Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Ontdek tijdens deze masterclass hoe jij je kan wapenen tegen (geo)politieke risico's. Voor bedrijfsleiders, CFO's en andere beslissingsnemers.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
In deze interactieve workshop zoeken we samen met Hannes Hollebecq (Cera) uit hoe ondernemingencoöperaties precies werken.
-
Singapore, diverse locaties
Ontdek een smart & sustainable city in de cloud, waar artificiële intelligentie en augmented reality niet meer weg te denken zijn.
diverse locaties
Een halve dag meelopen met een collega-ondernemer voor een diepgaande kennismaking met elkaar en elkaars job op de werkvloer.
-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
-
diverse locaties
Traject van vier inspirerende sessies dat duurzaamheid met stip bovenaan op de agenda van je onderneming zet. Sessie 3: Business as a force for good.
-
Ooms Woonrealisaties, Rijkevorsel
Een inspiratiesessie bij de ETION Kempenaar over hun transformatie van bouwonderneming naar een bedrijf dat inzet op complete woonrealisaties.
-
Luxemburg
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION Walks. Drie dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Luxemburgse bossen.
-
diverse locaties
Ga in deze 3-delige ontbijtreeks in gesprek met visionairs die meebouwen aan een hoopvolle toekomst. Sessie 2: Maayke De Vil - circulaire economie & upcycling.
-
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Samsonite Europe HQ, Oudenaarde
Drie peoplemanagers getuigen over hoe zij in hun bedrijf aan de slag gaan met menselijk kapitaal.
-
Greenyard, Sint-Katelijne-Waver
Kijk binnen bij Greenyard, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Kasteel Ter Ham, Steenokkerzeel
Helder, kritisch denken, is lastiger dan het lijkt. Johan Braeckman verduidelijkt hoe we helderder kunnen leren denken en ons behoeden voor fouten.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
Tijdens 6 avondsessies ga je aan de slag met methodes uit de IT-wereld die je helpen gedijen onder verandering. Sessie 5: Danny Gladines over gelijkwaardigheid.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze tweedaagse workshop waarin we met een brede visie en aanpak samen om jouw organisatie weerbaarder te maken als het aankomt op duurzaam werk.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een old school, typisch Vlaamse quizavond. Meet je kennis, in ploegjes van 4, met andere ETION-leden.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Bobbejaanland, Lichtaart
Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat. De Bobbejaanland-edition!
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man/vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is onze derde gast.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
Een verrijkte leeservaring! Tijdens de vakantie lees je in alle rust, daarna beluister je een podcast én op 24 oktober ontmoet je de auteur en andere lezers.
-
De Pastorie, La Roche-en-Ardenne
Moeder waarom werken wij? In een afgelegen landhuis in de Ardennen verdiepen we ons gedurende enkele dagen in de werken van enkele beroemde denkers rond arbeid.
-
Hangar K, Kortrijk
Betaald worden om te gamen. Een droom die werkelijkheid kan worden. Hakim El-Kaddouri vertelt ons hoe hij van zijn passie zijn beroep maakte.
-
Hooge Heyde, Kasterlee
Wie volgt Ooms Woonrealisaties op als ETION Kempenaar? Wordt het FRAKO, Plantrent Group of VanRoey | EuroSys? Kom het weten tijdens de prijsuitreiking op 26/10.
-
AFAS Software, Kontich
Van start-up naar unicorn in een mum van tijd. Het inspirerende ondernemingsverhaal van Loop Earplugs is er een van durf, creativiteit en innovatie.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
Tweedaagse workshop waarin je cruciale inzichten verwerft om op een duurzame manier om te gaan met sociale relaties binnen jouw organisatie.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
We gaan met enkele stakeholders in gesprek over hoe kredietschaarste en de alsmaar strengere regelgeving de toekomst van ondernemingen onder druk zetten.
-
Jul Coworking, Geel
Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
In deze driedelige workshop leer je de strategie van je bedrijf ontwikkelen en veranderen zonder de eigenheid ervan overboord te gooien.
-
Barcelo, Roeselare
Tussen pot en pint in gesprek gaan met andere gedreven, ondernemende jongeren én geïnspireerd worden door het verhaal van een ervaren ondernemer.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een reeks van 4 sofagesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.
-
Faculty Club, Leuven
In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische Outlook nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? Sessie 4: Hans Diels (toekomstdenker ETION) over megatrends.
-
VanRoey.be, Turnhout
In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische Outlook nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer mens.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man/vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Minister Tinne Van der Straeten over het energievraagstuk
-
Brouwerij Hof Ten Dormaal, Tildonk
Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat.
-
Vinoscoop, Gent
In deze vernieuwde uitgave van onze jaarlijkse economische Outlook nemen drie gerenommeerde experten plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION.
-
Villa Mariënborgh, Wilrijk
In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer en als mens.
-
Soudal, Turnhout
We gaan in gesprek met Jeroen Lemaire, CEO van In The Pocket. Een snelgroeiende digital product studio die inzet op de nieuwste technologie, zoals AI.
-
Oud Edegem Foodbar, Edegem
Jong zijn én leidinggeven. Niet altijd even evident! In Young Leaders vind je een klankbordgroep waarin je leert van de aanpak van anderen.
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit en diepen we, samen met een gastspreker, een thema uit: 06/12: Hans Dewachter
-
Citymesh, Oostkamp
Twee beklijvende getuigenissen over hoe je met persoonlijk engagement écht het verschil kan maken in crisissituaties.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Mathias De Clercq over de uitdagingen van een stad.
-
Rome - Vaticaanstad
In deze belevingstrip openen deuren die anders gesloten blijven. Ver voorbij de drommen toeristen ontdek je plekken waar alleen een selecte groep mensen komt.
-
Bhutan, verschillende locaties
We gaan op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan. De reis van 14-23 april is volgeboekt, maar we overwegen een 2de groep. Interesse?
-
Spaans Baskenland
Dit vierdaags programma dompelt je helemaal onder in het coöperatief en participatief ondernemen van Mondragón, in combinatie met een bezoek aan Bilbao.