digitale hersenen zweven boven open hand

Themagroep AI & Data

Deze themagroep is bedoeld voor leergierige kmo-bedrijfsleiders die met artificiële intelligentie een voorsprong willen nemen, tijd winnen en betere bedrijfsresultaten boeken.

Themagroep AI & Data

Info

AI komt als een krachtige golf op ons af en wie deze golf pakt, neemt een flinke voorsprong. Bereid je gedurende zes maanden voor op deze revolutionaire technologie die ons (bedrijfs)leven voorgoed zal transformeren, in zes inspirerende sessies.

Ontdek hoe je AI tot jouw persoonlijke assistent maakt. Hoe kan AI jouw workflow optimaliseren, krachtige output genereren en je efficiëntie verhogen? Leer de juiste AI-tools inzetten om meer te bereiken in minder tijd.

Aan de hand van praktische cases laten we zien hoe je jouw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. Van het automatiseren van repetitieve taken tot het ontdekken van waardevolle inzichten die groei en innovatie in jouw onderneming stimuleren.

Voor deze reeks is geen voorkennis vereist.  

 • Dinsdag 12 november (Kortrijk): Het AI-landschap vandaag

  Samen met Dennis Houthoofd (Vexir, Howest) verkennen we de huidige context van het AI-landschap. We ontdekken waar AI vandaag de dag staat en welke innovatieve tools er beschikbaar zijn. Daarnaast bespreken we hoe bedrijven momenteel AI implementeren en welke best practices daarbij komen kijken. Tot slot identificeren we de specifieke behoeften en vragen van de groep, om de toekomstige sessies optimaal te kunnen afstemmen.

 • Dinsdag 10 december (Eke): Maak van AI jouw persoonlijke assistent

  We beginnen met een overzicht van de meest innovatieve AI-tools die beschikbaar zijn, van slimme agenda's en taakbeheerders tot geavanceerde data-analyse en automatiseringssoftware. Daarna gaan we hands-on aan de slag: je leert hoe je deze tools kunt integreren in je dagelijkse workflow om tijd te besparen, je productiviteit te verhogen en routineklussen te automatiseren.

 • Dinsdag 14 januari (Kortrijk): Bedrijfsprocessen optimaliseren met behulp van AI

  We bekijken verschillende praktijkcases van Vlaamse kmo's die succesvol AI hebben geïmplementeerd. Deze best practices bieden direct inspiratie en concrete ideeën om AI ook in jouw bedrijf te integreren en zo bedrijfsprocessen te optimaliseren. Laat je inspireren door hun successen en ontdek hoe jij én je medewerkers zelf efficiënter en innovatiever kunnen werken met AI.

 • Dinsdag 11 februari (Eke): AI, regelgeving en ethiek

  We ontdekken samen met ETION-businessfilosoof Jochanan Eynikel hoe AI ethische vraagstukken oproept en hoe je deze als bedrijfsleider kunt aanpakken. We bespreken de potentiële bedreigingen van AI voor privacy, werkgelegenheid en menselijke autonomie. Verder behandelen we de nieuwste regelgeving en richtlijnen die de inzet van AI sturen en beschermen. Leer hoe je verantwoord en veilig kunt innoveren met AI binnen jouw bedrijf.

 • Dinsdag 11 maart (Kortrijk)  & dinsdag 1 april (Eke): Onderwerp in overleg te bepalen

  In het snel veranderende AI-landschap vinden we het te vroeg om de 6 sessies nu al vast te leggen. We kiezen ervoor ruimte te laten voor wat op dat moment actueel is en brengen samen met de groepsleden ieders behoeften in kaart. De volgende sessies bouwen hierop verder en thema’s en sprekers worden in samenspraak bepaald.

 

De sessies verlopen steeds volgens hetzelfde stramien:
8:30 uur Lekker ontbijt staat klaar
9:00 uur Inspirerende sessie
11:00 uur Q & A
11:30 uur Einde
Waar
Howest, Kortrijk

Marksesteenweg 58
8500 Kortrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.500 (excl. btw) voor de volledige reeks
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Jannes De Wulf

0479 78 68 29