Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Bhutan, verschillende locaties
We gaan op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan. De reis van 14-23 april is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse?
-
BMW, Bornem
Hans Diels licht in zijn boek de gevolgen van de geopolitieke disruptie toe. Hij bespreekt ook wat deze nieuwe realiteit betekent voor bedrijven.
-
Spaans Baskenland
Dit vierdaags programma dompelt je helemaal onder in het coöperatief en participatief ondernemen van Mondragón, in combinatie met een bezoek aan Bilbao.
-
diverse locaties
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze tweedaagse workshop krijg je alle nodige tips om de wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (CSRD) te implementeren met focus op jouw bedrijf.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
Via vijf interactieve, boeiende workshops krijg je concrete tools aangereikt om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen je organisatie.
-
diverse locaties in Brussel
Een verrassend bezoek aan Brussel met oog voor kunst, cultuur & architectuur. !!! VOLZET: inschrijven mogelijk na check beschikbaarheid van hotel.
diverse locaties
Teken in voor een verrijkte leeservaring! Deze lente lees je in alle rust, daarna beluister je een podcast én op 27 juni ontmoet je de auteur en andere lezers.
-
Compagnie Bougie, Melle
In dit holistisch traject leer je om, naast je hoofd, ook je emoties en lichaam in te zetten voor het ervaren van meer veerkracht, rust en authenticiteit.
-
Wimereux, Frankrijk
De opaalkust is één van de mooiste wandelregio's in Frankrijk. Tijdens deze tweedaagse stappen we 15 à 20 km per dag!
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit. En diepen we samen met een gastspreker een actueel thema uit. 15/5: Dorien Emmers.
-
Royal Golf Club Oudenaarde
We sturen je na wat tips en tricks van een mental coach de golfbaan op voor een verbindend partijtje golf.
-
humus x hortense, Brussel
Neem een kijk achter de schermen van het eerste vegan sterrenrestaurant in ons land. En proef van uitmuntend eten én een niet te versmaden ondernemersverhaal.
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Rutger Bregman komt met zijn nieuwste boek naar de Verbeke Foundation. Een plek die vernieuwing en (morele) ambitie ademt. Voer voor een topavond!
-
Zweden, verschillende locaties
Hoe komt het dat een land met evenveel inwoners als België, zoveel internationaal succesvolle bedrijven heeft? Kom het te weten tijdens deze belevingstrip!
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Vier sessies waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven. Sessie 2: Erik De Sutter
-
Villa Mariënborgh, Wilrijk
In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer en als mens.
-
't Groenhof, Zandhoven
Jouw time-out op vrijdag 24 mei! Na een rustgevende meditatie rollen we de mouwen op voor een Zuid-Italiaanse kookworkshop begeleid door Annet Daems.
-
Boedapest, Hongarije
Voorbij vooroordelen en politieke stigma’s ga je op zoek naar wat de hardwerkende Hongaar drijft. Een kritische expeditie in een stad vol troeven.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Iedereen eigenaar? Mooi! Maar hoe pak je zo’n transformatie nu concreet aan? Je komt er alles over te weten in deze workshop.
-
Cross Roast, Antwerpen
Een avond vol koffie! Theorie - van plantage tot in je tas - , proeven, en zélf prachtige 'latte art'-creaties maken. Smiling Barista neemt je op sleeptouw!
-
Orshof Hotel, Oudbergen
Tubes opgepompt en kuiten ingevet? Dan ben je er klaar voor: een verbindende rittentocht langs het mooiste dat Limburg te bieden heeft.
-
Klein Engelandhoeve, Turnhout
Een gezellig samenzijn met de warmste community van Vlaanderen vol ongedwongen ontmoetingen en gezonde inspiratie om de zomer positief in te zetten.
-
diverse locaties
Traject van drie inspirerende sessies dat duurzaamheid met stip bovenaan op de agenda van je onderneming zet.
-
El Citadel, Borsbeek
Trek je sportkleding aan, pak je racket en maak je klaar voor een onvergetelijke mix van competitie en plezier.
-
diverse locaties
ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie in Vlaanderen nog springlevend is. En zelfs straffer dan vroeger!
-
Case New Holland, Zedelgem
Kijk binnen bij Case New Holland (landbouwmachines), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
Asiat Park, Vilvoorde
Hoe breng je hoop, plezier en een lach in de samen-leving en samen-werking? Samen met Jean Bosco Safari en Ewoud Monbaliu gaan we voluit voor hoop en optimisme.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? Vier experts zoeken het uit in 4 sessies. Sessie 2: Geert Noels
-
Fort Napoleon, Oostende
In de prachtige setting van het historische Fort Napoleon gaan we samen met geluksonderzoeker Leo Bormans op zoek naar wat ons gelukkig maakt.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een vraag op de juiste manier formuleren, leidt tot meer verbinding en inzicht. Deze workshop geeft je de handvaten om dan zelf mee aan de slag te gaan.
-
Vlaanderen, verschillende locaties
Trap mee met de Pédalpreneurs waarbij je, als ondernemer rond je gezamenlijke liefde voor de fiets, een hechte verbinding kneedt. ETAPPE 3: Brugse Ommeland.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Hoe ontstaan denkfouten? Welke mentale valkuilen veroorzaken ze? Ontdek het tijdens deze interactieve tweedaagse!
-
Les Saisies, Franse Alpen
Samen met talloze gelijkgestemden fiets je tijdens dit meerdaags evenement de mooie Col des Saisies op. We fietsen hand in hand voor de strijd tegen kanker.
-
IJsland, diverse locaties
We combineren de legendarische Laugavegur-trektocht met een bezoek aan de grootste tomatenserre van IJsland. De Golden Circle maakt deze trip af!
-
Den Berk Délice, Rijkevorsel
Kijk binnen bij tomatentelers Den Berk Délice, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
MVP Padel, Evergem
Trek je sportkleding aan, pak je racket en maak je klaar voor een onvergetelijke mix van competitie en plezier.
-
't Groenhof, Zandhoven
Jouw time-out op vrijdag 27 september! Vandaag koken we op open vuur en oefenen we de hartcoherentiemethodiek met Angelica Krsteski.
-
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.
-
Anglo Belgian Corporation, Gent
Kijk binnen bij Anglo Belgian Corporation (dieselmotoren), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
Rwanda, verschillende locaties
Een economische en ecologische ontdekkingsreis door het betoverende Pays des Mille Collines met als hoogtepunt een onvervalste gorillasafari. WACHTLIJST!
-
Ardense bossen
Twee dagen trek je in een kleine groep de Ardense bossen in om zalig te wandelen en mentaal te herbronnen.