illustratie persoon op pad omringd door pijlen in alle richtingen

Workshop omgaan met morele dilemma’s

Een tweedaagse hands-on opleiding die je alle praktische handvaten geeft voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en het omgaan met lastige keuzes.

Workshop omgaan met morele dilemma’s

Info

Morele dilemma’s. Of ze nu in grote of kleine beslissingen zitten, zijn altijd moeilijk. En hoewel het antwoord zelden afgetekend goed of fout is, is het wel bepalend voor je karakter. In de workshop ‘Omgaan met morele dilemma’s’ krijg je een duidelijk kader voor het onderbouwd nemen van morele beslissingen en omgaan met lastige keuzes.

Een tweedaagse hands-on opleiding over de praktische toepassing van vier grote westerse ethische stromingen. De essentie daarvan krijg je in enkele concepten, regels en principes.

Je leert hoe ethische theorieën ons buikgevoel structureren. Hoe verschillende theorieën je een rijker optiepallet helpen bedenken. Zodat je evenwichtiger afwegingen kan maken op lastige momenten.

Ethiek voor de dagelijkse praktijk

Centraal staat een leermethode van vier simpele stappen voor morele afwegingen in concrete ethische kwesties.

We onderzoeken daarbij ook welke rol emoties spelen in het omgaan met waarden en normen. Je werkt aan je woordenschat om helder te communiceren over zaken die je rechtvaardigheidsgevoel raken. Met volop praktische oefeningen in moreel beraad. Over concrete kwesties die jij aanbrengt, tonen we je hoe je een uitgebreide, weloverwogen afweging maakt.

Aan het eind vertrek je met concrete ideeën en tools om morele besluitvorming in je organisatie in de praktijk om te zetten.

Geen rocket science, wel een pak waardevolle handvaten om moeilijke beslissingen makkelijker te maken.

Programma
maandag 9 mei 09:00 - 17:00 uur workshop deel 1
maandag 16 mei 09:00 - 17:00 uur workshop deel 2
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.200 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Koen De Vidts

founder
Zinnings

Na zijn ingenieursstudies (KU Leuven, 1987) werkte Koen De Vidts (1964) 15 jaar als informaticus. Nadien stuurde hij in de bankwereld afwisselend uiteenlopende domeinen aan zoals HR, Marketing, Operations, IT, Legal, Risk, gebouwenbeheer enz.. Zijn jarenlange passie voor ethiek leidde in 2018 tot de oprichting van Zinnings, en een engagement bij het lanceren van een nieuwe ethische, duurzame, coöperatieve bank (NewB).