GI Joe & Jane

Elke sessie vangt aan met het persoonlijke verhaal van de centrale gastheer, dat wordt afgestemd op de verwachtingen van de deelnemers. De ondernemers vertellen puur en open, zonder microfoon of presentatie, zoals tijdens een 'ETION Unplugged'-sessie. Ze worden één met de groep. Vooraf kunnen de deelnemers vragen of onderwerpen die ze aan de centrale gast willen voorleggen, doorgeven. Maar ook tijdens de bijeenkomst zelf is er meer dan genoeg ruimte voor #durftevragen. Leun je liever achterover om te luisteren en de (inter)actie te volgen? Dat is ook prima!

Zomerfeest met Pascale Platel (Moorslede)

Niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen. En Pascale had er veel. Ze werd danseres, model, actrice, auteur en theatermaker.

Door haar creaties loopt één rode draad: het genot om te vertellen. Met hart en ziel gooit ze alles in de strijd. Elegant en stoer, dartel en rebels. Met publiek voelt ze zich als een vis in het water.

In de wereld van Pascale Platel is er geen plaats voor pastel. Haar creativiteit is zo kleurrijk dat binnen de lijntjes blijven onmogelijk is.

Zomerfeest met Pascale Platel (Drongen)

Niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen. En Pascale had er veel. Ze werd danseres, model, actrice, auteur en theatermaker.

Door haar creaties loopt één rode draad: het genot om te vertellen. Met hart en ziel gooit ze alles in de strijd. Elegant en stoer, dartel en rebels. Met publiek voelt ze zich als een vis in het water.

In de wereld van Pascale Platel is er geen plaats voor pastel. Haar creativiteit is zo kleurrijk dat binnen de lijntjes blijven onmogelijk is.

Trend Table 2022-2023

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Je moet wel durven vooruitkijken. Zodat je weet welke kansen te grijpen of uitdagingen te omarmen. In tijden van razendsnelle veranderingen bereid je de toekomst daarom best vandaag al voor.

In de ETION Trend Table 2022-2023 blik je samen met sprekers vooruit naar beslissende maatschappelijke trends. Veranderingen die zich vandaag al laten voelen. En die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we binnenkort gaan samenleven en ondernemen.

Workshop zelfbewustzijn voor ondernemers

Tijdens deze tweedaagse workshop met overnachting schenken we aandacht aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Als leidinggevende ben je het aan jezelf verplicht om ruimte vrij te maken voor bezinning en reflectie. Fundamentele zelfzorg om moeilijkheden tijdig te (h)erkennen.

Crew gezocht! Expeditie Saeftinghe

De beste stuurlui staan aan wal, zegt men wel eens. Maar dat draaien we binnenkort radicaal om! ETION zoekt een crew voor een 4-daagse zeilexpeditie rond de Noordzee.

Acht dappere matrozen die expeditie Saeftinghe tot een goed einde helpen brengen. Een uniek leiderschapstraject rond verantwoordelijkheid, vertrouwen en loslaten. Waarbij de route belangrijker is dan de bestemming…

Digital Detox

Click, swipe, scroll, repeat! Onze dagen zijn een eindeloze aaneenschakeling geworden van pings uit je laptop, herinneringen van je agenda en push notifications op je gsm. De laatste keer dat je je mail checkte, is waarschijnlijk niet langer dan vijf minuten geleden. En je leest deze uitnodiging, noodgedwongen (nostra culpa!), op een digitaal toestel.

Digitale apparaten zijn een zegen, maar tegelijk geweldig verslavend! Kan jij nog zonder je dagelijkse dosis bits & bytes? Al eens aan een digitale detox gedacht?

Denkers voor Doeners

In het hectische ondernemersbestaan draait alles rond snel ageren, anticiperen en beslissen. Ondernemen vraagt veel doe-werk. Maar wanneer is er nog eens ruimte om te vertragen en verdiepen?

ETION en SPES-Forum vzw komen met de reeks Denker voor Doeners tegemoet aan de nood om te reflecteren over drijfveren, balans en verdieping.

Het recht op connectie

Een van de onderdelen van de recente arbeidsdeal is het recht op ‘deconnectie’. Dat houdt in dat — mits het afsluiten van een cao — werknemers in bedrijven van minstens twintig werknemers het recht hebben om buiten de werkuren niet te moeten antwoorden op mailtjes of telefoons. Een overdaad aan digitale connectie kan in sommige gevallen leiden tot burn-outs. Of een uniforme verplichte afspraak daarvoor de beste maatregel is, is twijfelachtig. Bovendien is het omgekeerde ook waar: te weinig connectie schaadt evengoed de mentale gezondheid van werknemers.

Mentale gymnastiek voor topdokters én ondernemers

Vanuit het verre Canada, met een prachtig zicht op de weidse omgeving, getuigt drukbezet neuroloog Steven Laureys in deze keynote over zijn persoonlijke ervaring met meditatie.

Na een eerste kennismaking met meditatie tijdens een moeilijke periode in zijn leven, verdiepte hij zich ook vanuit medisch en wetenschappelijk  oogpunt in het thema. Hij onderzoekt samen met een internationaal team van wetenschappers de effecten van meditatie op onze hersenen. Die blijken verrassend!