Kwartaalupdate

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. 

Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen! Een kleine groep voor bedrijfsleiders en kaderleden die samen op zoek gaan naar trends die houvast geven in turbulente tijden...

ETION gaat in productie. Greenyard: duurzame voeding

Het verhaal van Greenyard begon precies 40 jaar geleden in een bescheiden champignonkwekerij in Belsele. Anno 2023 is het familiebedrijf van Hein Deprez uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van groenten en fruit ter wereld. Goed voor 2 miljoen ton verse groenten en fruit, 780.000 ton diepgevroren producten. 9.000 werknemers in 27 landen over de hele wereld en een omzet van 4,4 miljard euro. Beursgenoteerd, met de top 20 Europese retailers als vaste klanten.

Zorg dat je eer uit je werk haalt

De dag nadat we de award van Kempenaar 2022 hebben gekregen, ben ik het bedrijf rond gegaan met het beeldje om alle medewerkers te bedanken. Alleen dankzij hen hebben we dat kunnen bereiken”, aldus Ben Ooms, gedelegeerd bestuurder van Ooms Woonrealisaties, in Ondernemen.

De wendbare organisatie

De wereld rondom ons verandert met een rotvaart. Wie nog wil kunnen bijbenen, moet wendbaar worden. Bewust kiezen voor verandering. Fundamentele onzekerheid aanvaarden en complexiteit omarmen.

In ETION’s themagroep De wendbare organisatie ga je aan de slag met methodes en modellen uit de IT-wereld. Een persoonlijk groeitraject om agile principes in jouw organisatie of team te brengen.

Intracto transformeert naar iO

In 2023 zal het merk Intracto helemaal verdwenen en overal vervangen zijn door iO. Het is de laatste stap in een transformatietraject, waarbij het bedrijf van Pieter Janssens na 33 overnames naar voren treedt als een communicatie- en technologiebureau met een compleet aanbod onder een nieuwe vlag.

Onze demografische toekomst!

In ETION’s Flight to the Future schetste Charles Goodhart een panoramisch beeld van enkele demografische trends die op het punt staan ​​scherp te keren.

Art Discovery Tour

Radicaal vernieuwende ideeën, creativiteit, verbeeldingskracht;  allemaal kenmerken van succesvolle ondernemers. Maar eigenlijk zijn het termen geleend van de kunstwereld. Beide hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Met ETION's Art Discovery Tour ga je op een tweedaagse culturele ontdekkingsreis langs klassieke muziek en verschillende beeldende kunstvormen. We brengen o.a. een bezoek aan het SMAK en het Museum Dhont-Dhaenens, maar zijn ook te gast bij kunstenaars thuis en luisteren naar een uniek pianoconcert. 

Gamechangers

Caroline Vercauteren (CEO BonMush) en Pieterjan Verhaeghen (co-founder & CEO Bolt) zijn twee jonge wolven die tegen de stroom in durven zwemmen. Idealisten met een plan, die het opnemen tegen grote gevestigde waarden. Klaar om met hun innovaties de wereld te veroveren. Gedreven door ideeën, met de transformatieve kracht om de economie van morgen vorm te geven.

Trends Top: 10% ETION-voordeel op login

Trends Top legt het vergrootglas op 1.614.118 bedrijven in België. Dankzij de zoekmachine vind je snel informatie over bestaande klanten, leveranciers of prospecten terug. Via betrouwbare bedrijfsinformatie, overzichtelijke dashboards, gedetailleerde rapporten en performante webtools til je je sales en marketing naar een hoger niveau.

Purpose Table

Consumenten, aandeelhouders en medewerkers verwachten vandaag méér van bedrijven dan een gezonde jaarrekening. Duurzame producten, maatschappelijk engagement, aangenaam en zinvol werk...

In de Purpose Table maak je kennis met organisaties, projecten en personen die gaan voor verandering. Ambitieuzer dan enkel omzet, met een doel voorbij de winst. Groei, niet in percenten, maar door échte, tastbare waardecreatie.  Zoals de wereld een stukje mooier, duurzamer of eerlijker maken.