illustratie: vier personen leggen gelijke puzzelstukken samen

Workshop: Participatieve ondernemingsvormen

Iedereen eigenaar? Mooi! Maar hoe pak je zo’n transformatie nu concreet aan? In deze workshop kom je alles te weten over participatieve werkvormen en hoe die toe te passen in jouw context.

Workshop: Participatieve ondernemingsvormen

Info

Een organisatie die haar medewerkers ziet als eigenaars, krijgt medewerkers die ook handelen als eigenaars. De meest voor de hand liggende middelen om mede-eigenaarschap te stimuleren, zijn medewerkers laten delen in de winst of het kapitaal van een onderneming.

Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Welke zijn voor jouw organisatie een haalbare kaart?

In deze workshop overlopen we verschillende werkvormen om financieel eigenaarschap concreet vorm te geven. Drie experts bespreken op een overzichtelijke wijze de diverse beschikbare instrumenten en de belangrijkste juridische, sociaalrechtelijke en fiscale aandachtspunten.

Enkele topics die de revue passeren: doelen en KPI’s, de opzet van een breed aandelenparticipatieplan, de zin en onzin van aandelenoptieplannen, bedrijfsoverdracht aan medewerkers.

Op het einde van de workshop heb je de grote lijnen van een implementatieplan voor jouw organisatie duidelijk voor ogen.

Programma
in de loop van mei online individueel intakegesprek
woensdag 29 mei live sessie
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 850 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Tim Dausy

Director Tax & Legal
Grant Thornton Accountancy

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Kristof Wuyts

Director Tax & Legal
Grant Thornton Accountancy