Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Hof van Reyen, Boechout
De roaring twenties komen maar moeizaam op gang. Geert Janssens & Philippe Gijsels gaan met Karl Hermans op zoek naar lichtpunten en opportuniteiten voor groei.
-
Kasteel Tivoli, Mechelen
We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messscherpe analyses van denktank-experts Geert Janssens en Hans Diels.
-
Hogeschool Vives, Kortrijk
Binnenkort 4 generaties samen op de werkvloer. Pittig! We brengen stemmen van alle leeftijden samen. Om te onderzoeken wat ons verdeelt. En bruggen te bouwen!
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
digitaal
Online gesprekken met markante mensen over de hele wereld. In deze 5de sessie hebben we het met Nessa Carey over het manipuleren van genetisch materiaal.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Een laagdrempelige introductie op de digitale wereld waarbij experts inzicht geven in de impact en uitdagingen van slimme technologie. Reeks van 4 sessies.
-
Snowball, Harelbeke
Tijdens een zorgvuldig gemodereerd debat gaan we samen op zoek naar argumenten pro en contra de complexe maar zeer dringende energietransitie.
-
Vind!, Roeselare
Wat vertelt ons DNA over ons? En in welke mate worden we er door gedetermineerd? Geneticus Sofie Claerhout vertelt er ons alles over.
-
diverse locaties
Laat je in deze themagroep inspireren door de visie en aanpak van een nieuwe generatie ondernemers. Vier sessies, telkens met 1 centrale, jonge gastheer.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
In de reeks Denkers voor Doeners reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer en mens.
-
AG campus
Terwijl extremen almaar luider klinken, gaan we op zoek naar verbinding. Met de ETION Leadership Award bekronen we een leider die de moed van nuance toont.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Vier experts speuren naar hun impact op onze manier van samenleven en ondernemen.
-
Spirits & Stories, De Pinte
Deze sessie is volzet, maar bij voldoende interesse organiseren we een tweede sessie in het voorjaar, mail hiervoor naar birgit.stokx@etion.be

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Het Fenikshof, Grimbergen
Tweedaagse hands-on opleiding die je alle praktische handvaten geeft voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en het omgaan met lastige keuzes.
-
Vleeshalle, Mechelen
We kijken vooruit naar wat de toekomst kan brengen. Op basis van sciencefiction. Een gedachte-experiment over de keuzes die we vandaag maken. Of net niet.
-
the convent, Eeklo
In De Levende Bibliotheek leen je geen boeken maar mensen. Wie gaat er schuil achter de cover? Is een eerste indruk de juiste?
-
Barboek, Leuven
In De Levende Bibliotheek leen je geen boeken maar mensen. Wie gaat er schuil achter de cover? Is een eerste indruk de juiste?
-
Dunk Pressing, Zottegem
Bij Dunk Pressing in Zottegem maken ze unieke vinylplaten met de meest uiteenlopende ontwerpen. Een verborgen internationale parel in Vlaanderen!
-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
meerdere locaties in Japan
Bezoek Japan en ontmoet Japanse ondernemers. Maak kennis met gezonde bedrijfscultuur, gezonde voeding en innovatie in zorg.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Turijn
Reis mee naar de economische motor van Italië. Vier dagen pure ETION-beleving in het koninklijke Turijn, een mekka voor autoliefhebbers en lekkerbekken.
-
Gentbrugse Meersen, Gentbrugge
Cabaretier, verhalenverteller en vogelspotter Begijn Le Bleu neemt ons tijdens 'golden hour' mee op sleeptouw in het natuurgebied de Gentbrugse Meersen.
-
Ardense bossen
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION Walks. Twee dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Ardense bossen.
-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
TC Plus, Brugge
Tom Callebaut wil de samenleving en het beleid inspireren met verbindende ruimtes, in een zoektocht naar nieuwe manier van samenleven en -werken.
-
Vlaamse Ardennen, verschillende locaties
Tubes opgepompt en kuiten ingevet? Dan ben je klaar voor de Flandrien Tweedaagse: een verbindende fietstocht langs de verborgen parels van de Vlaamse Ardennen.
-
Soudal, Turnhout
Aertssen Group won in 2022 de titel Onderneming van het Jaar na 10 jaar indrukwekkende groeicijfers. Reden genoeg voor een lunchgesprek met CEO Yves Aertssen.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een dwarse kijk op de toekomst van de samenleving en het kapitalisme met prof. dr. Bruno Colmant.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Inschrijven niet meer mogelijk.