Ondernemers op wandel tijdens zomerevent

Doen en beleven

Door deel te nemen aan ETION-activiteiten, ontdek je wat mensgericht ondernemerschap voor jou in de praktijk kan betekenen. Hoe je kan bouwen aan een waarden-gedreven onderneming. En aan een waardevolle samenleving.

De experts van de ETION-denktank brengen hun denkwerk naar jou via workshops. Zo kan je je op een actieve en interactieve manier verdiepen in toekomstgerichte thema’s.

De themagroepen brengen leden bijeen met een gemeenschappelijke interesse rond een bepaald thema, zoals deugdelijk bestuur, duurzaamheid, finance, etc.

Tijdens de inspiratiemomenten ontmoet je andere ondernemers en ondernemende mensen. Je wisselt ideeën uit over actuele thema’s. Je verkent nieuwe inzichten.

Ontmoetingsmomenten staan voor beleving. In een gezellige, warme sfeer leg je nieuwe contacten. Je krijgt er ondernemende energie van.

De belevingstrips brengen je naar inspirerende plaatsen in de wereld. In kleine groep proef je van de socio-economische en culturele ingrediënten van een stad of regio. Je verruimt je blik op de wereld.

-
Living Tomorrow, Vilvoorde
Experts Hans Diels en Steven Van Hecke fileren de geopolitieke actualiteit en schetsen de impact voor bedrijven.
-
Diverse locaties in Nederland en België
Inspirerende tweedaagse verkenningstocht langs Belgische en Nederlandse voortrekkers en groeiers in purpose-gedreven ondernemerschap.
-
Turijn
Reis mee naar de economische motor van Italië. Vier dagen pure ETION-beleving in het koninklijke Turijn, een mekka voor autoliefhebbers en lekkerbekken.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
ViaVia, Mechelen
Tussen pot en pint is dé manier om kennis te maken! Met andere gedreven, ondernemende jongeren, voor een portie zinvolle toogpraat.
-
Het Fenikshof, Grimbergen
De wereld verandert razendsnel. Tijdens zes intensieve avondsessies ga je aan de slag met methodes uit de IT-wereld die je helpen gedijen onder verandering.
-
Gentbrugse Meersen, Gentbrugge
Cabaretier, verhalenverteller en vogelspotter Begijn Le Bleu neemt ons tijdens 'golden hour' mee op sleeptouw in het natuurgebied de Gentbrugse Meersen.
-
Ardense bossen
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION Walks. Twee dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Ardense bossen.
-
Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! We belichten 4 maatschappelijke trends om je op weg te zetten.
-
diverse locaties in Zambia, Zimbabwe en Botswana
Een 16-daagse belevingstrip doorheen Zambia, Zimbabwe en Botswana. Uitbundig genieten van natuur en cultuur, met oog voor de lokale economie en ontwikkeling.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Jardin Public, Berchem
Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Tabloo, Dessel
Een feestelijk ontmoetingsmoment met ruimte voor echte verbinding. Op zoek naar je authentieke zelf, in alle vrijheid.
-
Living Tomorrow, Vilvoorde
De toekomst is gisteren begonnen in trends die zich vandaag al laten voelen. Wat is hun impact? Sessie 2: Antoon Vandevelde over basiswelvaart onder druk.
-
Huurland, Nazareth
De ETION Jongeren gaan in gesprek met Ignace Van Doorselaere over de dingen die hij zelf graag als 20-jarige had geweten.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
In deze reeks reflecteer je vanuit inspirerende teksten van grote denkers over wat hun wijsheden betekenen voor jou als ondernemer mens. 10/05: Albert Einstein
-
Fort Liefkenshoek, Kallo
Een uitje voor vroege vogels. Nog voor de haan gekraaid heeft, fiets je de natuur rond de Antwerpse haven in, samen met cabaretier en vogelaar Begijn Le Bleu.
-
Tweeperenboom, Winksele
Inspirerende praktijkcases van organisaties die succesvol de stap naar participatief of coöperatief ondernemen gezet hebben.
-
TC Plus, Brugge
Tom Callebaut wil de samenleving en het beleid inspireren met verbindende ruimtes, in een zoektocht naar nieuwe manier van samenleven en -werken.
-
Ruilok, Lochristi
Je groep verbinden tot een hecht team, daarin ligt de kern van sterk leiderschap. In deze workshop leer je hoe je een team bouwt dat straffe resultaten neerzet.
-
meerdere locaties
Ga mee op een tweedaagse culturele ontdekkingsreis langs verschillende kunstvormen en ontdek hoe nauw kunstenaars en ondernemers met elkaar verbonden zijn.
-
Alsico, Ronse
Kijk binnen bij Alsico, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
T'ile Malines, Mechelen
Start je zomer bewuster dan ooit. Laat je op dit ontmoetingsmoment onderdompelen in de verhalen van ondernemers die om uiteenlopende redenen even afstand nemen.
-
digitaal
In 1,5 uur krijg je een update van de geopolitieke & economische actualiteit en diepen we, samen met een gastspreker, een thema uit: Ivan Van de Cloot, 07/06
-
Prullenbos, Wetteren
Start je zomer bewuster dan ooit. Laat je op dit ontmoetingsmoment onderdompelen in de verhalen van ondernemers die om uiteenlopende redenen even afstand nemen.
-
Vlaamse Ardennen, verschillende locaties
Tubes opgepompt en kuiten ingevet? Dan ben je klaar voor de Flandrien Tweedaagse: een verbindende fietstocht langs de verborgen parels van de Vlaamse Ardennen.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Soudal, Turnhout
Aertssen Group won in 2022 de titel Onderneming van het Jaar na 10 jaar indrukwekkende groeicijfers. Reden genoeg voor een lunchgesprek met CEO Yves Aertssen.
-
Centrum Eenheid, Wezemaal
Een dwarse kijk op de toekomst van de samenleving en het kapitalisme met prof. dr. Bruno Colmant.
-
Seminariecentrum Nieuwgoed, Zwijnaarde
Iedereen eigenaar? Mooi! Maar hoe pak je zo’n transformatie nu concreet aan? Je komt er alles over te weten in deze workshop.
-
Open Huis, Staden
Start je zomer bewuster dan ooit. Laat je op dit ontmoetingsmoment onderdompelen in de verhalen van ondernemers die om uiteenlopende redenen even afstand nemen.
-
diverse locaties
Driedelige ontbijtreeks waarin je inspiratie opdoet over hoe je talent kan binden en motiveren. En menselijke groei centraal zet.
-
De Corridor, Wetteren
Helder, kritisch denken, is lastiger dan het lijkt. Johan Braeckman verduidelijkt hoe we helderder kunnen leren denken en ons behoeden voor fouten.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
Durven je gedachten af en toe wel eens die kant uitgaan? Dan is deze tweedaagse workshop met overnachting beslist iets voor jou.
-
Faeröer eilanden, verschillende locaties
7-daagse zeilreis rond de Faeröer. Een expeditie, op zoek naar de beste versie van jezelf. Op een tocht waarbij de route belangrijker is dan de bestemming.
-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Minister Van Peteghem over de fiscale hervorming.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man/vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Johan Van Overtveldt over overheid versus markt.
-
LVD Group, Wevelgem
Kijk binnen bij LVD Group, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.
-
Singapore, diverse locaties
Ontdek een smart & sustainable city in de cloud, waar artificiële intelligentie en augmented reality niet meer weg te denken zijn.
-
Luxemburg
Pittiger en langer dan onze gebruikelijke ETION Walks. Drie dagen in een kleine groep mentaal herbronnen in de Luxemburgse bossen.
-
Sinaï woestijn
Ga mee op 8-daagse inleefreis bij de Bedoeïenen. Een authentieke en verdiepende woestijnreis met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Greenyard, Sint-Katelijne-Waver
Kijk binnen bij Greenyard, één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

Inschrijven niet meer mogelijk.

-
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man/vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is onze derde gast.
-
het ETION-gebouw, Wilrijk
We leggen enkele lastige vragen voor aan de man/vrouw aan het stuur over hun specifieke beleidsdomein. Minister Tinne Van der Straeten over het energievraagstuk
-
Bhutan, verschillende locaties
Reis mee naar het koninkrijk in de wolken, Druk Yul: het land van de donderdraak. Op zoek naar de bron van het Bruto Nationaal Geluk in Bhutan!