Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Les Saisies, Franse Alpen
Samen met talloze gelijkgestemden fiets je tijdens dit meerdaags evenement de mooie Col des Saisies op. We fietsen hand in hand voor de strijd tegen kanker.
-
IJsland, diverse locaties
We combineren de legendarische Laugavegur-trektocht met een bezoek aan de grootste tomatenserre van IJsland. De Golden Circle maakt deze trip af!
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit. En diepen we samen met een gastspreker een actueel thema uit. 4/9: Reinout De Bock
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
Tijdens 4 sessies blik je samen met een spreker vooruit naar beslissende maatschappelijke trends. Sessie 2: de race van AI (Sven Arnauts, Delaware).
-
diverse locaties
ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie in Vlaanderen nog springlevend is. En zelfs straffer dan vroeger!
-
Den Berk Délice, Rijkevorsel
Kijk binnen bij tomatentelers Den Berk Délice, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
Bossenstein Golf & Poloclub, Broechem
Steven Selleslags geeft tips over wat je kan doen om beter te worden als mens, als sporter én als ondernemer. Daarna kan je geïnspireerd de golfbaan op.
-
MVP Padel, Evergem
Trek je sportkleding aan, pak je racket en maak je klaar voor een onvergetelijke mix van competitie en plezier.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? 4 experts zoeken het uit in 4 sessies. Sessie 3: Leen Gorissen
-
Vlaanderen, verschillende locaties
Trap mee met de Pédalpreneurs waarbij je, als ondernemer rond je gezamenlijke liefde voor de fiets, een hechte verbinding kneedt. ETAPPE 4: Wilrijk en omgeving
-
Baarbeekhoeve, Mechelen
Tijdens deze 2-daagse krijg je inzichten en methodes aangereikt om te bouwen aan de veerkracht van je organisatie. Zodat je klaar bent voor uitdagende tijden.
-
diverse locaties
In deze themagroep breng je een bezoek aan drie bedrijven in de Kempen. Elk met hun kijk op duurzaamheid en innovatie en met hun eigen groeiverhaal.
-
Nike, Laakdal
Ontdek tijdens dit bedrijfsbezoek hoe Nike voortdurend streeft naar een betere wereld door baanbrekende technologieën en milieuvriendelijke initiatieven.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Vier sessies waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven. Sessie 3: Mieke Van Oost.
-
't Groenhof, Zandhoven
Jouw time-out op vrijdag 27 september! Vandaag koken we op open vuur en oefenen we de hartcoherentiemethodiek met Angelica Krsteski.
-
SEW Eurodrive, Leuven
Jochanan Eynikel en enkele experten nemen je in deze Après-Midi mee over ethiek in de digitale wereld. Hoe kunnen bedrijven hiermee omgaan?
-
Agristo, Wielsbeke
Drie ondernemers getuigen hoe een organisatiekompas medewerkers helpt om de waarden en visie van het bedrijf mee uit te dragen en de juiste keuze te maken.
-
Barcelo, Roeselare
De ETION Jongeren gaan in gesprek met één van de laatste Europese sigarenproducenten die vurig blijft strijden voor de toekomst van zijn sector.
-
Baarbeekhoeve, Mechelen
Deze tweedaagse workshop geeft je handvaten om de passende cultuur in jouw organisatie te concretiseren met behulp van Leidende Gedrags Indicatoren.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze themagroep getuigen vier totaal verschillende ondernemers over hun ervaring met handel drijven in of met een ander land. Sessie 1: Stefan Van Doorslaer
-
Anglo Belgian Corporation, Gent
Kijk binnen bij Anglo Belgian Corporation (dieselmotoren), één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier springlevend is.
-
4WINGS, Westerlo
Wie volgt VanRoey op als ETION Kempenaar? Kom het weten tijdens de prijsuitreiking op 10 oktober. Gastspreker is arbeidsmarktdeskundige Stijn Baert.
-
Rwanda, verschillende locaties
Een economische en ecologische ontdekkingsreis door het betoverende Pays des Mille Collines met als hoogtepunt een onvervalste gorillasafari. WACHTLIJST!
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een old school, typisch Vlaamse quizavond. Meet je kennis, in ploegjes van 4, met andere ETION-leden. (17/10)
-
Ardense Bossen, Spa
Twee dagen trek je in een kleine groep de Ardense bossen in om zalig te wandelen en mentaal te herbronnen.
-
Buro Modern, Waregem
In deze tweedaagse workshop krijg je alle nodige tips om de wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (CSRD) te implementeren met focus op jouw bedrijf.
-
Brussels Airport Company, Zaventem
Maak kennis met het duurzaamheidsbeleid van één van de grootste luchthavens in Europa en neem een unieke kijk achter de schermen!
-
Sint-Anna kapel, Dentergem
Wil je als solo-ondernemer samenwerkingen aangaan? Tijdens deze studiemiddag belichten we alle factoren. Met praktische tips & tricks!
-
diverse locaties
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
't Groenhof, Zandhoven
Jef Colruyt ontving dit jaar de ETION Leadership Award. In een exclusief interview en een uitgebreide Q&A geeft hij je zijn tien belangrijkste levenslessen mee.
-
Loweide, Oostkamp
Ontdek hoe Jef Colruyt als ‘mogelijkmaker’ zijn eigen stempel op leiderschap heeft gedrukt en welke waardevolle inzichten hij hierover deelt.
-
AFAS Software, Kontich
Ligt de toekomst op de maan, of toch eerder op Mars? Ruimtevaartexpert Nancy Vermeulen verruimt je blik op de wereld, de ruimte en de economie.
digitaal
Benieuwd wat de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen ons brengt? Schrijf je dan in voor onze digitale morning after.
-
Huis ViventO, Geel
In deze workshop krijg je inzichten en methodes aangereikt om spanningen bij familiale aandeelhouders en overdrachtssituaties concreet aan te pakken.
-
Howest, Kortrijk
Neem een flinke voorsprong met AI! In zes sessies bekijken we hoe je jouw bedrijfsprocessen kan optimaliseren en van AI jouw persoonlijke assistent kan maken.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Skilpod, Geel
Een inspirerend bedrijfsbezoek rond innovatieve bouwtechnieken en een uniek groeiverhaal van een jong bouwbedrijf.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Ontdek samen met filosofe Tinneke Beeckman hoe de ideeën van een aantal klassieke denkers je blik op jezelf en het leven kunnen openen en verrijken.
-
Villa Colette, Lochristi
In deze interactieve workshop krijg je inzicht in het ondernemingsoverleg in België en handvaten aangereikt om het regelmatig overleg in goede banen te leiden.
-
Detentiehuis, Kortrijk
In een persoonlijk gesprek vertellen de bewoners van het detentiehuis in Kortrijk over hun ervaringen, dromen en zoektocht naar een job.
-
Van Havermaet, Oevel
Auteur Maarten Leyts geeft inzichten over Gen ZAlpha en kijkt samen met enkele ondernemers naar de impact op de werkvloer van deze nieuwe generatie.
-
Van Hoecke, Sint-Niklaas
Maak kennis met Van Hoecke, een familiebedrijf waar de focus op de klant de basis vormt voor een doorgedreven innovatie en digitalisering.
-
Faculty Club, Leuven
In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische Outlook nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.
-
Willy Naessens Industriebouw
Jef Colruyt ontving dit jaar de ETION Leadership Award. In een exclusief interview en een uitgebreide Q&A geeft hij je zijn tien belangrijkste levenslessen mee.
-
Het Sacrament, Roeselare
In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische Outlook nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.
-
Flamingo Pet Products, Olen
Je brengt een bezoek aan het nagelnieuwe distributiecentrum van Flamingo Pet Products met focus op duurzaamheid in productie en distributie.
-
Enjoy Today, Oudenaarde
In deze workshop krijg je inzicht in je eigen stressfactoren en hoe zich die uiten. Je ontmoet ook andere ondernemers met vergelijkbare uitdagingen.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze workshop bekijken we hoe je van de Europese richtlijn inzake loontransparantie een strategische opportuniteit maakt voor je bedrijf!
-
Andalusië, verschillende locaties
Eindeloos/systemisch wandelen om terug te keren met rugzak vol wijze levenslessen. En om je plek als leider nog steviger en gezonder in te nemen.
-
Bhutan, verschillende locaties
We gaan op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan.