Nike site Laakdal

Achter de schermen bij Nike - duurzaamheid en innovatie centraal

Het eerste bedrijfsbezoek in onze themagroep 'Achter de schermen: bedrijfstoer in de Kempen' brengt ons bij Nike in Laakdal. Ontdek hoe Nike voortdurend streeft naar een betere wereld door baanbrekende technologieën en milieuvriendelijke initiatieven.

Achter de schermen bij Nike - duurzaamheid en innovatie centraal

Info

Nike, opgericht in 1964, is al sinds 1989 de grootste leverancier van sportartikelen ter wereld. Het WHQ is gelegen in de Amerikaanse staat Oregon. Maar dankzij de uitstekende ligging van België, middenin de ‘blue banana’ van de logistieke sector, is Nike ook sterk aanwezig in ons land.  

Met het European Logistics Center (ELC), een complex van 5 distributiecentra verspreid over Laakdal & Ham, heeft Nike een stevige voet aan wal in België. Alle Nike-schoenen, -kleding of -accessoires die in Europa, het Midden-Oosten of Afrika verkocht worden in sportwinkels of via de website van Nike, passeren fysiek of virtueel door deze logistieke campus.  

Supply chain director Pieter Vervloessem verwelkomt ons en geeft wat meer uitleg over hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Zo zet Nike in op de optimalisatie van efficiëntie en performantie, met een minimale impact op het milieu.
 

Achter de Schermen: bedrijfstoer in de Kempen

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks Achter de schermen: bedrijfstoer in de Kempen. In deze themagroep breng je een bezoek aan drie bedrijven in de Kempen. Elk met hun kijk op duurzaamheid en innovatie en met hun eigen indrukwekkende groeiverhaal. Klik hier voor meer info over de reeks en andere bedrijfsbezoeken.

  • Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de hele reeks krijgen voorrang bij inschrijving.
     
Programma
15:00 uur onthaal met versnaperingen
16:00 uur uiteenzetting door Pieter Vervloesem (supply chain director Nike)
17:00 uur rondleiding
19:00 uur einde
Waar
Nike, Laakdal

Nikelaan 1
2430 Laakdal

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 175 (excl. btw). ETION-leden die inschrijven voor de volledige reeks hebben voorrang bij inschrijving!
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Pieter Vervloessem

supply chain director
Nike

Pieter Vervloessem is supply chain director bij Nike in Laakdal. Eerder was hij actief bij Umicore, NMBS en Tweddle Group. Hij heeft een masterdiploma economie en internationaal business management.