Activiteiten

Summertalks beyond business
Datum: donderdag, 20-08-2020
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
Tijdens de derde Summertalks beyond business praat Jochanan Eynikel met Toon Bossuyt (eigenaar Boss Paints). Wat is de impact van de coronalockdown op de bedrijfscultuur, digitalisering en het omgaan met morele dilemma's?
Summertalks beyond business
Datum: donderdag, 27-08-2020
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen
Voor de laatste in de reeks Summertalks beyond business gaat Jochanan Eynikel in gesprek met Koen De Maesschalck (Colruyt Group). Ze staan stil bij de impact van de coronalockdown op organisatie- en stakeholdermanagement.
Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: vrijdag, 04-09-2020
Regio: Brabant-Brussel
Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. Hij stelt zijn boek 'Gigantisme' aan je voor tijdens een Book & Breakfast op donderdag 2 april. Een warm pleidooi voor een economie op mensenmaat.
Datum: maandag, 07-09-2020
Regio: Brabant-Brussel
Ondernemingen moeten wendbaar zijn en zich vlot kunnen aanpassen aan verandering. Daarom is het belangrijk om vooruit te kijken. Zeker als veranderingen zich vandaag al laten voelen! In de ETION Trend Table laten vier experts hun licht schijnen op labgrown food, digitale ethiek, resilient cities en de 5G-revolutie.
Datum: woensdag, 09-09-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snelle beslissingen, 'just in time'-leveringen, groeicijfers,... Ondernemen vraagt veel doe-werk, maar wanneer is er nog eens ruimte voor het diepere denkwerk? In dit traject van 4 bijeenkomsten in kleine groep, vertrekken we telkens vanuit inspirerende teksten van grote denkers. Vervolgens gaan we op basis van deze teksten op zoek naar wat jou als ondernemer inspireert en drijft in leven en werk.
Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: vrijdag, 11-09-2020
Regio: Brabant-Brussel
Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. Hij stelt zijn boek 'Gigantisme' aan je voor tijdens een Book & Breakfast op donderdag 2 april. Een warm pleidooi voor een economie op mensenmaat.
Datum: maandag, 14-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
De gigantische uitdagingen op vlak van energie, milieu en klimaat vereisen een fundamentele transformatie van ons economisch denken. Volgens Thomas Rau, keynotespreker op het ETION Forum 2020, kan dit op een rendabele manier. Benieuwd naar jouw mogelijkheden om de cirkel rond te maken? Laat je inspireren op maandag 14 september, live of offline!
Datum: donderdag, 17-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
Zelfs de grootste optimisten als Elon Musk durven wel eens apocalyptische voorspellingen doen over artificiële intelligentie. Nochtans is AI niets om te vrezen! Mieke De Ketelaere, sinds kort program director AI bij IMEC, vertelt je er alles over tijdens het Haverwerfgesprek op donderdag 17 september.
Datum: donderdag, 17-09-2020
Regio: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Digitaal is de nieuwe norm in onze hypergeconnecteerde maatschappij, waarin de klant meer dan ooit koning is. Extreme klantgerichtheid is niet langer één van de opties om zich aan te passen aan dit ‘nieuwe normaal’, het moet het belangrijkste focuspunt zijn voor iedere organisatie die een digitale versnelling wil inzetten. Rik Vera zet je op weg!
Datum: dinsdag, 22-09-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
PIPA (Pigeon Paradise), de nummer één ter wereld in het verhandelen van topduiven, viert in 2020 zijn 20-jarig bestaan. Op 22 september ontdekken de ETION-jongeren wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die zo dichtbij, maar ook zo onbekend is.
Neem een kijkje in de toekomst
Datum: maandag, 28-09-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen, Brabant-Brussel
Waar zijn topwetenschappers vandaag mee bezig? En hoe kan hun onderzoek de wereld veranderen? Daar gaan we naar op zoek in ETION Meet the Scientist. Vier keer per jaar gaan we zo in gesprek met een topwetenschapper.
Datum: maandag, 28-09-2020
Regio: West-Vlaanderen
In de eerste helft van 2019 heeft een recordaantal van 170.000 Belgen aangeklopt bij een voedselbank. De voedselbanken spelen dan ook een cruciale rol op het vlak van armoedebestrijding. Maar wist je dat een voedselbank ook gerund wordt als een volwaardige kmo? De Voedselbank in Kuurne en het nieuwe initiatief Food Act 13, gericht op verse voeding, geven de ETION Jongeren op 28 september een inkijk in hun werking en in het achterliggende economische model.