Zomerfeest (Oostende)

Oorlogen, het klimaat, inflatie, armoede en eenzaamheid maken mensen onzeker. Nu de tijden wankel zijn, is er meer dan ooit interesse voor wat echt belangrijk is in het leven: geluk, hoop en liefde.

Geluksonderzoeker, auteur en inspirator Leo Bormans vertaalt zijn inzichten in vele publicaties rond geluk en hoop, waaronder de internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’. Hij lanceerde heel wat initiatieven om voor mensen verbinding en geluk te creëren.

ETION Padeltornooi (Gent)

Padel… een hype… or here to stay? Het lijkt er steeds meer op dat de sport die tijdens corona een echte hype was, zijn vaste stek verovert tussen sportend Vlaanderen. De snelst groeiende sport ter wereld is erg toegankelijk en vooral fun.

Doe mee met ons padeltornooi, vorm een team met je collega's, of schrijf je individueel in en laat ons je matchen. We organiseren dit tornooi zowel voor meer gevorderde als voor beginnende spelers. Speelde je het nog nooit, maar ben je wel erg benieuwd naar deze sport, dan is dit jouw kans!

Woestijnreis: de stilte tegemoet

Woestijnen zijn sinds mensenheugenis plekken van spiritueel ontwaken. Zieners, visionaire leiders, pelgrims en profeten gingen vroeg of laat door een zee van zand om hun moment van verlichting te bereiken.

Tijdens deze inleefreis trek je acht dagen lang de leegte van de Sinaï-woestijn in. Een magische plek, met achter elke hoek een nieuw landschap: oases, woeste bergen, canyons, glooiende zandvlaktes, duinen en eindeloze maanlandschappen.

ETION Wandelweekend Wimereux

De ETION-wandelingen beginnen stilaan een klassieker te worden in ons gevarieerde aanbod. Gewoon even tijd vrijmaken om met een klein groepje de natuur in te trekken voor een fijne babbel. Deze editie wandelen we twee dagen langs de prachtige Opaalkust. 

Een fikse tocht met tijd en ruimte voor openheid, diepgang en écht contact. Om inspiratie te vinden bij elkaar, om inzichten, frustraties en ideeën te delen. Gewoon even mentaal en fysiek zuurstof opdoen

Themagroep christelijke spiritualiteit

Zingeving vinden is vooral een kwestie van goed zoeken! ETION vond vier leiders die in hun zoektocht naar verdieping inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdekken we hoe zij elke dag kracht putten uit hun spiritualiteit.

Flandrien Tweedaagse

Goeie benen en een flinke dosis grinta zal je kunnen gebruiken om samen met de Pédalpreneurs de Flandrien Tweedaagse te rijden. Geen moordende chasse patate, wel twee stevige, sportieve fietstochten langs Limburgs lieflijkste landschappen.

Op dag één verkennen we het landelijke noorden van de provincie. 75 km door akkers, weilanden, bossen en groene beekvalleien. En je geniet van 'fietsen door de bomen', één van de topfietsattracties in Limburg.

ETION Jongeren Padeltornooi (Borsbeek)

Padel… een hype… or here to stay? Het lijkt er steeds meer op dat de sport die tijdens corona een echte hype was, zijn vaste stek verovert tussen sportend Vlaanderen. De snelst groeiende sport ter wereld is erg toegankelijk en vooral fun.

Flandrien Fietscommunity: Pédalpreneurs

ETION zoekt fervente fietsers, rasechte pédalpreneurs. Kilometervreters die door weer en wind Vlaamse wegen gaan verkennen. Een fietsbeleving waarbij je, als ondernemer rond je gezamenlijke liefde voor de fiets, een hechte verbinding kneedt.

Voor fietsers is de reis altijd belangrijker dan de bestemming. Want samen trappen, smeedt een band. En voor je het weet, zijn de Pédalpreneurs een sterk blok dat ronddraait als een goed geoliede ketting. Een peloton dat gaat voor een community die elkaar ondersteunt en inspireert, op en naast de fiets.

Zomerfeest: lekker lang bewust positief

Ons zomerfeest staat dit jaar helemaal in het teken van een gezond en positief leven. Gina Peeters en Michaël Sels nemen je mee op een reis van zelfontdekking en bewustwording, waarbij ze de focus leggen op de vier essentiële ingrediënten voor een gezonde geest in een gezond lichaam: autonomie, bewust positief zijn, connectie en doelen stellen.

Gina benadrukt het belang van zelfregie en positieve gedachten, terwijl Michaël praktische tips deelt over gezonde voeding en het omzetten van theoretische kennis in dagelijkse gewoonten.

ETION Open boek: Breek uit de gouden kooi

Podcast met Bernard Moerman

Met ETION Open boek gaan we voor een verrijkte leeservaring! Deze lente stellen we je graag 'Breek uit de gouden kooi' van Bernard Moerman voor. 

Lezen doe je in alle rust, op je eigen tempo. Nadien laat je ons weten wat jou het meest geraakt heeft. In de vorm van een vraag, een persoonlijke anekdote of bedenking.