diverse touwen die met elkaar verbonden zijn

Studienamiddag: samenwerking tussen solo-ondernemers (Dentergem)

Tijdens deze studienamiddag belichten we alle factoren die meespelen wanneer je als solo-ondernemer de krachten met anderen wil bundelen. Tevens reiken we je handvaten aan die van samenwerkingen een succes kunnen maken.

Studienamiddag: samenwerking tussen solo-ondernemers (Dentergem)

Info

Als solo-ondernemer worstel je vaak met een dilemma. Je wil graag samenwerken met anderen, want alleen ondernemen is vaak eenzaam, tijdsintensief en heeft beperkingen op het vlak van groei en impact. Maar anderzijds wil je ook je zelfstandigheid behouden en dus geen dichtgespijkerde verbanden aangaan.

Solo-ondernemers die willen samenwerken, zitten met veel vragen:

  • Wat is de beste samenwerkingsvorm voor jezelf, je relatie en je klant: tijdelijke vennootschap, consortium, coöperatie, vzw, label, merk,...?
  • Wat is een slimme partnerkeuze? Met wie werk je waarvoor samen? En hoe treden jullie gezamenlijk naar buiten? Hoe vergroot je jouw netwerk?
  • Wat zijn de juridische implicaties van een samenwerkingsverband? Hoe bescherm je jouw relatie en je business? Wat is het verschil tussen jouw en jullie klant? Wat met samen gecreëerde IP? Wat als de samenwerking spaak loopt?
  • Wat is voor jou een interessante samenwerkingsvorm vanuit fiscaal en financieel perspectief? Hoe zorg je ervoor dat je samenwerking ook een financiële hefboom wordt?

Tijdens deze studiemiddag belichten we alle factoren die meespelen wanneer je als solo-ondernemer de krachten met anderen wil bundelen en reiken we je handvaten aan die van samenwerkingen een succes kunnen maken.

  • Geert Janssens zet de verschillende samenwerkingsvormen op een rijtje en bespreekt de voor- en nadelen.
  • Stijn Derynck zal het financiële en fiscale plaatje belichten.
  • Monika Meysmans gaat dieper in op de juridische implicaties van samenwerkingsvormen.

Daarna getuigt Joost Van Driessche van Wilde Zwanen over hun zoektocht en proces om de samenwerking vorm te geven tussen de diverse organisatie architecten die ‘onder de vleugels’ van Wilde Zwanen werken. 

Tijdens deze studiemiddag zullen we ook voldoende ruimte maken om de deelnemers met elkaar in verbinding te brengen. Want wie weet, ontstaan er hier ook nieuwe samenwerkingen. 

Programma
12:30 uur onthaal met gezonde lunch
13:00 uur studienamiddag
17:00 uur afsluitende receptie
Waar
Sint-Anna kapel, Dentergem

Tieltseweg 70
8720 Dentergem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 165 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Stijn Derynck

CEO
Het Financieel Huis

Stijn Derynck is oprichter en CEO van Het Financieel Huis. Hij is tevens freelance journalist bij DPG Media.

Monika Meysmans

facilitator
Duurzaam Contracteren

Joost Van Driessche

organisatie-architect
Wilde Zwanen

Handelsingenieur Joost Van Driessche volgde door de jaren heen verschillende opleidingen en cursussen die hem leidden naar zijn huidige passie. Als organisatie-architect helpt hij bedrijven wendbaar maken en het samenwerken positief stimuleren. Hij is ook docent bedrijfsorganisatie bij Vives Hogeschool.