Workshop toekomstdenken

In een wereld vol onzekerheid moeten ondernemingen wendbaar kunnen zijn. Je vlot aanpassen aan onverwachte verandering is essentieel. En daarom is het belangrijk om vooruit te kijken.

In de workshop toekomstdenken laat Hans Diels je in twee dagsessies zien hoe je je optimaal leert voorbereiden op verschillende toekomstbeelden. Een hands-on workshops reeks waarmee je alle tools in handen krijgt om zelf actief de toekomst te gaan verkennen.

GI Joe & Jane

Elke sessie vangt aan met het persoonlijke verhaal van de centrale gastheer, dat wordt afgestemd op de verwachtingen van de deelnemers. De ondernemers vertellen puur en open, zonder microfoon of presentatie, zoals tijdens een 'ETION Unplugged'-sessie. Ze worden één met de groep. Vooraf kunnen de deelnemers vragen of onderwerpen die ze aan de centrale gast willen voorleggen, doorgeven. Maar ook tijdens de bijeenkomst zelf is er meer dan genoeg ruimte voor #durftevragen. Leun je liever achterover om te luisteren en de (inter)actie te volgen? Dat is ook prima!

Kofonds: ondernemers steunen elkaar bij ziekte

Een kring van twintig tot vijftig ondernemers in een Kofonds beloven elkaar dat ze steun zullen bieden mocht een van hen ziek worden. Ze willen dan samen zorgen dat de zieke elke maand duizend euro ontvangt. Dat doen ze door elk een klein bedrag te schenken aan de ondernemer met gezondheidsproblemen.

Kwartaalupdate

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. 

Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen! Een kleine groep voor bedrijfsleiders en kaderleden die samen op zoek gaan naar trends die houvast geven in turbulente tijden...

Project Papillon - ‘Tien jaar zonder zorgen’

BSH, dochteronderneming van Bosch, wil echt circulair worden en met de productie van haar apparaten maximaal inzetten op milieu en klimaat.

Musk helpt de vrijheid van meningsuiting niet

Opinie van Jochanan Eynikel (De Tijd, 4 mei 2022)
Als Elon Musk de financiering rond krijgt, wordt hij de enige eigenaar van Twitter, het invloedrijkste socialemediaplatform van de afgelopen tien jaar. Een goede zaak is dat niet.

Het einde van seks

Hans Diels legt in deze video uit waarom kinderen die verwekt worden door seks, wel eens iets zeldzaam zou kunnen worden in de toekomst.

Raad der Wijzen

Lig jij ’s nachts ook al eens wakker? Worstel je ook af en toe met strategische knopen die je moet doorhakken? Dan komt een van onderstaande vragen jou misschien wel bekend voor:

Financiële participatie in de strijd om talent

Zijn bedrijven waarvan medewerkers een significant deel van het kapitaal in handen hebben, beter gewapend in de strijd om talent? Tijdens een digitale internationale rondetafel op 8 juni die ETION organiseert voor de Internationale Associatie voor Financiële Participatie (IAFP), gaan we dieper in op dit vraagstuk.

Stay Steady: OOTF live-event op 25 mei

Organisation of The Future is een beweging van enkele geëngageerde ondernemers, communicatiebureau Choco en Quinx. Samen met ETION ijveren zij voor een sterk mens- en waardengerichte kijk op ondernemerschap. Na een coronapauze organiseren ze op woensdag 25 mei opnieuw een inspirerend live-event. Ben jij er ook bij?