Hoe krijg je teams mee in digitale verandering?

Digitalisering helpt bedrijven efficiënter te werken en klanten te bereiken. Maar de omslag naar een digitaal georiënteerde organisatie of dienstverlening komt er niet zonder slag of stoot. Vooral intern botsen veel organisaties op menselijke obstakels, zoals veranderstress of weerstand in teams. In deze videolegt Jochanan Eynikel uit hoe je teams meekrijgt in digitale verandering.

Hoe teams ondersteunen in een digitale transformatie?

ETION en Arteveldehogeschool ontwikkelden een online leerplatform dat organisaties begeleidt in het meekrijgen en ondersteunen van teams in een digitaal veranderproces.

Waar blijven de robots?

Enkele jaren geleden leek het erop dat robotisering en digitalisering zo'n vaart gingen nemen dat we stilaan moesten vrezen voor een maatschappij zonder werk voor de mens. Maar zo snel is dat niet gelopen. Geert Janssens legt in deze video uit waarom.

Duurzaamheid in de mode-industrie dankzij technologie

De modesector is een van de vervuilendste industrieën ter wereld. Ondanks mooie verhalen over duurzaamheid en MVO-rapporten is er nog veel greenwashing. Toch zijn er tal van inspanningen om de modesector duurzamer te maken. Een daarvan is technologie.

Mensgerichte aanpak bij digitale transformatie loont

Bedrijven die de medewerker centraal zetten in hun digitale transformatie, genereren meer betrokkenheid en resultaat in dat proces en zijn daardoor succesvoller, zo schrijft Jochanan Eynikel in zijn inspiratienota over mensgerichte digitalisering. Bedrijven als Callens en Omnia Travel bevestigen dit. Ondernemen sprak met Jan Van Steen en Tommie Duyvejonck.

Mensgericht digitaliseren

In deze inspiratienota belichten we de mensfactor van digitale transformatie. Een praktijkbevraging van ETION in samenwerking met Arteveldehogeschool en Idewe leert hoe werkgevers de interne impact van digitale transformatie ervaren en hiermee omgaan.

Wat is mensgerichte digitalisering?

In deze video heeft Jochanan Eynikel het over 'mensgericht digitaliseren'. Dat zijn acties die een organisatie onderneemt om dat veranderproces zo menselijk mogelijk te maken.

Digitalisering hr-processen: België loopt achter

Waarom is digitalisering belangrijk? Acerta vroeg het aan een duizendtal werkgevers via een bevraging. De hoofdreden? Het zorgt ervoor dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. Acerta duikt in de cijfers en geeft tips.

Technologie is niet neutraal

"Hoopvol of angstig zijn voor technologie hangt niet af van artificiële intelligentie of van robots, maar van de keuzes die wij als mens maken", zegt businessfilosoof Jochanan Eynikel in Tijd Connect (28 juni). "Wij zullen bepalen waarvoor we technologie inzetten. Daarom is het belangrijk dat we naast ingenieurs ook menswetenschappers plaatsen."

Leidt AI in gezondheidszorg tot meer menselijkheid?

Het potentieel van artificiële intelligentie in de geneeskunde is gigantisch. ETION-toekomstdenker Hans Diels sprak hierover met de bekende Amerikaanse cardioloog Dr. Eric Topol tijdens ETION’s Flight to the Future.