Tijgersnest - Bhutan

Belevingstrip Bhutan

Reis door het land van de donderdraak

Op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk!

! De reis van 14-23 april 2024 is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse? Mail naar gizy.lamaire@etion.be

Belevingstrip Bhutan

Info

! De reis van 14-23 april 2024 is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse? Mail naar gizy.lamaire@etion.be.

Diep verscholen tussen de machtige pieken van de Himalaya ligt een piepklein koninkrijk waar de tijd lijkt stil te staan. Afgezonderd van de rest van de wereld, op eenzame hoogte, badend in natuurpracht. Is dit het mystieke Shangri-La?

Het gewone in Bhutan is vaak mooier dan het meest prachtige elders in de wereld. Zelfs de armste boerderij die zich nauwelijks vastklampt aan de steilste helling is er picture perfect.

Wat maakt Bhutan nu zo bijzonder? Een unieke combinatie van traditie, ecologie, duurzaamheid en spiritualiteit. En dat waarvoor Bhutan wereldwijd bekendstaat: hun Bruto Nationaal Geluk. Een land waar niet voetbal, maar boogschieten de nationale sport is. Waar sneeuwluipaarden jagen op steile bergflanken en tijgers zwerven door de valleien. Met her en der monniken die mediteren in de schaduw van een grote boom; het gezoem van hun gebeden uit de tempels klinkt tot ver over de heuvels.

Op deze unieke belevingstrip word je diep ondergedompeld in de boeddhistische leefwijze van de Bhutanen. Je bezoekt tal van gompa’s, chorten, stupa’s, kloosters en burchten. Stuk voor stuk pareltjes te midden van adembenemend weidse uitzichten op het Himalayamassief, ingenieus aangelegde landbouwterrassen en dramatische riviervalleien.

Met als hoogtepunt de klim naar het met legenden omgeven Tijgersnest. Eén van de heiligste plaatsen in de Himalaya, gebouwd op een haast onbereikbare klif.

Reis mee naar het koninkrijk in de wolken, Druk Yul: het land van de donderdraak.

Meer details lees je hier.

Waar
Bhutan, verschillende locaties
Wanneer
-
Praktisch
Status
Enkel wachtlijst mogelijk
Prijs
€ 11.250 p.p. op basis van tweepersoonskamer
Kosteloos annuleren
30/03/2023. Nadien is een percentage van het reisbedrag verschuldigd. Zie brochure voor meer details.
Contact
Gizy Lamaire

Gizy Lamaire

03 829 25 13