ETION-lid in de kijker: Maayke De Vil

Personalia:
Naam: Maayke De Vil
Leeftijd: 53
Bedrijf: Citrique Belge nv
Functie: COO
Activiteit bedrijf: producent van citroenzuur/citraten en het verder uitwerken van nieuwe toepassingen in de feed/food voor de nevenstromen van het productieproces
Hobby’s: muziek spelen (gitaar en de Madammen van Ipanema), live optredens, reizen, quality time met het gezin en vrienden

ETION Forum 2021 – De kracht van twijfel

Gino Vijncke
Gino Vijncke (©Johan Martens)

Gino Vijncke: “Ik ben zelf een twijfelaar en ken het gevecht tegen de verlamming die dan op de loer ligt, maar dat moment van twijfel kan heel vruchtbaar zijn.” ETION had ‘twijfelaars’ van allerlei pluimage die ook duidelijk maakten dat ‘De

Ignace Schops wint ETION Leadership Award 2021

De winnaar van de ETION Leadership Award in 2021 is Ignace Schops, oprichter en directeur van Nationaal Park Hoge Kempen, die met zijn baanbrekend werk natuurbeheer verbindt met economische meerwaarde en lokale ontwikkeling. Ignace overbrugt zo de schijnbare tegenstelling tussen economie en ecologie in een tijd waarin klimaatverandering hoog op de politieke en economische agenda’s prijkt.

ETION-lid in de kijker: Nicolas De Wilde

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Nicolas De Wilde, bestuurder De Wilde & Baele Gerechtsdeurwaarders en lid in Oost-Vlaanderen.

Wilms wint de ETION Kempenaar 2021

Ondernemen op een waardengerichte manier met oog voor succes op lange termijn. Focus op duurzame groei met aandacht voor medewerkers en omgeving. Dat zijn de voornaamste kwaliteiten die ETION zoekt in de Kempenaar. Wilms moest het opnemen tegen IT-bedrijf Netropolix uit Geel en boorbedrijf Smet Group uit Dessel.

De roaring twenties post-corona?

Hoofdeconoom Geert Janssens loodst je feilloos langs valkuilen en opportuniteiten om in 2022 maximaal mee te surfen op de herstelgolf. Krijgen we loonkosteninflatie? Wordt geld duurder? Komt het ooit nog goed met onze begroting?

ETION-lid in de kijker: Tom Lefere

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Tom Lefere, oprichter van mact en lid in West-Vlaanderen.

Het verschil maken vanuit authentieke verhalen

Via de regio-werking kan ETION rekenen op een goed verankerd lokaal aanbod. Inspirerend, fris én dicht bij huis. Samen met het ETION-team en een aantal collega-ondernemers uit de buurt, zijn het de regio-voorzitters die instaan voor die dynamische werking. Joke Vandepitte, Mieke Van Oost en Jan Robrechts nemen sinds september die rol op in de respectievelijke regio’s West-Vlaanderen, Brabant-Brussel en Kempen.

Koen Vanmechelen: Het wilde gen

Het ETION Forum 2021 (15 november) focust op ‘De kracht van twijfel’. Met het wilde gen van kunstenaar Koen Vanmechelen in het programma, zal de twijfel zeker toeslaan. En ondernemers zullen hun status quo zien wankelen. Maar de projecten van Vanmechelen tonen aan dat de initiële twijfel erg vruchtbaar kan zijn.

ETION Forum 2021

Twijfel lijkt vaak het tegenovergestelde van succes te zijn. De mens houdt graag vast aan wat hij heeft en weet. Twijfelen aan ideeën wordt aan de kant geschoven. En dat beperkt onze creativiteit. Nieuwe ideeën ontstaan immers daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten.