utopische beeld van moderne gebouwen in wolken die dreigen overspoeld te worden door reuzegolf

Denkers voor doeners XL

Aan de hand van een boek, auteur of tekst maken we ruimte voor het diepere denkwerk. Samen reflecteren en zoeken naar wat jou als ondernemer inspireert en drijft in leven en werk. Voor deze reeks trekken we naar een afgelegen landhuis in de Ardennen waar we ons gedurende enkele dagen verdiepen in utopisch en dystopisch denken.

Denkers voor doeners XL

Info

De toekomst staat niet in steen gebeiteld, maar presenteert zich als eindeloze mogelijkheden. Wanneer mensen mijmeren over de toekomst doen ze dat ergens in het spectrum tussen utopie en dystopie. In Denkers voor doeners XL nemen we je mee naar beide uitersten in literatuur en filosofie.

We trekken naar de Pastorie (Vecmont), een afgelegen landhuis in de Ardennen, waar we ons verdiepen in utopisch en dystopisch denken. Een thema dat in het huidige tijdsgewricht weer volop aan actualiteit wint!

Het utopisch verlangen is gegroeid uit de humanistische idealen van de Verlichting. Met hun droom van een stralende toekomst, waarin rede, harmonie en overvloed heerst. Een droom die in de 20e eeuw een nachtmerrie werd toen we door Auschwitz, de Goelags en Tsjernobyl geconfronteerd werden met de schaduwzijde van de menselijke maakbaarheid.

De coronacrisis heeft pijnpunten in onze manier van samenleven blootgelegd. Een keerpunt dat enerzijds doet dromen van een nieuw tijdperk waarin we radicaal anders zullen leven, werken en samenleven. Maar dat tegelijk spookbeelden oproept van een wereld waarin angst regeert en ongelijkheid toeneemt.


Denkwerk in alle rust

In een korte, intense midweek verdiepen we ons in de klassiekers uit het genre zoals De Republiek (Plato), Utopia (Thomas More), 1984 (George Orwell) en Brave New World (Aldous Huxley) en verkennen we ook jouw dromen en nachtmerries als enterpreneurs en intrapreneurs.

Door inspiratiesessies storytelling, een socratische dialoog, tekstanalyse en groepsgesprekken gaan we op zoek naar wat jou als ondernemer inspireert en drijft in leven en werk.

Meer info in de brochure onderaan deze pagina.

Waar
De Pastorie, La Roche-en-Ardenne

Vecmont 13
6980 Vecmont (La Roche-en-Ardenne) 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Meer info
Contact

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Jochanan Eynikel

businessfilosoof - expert mensgericht ondernemen
ETION

Jochanan Eynikel (1981) is master in de wijsbegeerte en audiovisuele journalistiek. Zijn bijdragen richten zich op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. Hij is auteur van Check-In en Robot aan het stuur.

Nathan Van Camp

community-bouwer
ETION

Nathan Van Camp (1980) is master in de politieke wetenschappen en doctor in de wijsbegeerte. Hij is community-bouwer bij ETION en wetenschappelijk medewerker bij het Centrum voor Europese Filosofie van de Universiteit Antwerpen. Zijn wetenschappelijke publicaties situeren zich op het snijvlak van politiek, ethiek en technologie.