Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Oud Edegem Foodbar, Edegem
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit en diepen we, samen met een gastspreker, een thema uit: 06/12: Hans Dewachter
-
Citymesh, Oostkamp
Twee beklijvende getuigenissen over hoe je met persoonlijk engagement écht het verschil kan maken in crisissituaties.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
Tweedaagse workshop waarin je cruciale inzichten verwerft om op een duurzame manier om te gaan met sociale relaties binnen jouw organisatie.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Mathias De Clercq over de uitdagingen van een stad.
-
Jul Coworking, Geel
Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren.
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit. En diepen we samen met een gastspreker een actueel thema uit. 24/1: Jens Franssen.
-
Brasserie Taste, Vilvoorde
In deze vierdelige ontbijtreeks verklappen risicobuigers uit diverse sectoren hoe zij rond, met of dankzij obstakels richting gewenste uitkomst laveren.
-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
-
Vestar, Antwerpen
Wie wint de ETION Leadership Award? Op 5 februari bekronen we een “Mogelijkmaker”, die houvast biedt én vernieuwing brengt. Gastspreker is Philippe Bailleur.
-
De Schuur, Aalst
Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.
-
diverse locaties
Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze tweedaagse workshop waarin we met een brede visie en aanpak samen om jouw organisatie weerbaarder te maken als het aankomt op duurzaam werk.
-
De Pastorie, La Roche-en-Ardenne
Moeder waarom werken wij? In een afgelegen landhuis in de Ardennen verdiepen we ons gedurende enkele dagen in de werken van enkele beroemde denkers rond arbeid.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? Vier experts zoeken het uit in 4 sessies, vanaf 4 maart.
-
Rome - Vaticaanstad
In deze belevingstrip openen deuren die anders gesloten blijven. Ver voorbij de drommen toeristen ontdek je plekken waar alleen een selecte groep mensen komt.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Biznis Hotel, Lokeren
Chris Derde was meer dan 20 jaar geleden één van de pioniers in windenergie. Hij brengt zijn verhaal en neemt ons ook mee naar één van zijn windmolenparken!
-
Buro Project, Aalst
Ontdek tijdens deze praktische sessie hoe je ChatGPT inzet als superassistent!
-
Bhutan, verschillende locaties
We gaan op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan. De reis van 14-23 april is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse?
-
Spaans Baskenland
Dit vierdaags programma dompelt je helemaal onder in het coöperatief en participatief ondernemen van Mondragón, in combinatie met een bezoek aan Bilbao.
-
diverse locaties in Brussel
Achter de schermen van o.a. De Munt & Flagey. Ontmoetingen met kunstenaars. Een verrassend bezoek aan Brussel met oog voor kunst, cultuur & architectuur.
-
Compagnie Bougie, Melle
In dit holistisch traject leer je om, naast je hoofd, ook je emoties en lichaam in te zetten voor het ervaren van meer veerkracht, rust en authenticiteit.
-
Royal Golf Club Oudenaarde
We sturen je na wat tips en tricks van een mental coach de golfbaan op voor een verbindend partijtje golf.
-
Zweden, verschillende locaties
Hoe komt het dat een land met evenveel inwoners als België, zoveel internationaal succesvolle bedrijven heeft? Kom het te weten tijdens deze belevingstrip!
-
Boedapest, Hongarije
Voorbij vooroordelen en politieke stigma’s ga je op zoek naar wat de hardwerkende Hongaar drijft. Een ontdekkingstocht in een stad vol troeven.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Hoe ontstaan denkfouten? Welke mentale valkuilen veroorzaken ze? Ontdek het tijdens deze interactieve tweedaagse!
-
Dresden, Duitsland
Een ETION-peergroep on the move langs de hoogtepunten van de Malerweg. Met voorsprong het mooiste langeafstandswandelpad van Duitsland.
-
IJsland, diverse locaties
We combineren de legendarische Laugavegur-trektocht met een bezoek aan de grootste tomatenserre van IJsland. De Golden Circle maakt deze trip af!