vorm kunnen krijgen in het dagelijks en strategisch bestuur van een onderneming. We gaan in gesprek met vier ervaren bestuurders die samen met jou de theorie toetsen aan de praktijk.
De kracht van twijfel: hoe alles in vraag stellen leidt tot creativiteit
Datum: maandag, 15-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Nieuwe ideeën ontstaan daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 op 15 november willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten. Keynotespreker Alan Iny werpt er een nieuw licht op creativiteit.
Digitale keynote met een succesvolle Belg in het buitenland
Datum: dinsdag, 16-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Voor sommigen is Vlaanderen simpelweg te klein. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en een internationale carrière uitgebouwd. In onze nieuwe digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met Gunter Pauli, boegbeeld van duurzaam ondernemerschap.
Mogelijkheden en impact van 5G op ons leven
Datum: donderdag, 18-11-2021
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Tijdens het eerste ETION-Soudal Panoramagesprek van het nieuwe seizoen schuif je mee aan tafel met Stijn Bijnens, CEO bij Cegeka. Als leider van de Hasseltse IT-groep staat hij mee aan de frontlinie van de 5G-revolutie. Op 18 november schetst hij de grenzeloze toekomstmogelijkheden van 5G en de impact ervan op onze maatschappij.
Fairisme: een eerlijker samenleving voor de toekomst
Datum: donderdag, 18-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
In ETION Unplugged maak je van vlakbij persoonlijk kennis met inspirerende ondernemers, met hun bezielende ideeën en verhalen vol vuur, passie en hartstocht. Charles Leclef ontvangt je in een intieme setting in zijn brouwerij, Het Anker. In dat Mechelse monument heeft hij het over fairisme, zijn recept voor een eerlijker samenleving.
Geert Ostyn blikt terug (en vooruit)
Datum: woensdag, 24-11-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wereldwijd werden alle systemen platgelegd en er moest wekenlang met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis op het bedrijf en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.
De roaring twenties post-corona?
Datum: dinsdag, 30-11-2021
Regio: Brabant-Brussel
De pauzeknop is lang genoeg ingedrukt geweest. 2022 wordt anders. Waar liggen de kansen en opportuniteiten om het na de crisis helemaal over een andere boeg te gooien? Ontdek het tijdens onze jaarlijkse ETION Outlook, compleet in een nieuw kleedje!
Diverse werkomgevingen in de praktijk
Datum: woensdag, 01-12-2021
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Brabant-Brussel, Kempen, Antwerpen-Mechelen
Op deze ETION Diversiteitsdag gaan we kijken in en luisteren naar bedrijven die op de een of andere manier met diversiteit en inclusie aan de slag gegaan zijn op de werkvloer: Volvo Car Gent, Aarova, Total Belgium, Goddeeris Industrial Piping en ON Semiconductor.