Silhouetten van Trum en Biden geprojecteerd op Amerikaanse vlag met op de voorgrond 2 handen die een stembiljet in de stembus droppen

De presidentsverkiezingen in de VS: the morning after

Benieuwd wat de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen ons brengt? Schrijf je dan in voor onze digitale morning after.

De presidentsverkiezingen in de VS: the morning after

Info

Een tweede ambtstermijn van Trump of Biden, dat is de inzet van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november.

De ochtend nadien overlopen we de resultaten en kijken we naar de mogelijke beleidsconsequenties. Wat wordt de impact op de handelsrelaties met de EU? Komt de huidige (lichte) detente tussen de VS en China onder druk te staan? Wat is de impact op de klimaattransitie van de VS? En wat met de oorlog in Oekraïne? 

We gaan in gesprek met bedrijfsleiders die de VS goed kennen, om te weten hoe zij de situatie analyseren en wat de gevolgen zijn voor Europese bedrijven met belangen in de VS.

Opgelet! We leggen het begin- en einduur van deze digitale sessie pas vast als we een zicht hebben op de ondernemers met wie we in gesprek zullen gaan.
Waar
digitaal
Wanneer
Praktisch
Prijs
€ 60 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.