vraagtekens in tekstballonnetjes op gele achtergrond

Workshop: de kunst van het vragen stellen

De juiste vraag stellen en krijgen, geeft vaak een extra bron van inzicht. Met meer oprechte verbinding en contact tot gevolg. In deze workshop krijg je handvaten aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan in je persoonlijke en professionele contacten.

Workshop: de kunst van het vragen stellen

Info

Er zijn twee centrale elementen in je werk als leidinggevende: luisteren en vragen stellen. Luisteren betekent in dit geval: letterlijk luisteren naar wat iemand werkelijk zegt en niet naar wat je denkt te hebben gehoord. Vragen stellen betekent dan dat je die vragen stelt die het doel dat je voor ogen hebt, bereiken.

De effectiviteit van vragen hangt af van de formulering van de vraag. Als je vraagt: ‘Wat doet dat met jou?’, krijg je een beleving van je gesprekspartner. Als je vraagt: ‘Wat vind je hiervan?’, krijg je een opvatting. En dat zijn heel verschillende dingen. Maar ook een perfect geformuleerde vraag kan op een bepaald moment toch in een verkeerd keelgat schieten. Ook intuïtie, feeling en mildheid zijn daarom belangrijk.

Hoe kan het stellen van de juiste vragen helpen in situaties waar medewerkers niet altijd voor rede vatbaar zijn? Hoe kan je je impact in je organisatie vergroten? Hoe kan je niet alleen het denken, maar ook het voelen en het doen van je medewerkers aanpakken? Je komt het allemaal te weten!

Programma
09:00 uur Onthaal met koffie
09:15 uur Workshop: de kunst van het vragen stellen
12:15 uur Lunch
13:00 uur Einde
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 345 (excl. btw), inclusief lunch & boek
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Kristof Van Rossem

auteur - docent - coach

Kristof van Rossem is Master in de religiewetenschappen en in de filosofie (KU Leuven). Hij specialiseerde zich eind jaren 90 in de filosofische praktijk, m.n. de kunst van het vragen stellen, het moreel beraad en het socratisch gesprek. Samen met Hans Bolten leidt hij een jaarlijkse opleiding tot socratisch gespreksleider, o.a. aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden (NL). Hij werkt als zelfstandig trainer en is lector aan de KU Leuven en docent Business Ethics aan de Odisee Hogeschool. Hij is ook auteur van ‘Het Filosofisch Gesprek. De Basis’ (ISVW – LannooCampus, 2020) en ‘Vraag Raak. Bewust vragen stellen in communicatie’ (LannooCampus, 2023).