Vier tips voor een échte hybride samenwerking

Nu thuiswerk opnieuw verplicht wordt voor 4 dagen per week (vanaf 13 december 3 dagen), is het tijd om in te zetten op een échte hybride samenwerking, waarbij we ons werk slim organiseren en aandacht hebben voor ons welzijn. Acerta geeft je alvast vier praktische tips.

Sunday Walks

In 2022 kan je acht keer op wandel met ETION-leden uit heel Vlaanderen.

De Walk & Talks gaan door op zondag, telkens van 9.30 – 11.30u.

Inschrijven kan via onderstaande link/inschrijvingsformulier. Schrijf gerust ook een wandelpartner in!

Jouw investering: € 45 per persoon per wandeling. Ga je voor 8 wandelingen (80 km); dan betaal je € 300. Door in te schrijven engageer je je ook om deel te nemen. We factureren 14 dagen voor elke wandeling, in januari als je voor de volledige reeks gaat!

Helden op de werkvloer door te luisteren

Zelfdoding is nog altijd een taboe, ook op de werkvloer. Be A He(a)ro wil door workshops zelfdoding en zelfmoordpreventie bespreekbaar maken in bedrijven. “We leren de deelnemers wat luisterend leiderschap inhoudt en hoe ze een held op de werkvloer kunnen zijn”, zegt David Ramael.

Into the Wild: Hoge Venen

“Op stap gaan in de ongerepte natuur doet je stilstaan bij wat echt belangrijk is in je leven en je werk.”


Vier dagen lang zwerf je door een uitgestrekt gebied niemandsland tussen België en Duitsland. Een unieke ervaring in het laatste stukje ongerepte natuur van ons land.

GI Joe & Jane

Elke sessie vangt de centrale gastheer aan met zijn persoonlijke verhaal, dat wordt afgestemd op de verwachtingen van de deelnemers. De ondernemers vertellen puur en open, zonder microfoon of presentatie, zoals tijdens een ETION Unplugged-sessie. Ze worden één met de groep. Vooraf kunnen de deelnemers vragen of onderwerpen die ze aan de centrale gast willen voorleggen, doorgeven. Maar ook tijdens de bijeenkomst zelf is er meer dan genoeg ruimte voor #durftevragen. Leun je liever achterover om te luisteren en de (inter)actie te volgen? Dat is ook prima!

De Wachter & Devisch: dubbel dwars

In 2022 wordt niet alles weer harder, beter, sneller, sterker. Het mag gerust wat gewoner! Want geluk zit in dagelijksheid. In simpele dingen.

Psychiater Dirk De Wachter en filosoof Ignaas Devisch freewheelen op ETION’s Winterevent over wat écht betekenis heeft. Twee dwarse denkers die onze diepste drijfveren in vraag durven stellen. Ook al betekent dat ze daarmee soms tegen de stroom in roeien.

Hoe vrij is de keuze voor een vaccin?

Participatief ondernemen op drie pijlers

Participatief ondernemen is een businessmodel waar we in het verleden vaak hebben naar verwezen. In deze bijdrage gaan we op zoek naar de drie pijlers die maken waarom dit model al dan niet succesvol is.

Bevrijdt corona ons van ‘werkisme’?

Welbevinden medewerkers daalt, aandacht voor welzijn verdubbeld