man werkt aan grote dieselmotor bij Anglo Belgian Corporation

ETION gaat in productie: Anglo Belgian Corporation

Kijk binnen bij Anglo Belgian Corporation, fabrikant van grote dieselmotoren en één van de 5 bedrijven in de ETION Productietour die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is.

ETION gaat in productie: Anglo Belgian Corporation

Info

De Anglo Belgian Corporation of ABC is een fabrikant van grote dieselmotoren. Reusachtige machines die voornamelijk in scheepvaart, spoorwegen en elektrische centrales gebruikt worden. En daarin is het marktleider, met klanten op alle continenten.   

Het industriële bedrijf heeft een lange en woelige bestaansgeschiedenis. De broers Carels waren in 1894 de allereersten die een licentie bemachtigden om de revolutionaire motor van Rudolf Diesel te bouwen. Tegen 1905 hadden ze het ontwerp van Diesel geperfectioneerd met een motor van 500 pk, op dat moment de sterkste motor ter wereld. 

Geen moment te vroeg, want Werkhuizen Carels produceerde toen nog de logge stoommachines die de eerste industriële golf mogelijk maakten. Met de oprichting van ABC en hun kleinere, efficiëntere dieselmotoren toonden de broers een sterk staaltje wendbaarheid dat de koers van het bedrijf zou bepalen.  

Toen stoom plaats moest maken voor olie, schakelde ABC snel. En ze maken zich sterk dat ze ook nu voorbereid zijn voor een nieuwe energietransitie. Klaar om 100 jaar expertise in motoren in te zetten in de energie- en transportsector van morgen.  

Hoewel emissienormen alsmaar strenger worden, blijft ABC toekomstige regels zelfs een stap voor dankzij voortdurend intern onderzoek en ontwikkeling. Motoren die werken op cleantech diesel of andere biofuels zorgen voor lagere emissies en verkleinen de ecologische voetafdruk. Efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstofverbruik en dus nog minder uitstoot.  

ETION gaat in productie

Dit bezoek maakt deel uit van de reeks ETION gaat in productie. Een reis langs vijf bedrijven die tonen dat de maakindustrie hier bij ons springlevend is. Bedrijven die nog op grote schaal lokaal produceren en het verschil maken met waardengedreven bedrijfsmodellen, innovatieve organisatievormen of unieke specialisaties. Klik hier voor meer info over de reeks en andere bedrijfsbezoeken.

  • Opgelet! Het aantal plaatsen voor dit bezoek is beperkt. Deelnemers aan de reeks krijgen voorrang bij inschrijving.
Programma
13:30 uur Onthaal en verwelkoming
14:00 uur Voorstelling bedrijf
14:45 uur Bedrijfsbezoek
15:45 uur Nabespreking/ Q&A
16:30 uur Einde
Waar
Anglo Belgian Corporation, Gent

Wiedauwkaai 34
9000 Gent

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 250 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)