Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
digitaal
Hoe integreer je duurzaamheid in de bestuurskamer? Vier digitale sessies met ervaren bestuurders. Met Pascal Verdonck op 25 januari.
-
meerdere locaties
Wandel jij ook telkens dezelfde lus en ben je toe aan een nieuwe omgeving, nieuwe gezichten én nieuwe gespreksstof?  Dan hebben we iets leuks voor jou in petto!
-
meerdere locaties
Ga mee op een 5-delige culturele ontdekkingsreis langs verschillende kunstvormen en ontdek hoe nauw kunstenaars en ondernemers met elkaar verbonden zijn.
-
digitaal
In deze digitale sessie maak je kennis met een succesvolle Belg in het buitenland: Jan Craps, de laatste Belg in het directiecomité van ABInbev .
-
Condacum, Kontich
Hoe kan je als leider veranderingen teweegbrengen en mensen meenemen in het verhaal? Kom er meer over te weten in deze themagroep voor jonge leidinggevenden.
-
Soudal, Turnhout
In dit ETION-Soudal Panoramagesprek tafelen we met Jürgen Ingels. Serie-ondernemer, durfkapitalist en de peetvader van de Belgische technologiesector.
-
digitaal
Wereldwijde HR-trends in de war for talent met Peter Vermeulen (ex-Amazon). Strategieën om talent te vinden en te binden op een krappe arbeidsmarkt.
-
Loweide, Oostkamp
Hoe breng je verbinding in je organisatie? Ontdek het tijdens deze tweedaagse workshop!
-
De Traagheid, Tielt
In De Levende Bibliotheek leen je geen boeken maar mensen. Wie gaat er schuil achter de cover? Is een eerste indruk de juiste?
-
the convent, Eeklo
In De Levende Bibliotheek leen je geen boeken maar mensen. Wie gaat er schuil achter de cover? Is een eerste indruk de juiste?
-
diverse locaties
ETION neemt je in z’n productietournee mee langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Maar straffer dan vroeger!
-
Duracell, Aarschot
Bedrijfsbezoek bij Duracell waar radicale technologische innovatie de bedrijfsprocessen steeds slimmer en efficiënter maakt.
-
Fox Flambé, Brugge
The Fox neemt ons op sleeptouw in zijn keuken. Samen koken, proeven, eten, drinken én een ondernemersverhaal... het ideale recept voor een topavond. 08/03.
-
digitaal
In deze reeks duik je in het fenomenale potentieel van de toekomst. Samen met Hans Diels ga je online in gesprek met markante mensen van over de hele wereld.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
digitaal
In deze digitale sessie maak je kennis met een succesvolle Belg in het buitenland: Jan De Backer, CEO en founder van Fluidda.
-
Arteveldehogeschool, Campus Kantienberg, Gent
Hans Dobbelaere reikt in zijn boek 'Groeispurt' tools aan om als bedrijf te groeien. Niet alleen economisch maar zeker ook in andere dimensies.
-
digitaal
In deze workshop geeft Tamira Snell (Institute for Future Studies) een overzicht van de belangrijkste consumententrends. Hoe integreer je die in je strategie?
-
Elaut, Sint-Niklaas
Wereldspeler Elaut bedenkt, creëert en produceert elektromechanische amusementsspelen. Laurens De Smedt leidt ons door de historiek en mechaniek van hun gamma.
-
De Heerlijckyt van Elsmeren, Geetbets
Ga samen met andere leidinggevenden op zoek naar jouw waarden. En ontdek het potentieel van jouw authentieke leiderschap voor jezelf, je team en je onderneming.
-
CO3 Campus, Terneuzen
Hoe gaan onze noorderburen om met de schaarste op de arbeidsmarkt? Panelgesprek met VDAB en UWV, gevolgd door een bezoek aan verpakkingsexpert Elopak Terneuzen.
-
SanoRice, Zottegem
Bij SanoRice, de grootste private label producent ter wereld van rijst-, maïs– en meergranenwafels, staan mensgerichte HR en diversiteit centraal.
-
Hogeschool Thomas More
Binnenkort werken 4 generaties op de werkvloer samen. Een pittige uitdaging! ETION brengt stemmen van alle leeftijden samen in het grote generatiedebat.
-
Cobras, Kortrijk
Verdiep je in circulaire ondernemingsmodellen en ontdek hoe enkele jonge ondernemers hun circulair verhaal in de praktijk brengen.
-
Salons Van Edel, Wilrijk
Hoge toppen scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef!? Op 3 mei vertelt Bart Embrechts met veel passie over zijn bedrijf en strategie.
-
Kaffee Social - Spoor 2, Hamme
Reveil is rond 1 november een begrip op talloze begraafplaatsen. Stichter Pieter Deknudt vertelt over het hoe en waarom van zijn levenswerk.
-
Page Electronica
De werknemers van Page Electronica kregen een tijdje geleden de kans om zich in te kopen in het bedrijf. Hoe verloopt dit proces? Wie gaat Page straks besturen?
-
meerdere locaties in Brugge
Ontdek innovatieve ondernemers die technologie en ambacht verzoenen in eerlijke, duurzame producten die Brugge als vanouds internationaal op de kaart zetten.
-
Hoge Venen
Met ‘Into the Wild’ ga je pas echt op ontdekkingstocht! Je verlaat de platgetreden paden en groeit naar de beste versie van jezelf als leider.
-
Tabloo, Dessel
De Nocturne krijgt een make-over! Een netwerkevent op maat van deze tijden, waardevolle verbinding én een prangende boodschap. Centrale gast is Ignace Schops.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
BTWIN Village, Rijsel
In B’TWIN Village ontdekken we hoe de producten van het fietsenmerk van Decathlon, B’TWIN, worden bedacht, ontworpen, ontwikkeld en getest.
-
E.D.& A., Kalmthout
Bezoek aan een toekomstfabriek met hypermoderne, geautomatiseerde assemblagelijnen voor custommade elektronica.
-
meerdere locaties
Wat betekent diversiteit in de praktijk? Bezoek en uiteenzettingen van Volvo Car Gent, Aarova, Total Belgium, Goddeeris Industrial Piping & ON Semiconductor.
-
Plantentuin Meise
Biomimicry-pionier Ylva Poelman vertelt je hoe organisaties relevant kunnen blijven: door te leren van de bvba Natuur en haar overlevingsstrategieën.
-
WAAK, Kuurne
Bedrijfsbezoek bij maatwerkbedrijf WAAK, een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzame kansen krijgen op een zinvolle job.
-
Barvatar, Gent
Angelique Foré, onderneemster in hart en nieren, vertelt tijdens deze avond openhartig over de burn-out die haar leven een andere wending gaf.
-
Verbeke Foundation, Kemzeke
Dirk De Wachter en Ignaas Devisch freewheelen over wat écht betekenis heeft. En Geert Verbeke vertelt over zijn Verbeke Foundation.