illustratie van industriële werkvloer

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie

Kijk binnen bij 5  bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties.

ETION gaat in productie: reis langs Vlaamse maakindustrie

Info

In de jaren 70 en 80 van vorige eeuw sloten fabrieken bij ons één na één de deuren: voorgoed, vreesden economen. In een globale economie leek het onmogelijk nog te kunnen concurreren tegen de 'lean & mean'-productiecapaciteit van lageloonlanden. Maar door ver doorgedreven R&D en innovatie zijn ze hier nog steeds!

ETION neemt je in z’n productietour mee langs vijf opmerkelijke bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Maar ze doen het wel anders!

Bedrijven die vandaag dichtbij en op grote schaal lokaal produceren, maken het verschil door hun waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisatie: makers met respect voor mens en milieu, eerlijk en duurzaam.

Tijdens vijf bezoeken krijg je een exclusieve blik achter de schermen bij succesvolle maakbedrijven met een markant verhaal. Samen met een kleine groep eindbeslissers, productieverantwoordelijken, plant managers & COO's maak je, in een informele sfeer, kennis met het bedrijf en wissel je ideeën uit met peers uit andere sectoren.

 • BENEO-Remy: grootste rijstzetmeelproducent ter wereld – woe. 7/02
  We zijn te gast bij een toonaangevende voedselplant waar duurzame en hoogwaardige ingrediënten worden geproduceerd. De producten van BENEO vind je in voeding, veevoer en farmaceutische producten. Meer info.
 • Smulders Projects: innovatief met staal – di. 26/03
  In Hoboken bezoek je de unieke productiesite van Smulders Projects. De oude scheepswerf is de ideale uitvalsbasis om megaconstructies naar hun bestemming te verschepen.  De stalen funderingen voor offshore windmolens en andere grote constructies worden er met knowhow en technisch vakmanschap geproduceerd op een site van 130.000 m². Meer info & inschrijven.
 • Case New Holland: hoogtechnologische landbouwmachines – do. 06/06
  Bij Case New Holland ontwerpen, ontwikkelen en produceren meer dan 3000 medewerkers maaidorsers, balenpersen en hakselaars. 110 jaar ervaring, gecombineerd met de laatste hi-tech knowhow staan garant voor kwaliteitsproducten. We bezoeken er o.a. het grootste private onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van West-Vlaanderen. Meer info & inschrijven.
 • Den Berk Délice: grootste kerstomaatjesteler van het land – di. 10/09
  Je kan binnenkijken bij een groeibedrijf waar doorgedreven automatisering hand in hand gaat met intensief vakmanschap en met focus op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Meer info & inschrijven.
 • Anglo Belgian Corporation:  marktleider in dieselmotoren- do. 10/10
  De Anglo Belgian Corporation of ABC is een fabrikant van grote dieselmotoren. Reusachtige machines die voornamelijk in scheepvaart, spoorwegen en elektrische centrales gebruikt worden. Het bedrijf is klaar is om 100 jaar expertise in motoren in te zetten in de energie- en transportsector van morgen. ABC blijft toekomstige regels rond emissienormen een stap voor dankzij voortdurend intern onderzoek en ontwikkeling. Meer info & inschrijven.
datum uur topic plaats
woensdag 7 februari 08:45-11:45 Beneo-Remy: grootste rijstzetmeelproducent ter wereld Leuven/Wijgmaal
dinsdag 26 maart 09:30-13:00 Smulders Projects: innovatief met staal Hoboken
donderdag 6 juni 13:30-16:30 Case New Holland: hoogtechnologische landbouwmachines Zedelgem
dinsdag 10 september 10:00-13:00 Den Berk Délice: grootste kerstomaatjesteler van het land Rijkevorsel
donderdag 10 oktober 13:30-16:30 Anglo Belgian Corporation: marktleider in dieselmotoren Gent
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
Inschrijven is enkel nog mogelijk per bedrijfsbezoek (klik op de link in de beschrijving hierboven).
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)