skyline San Francisco by night

Outlook Late Night (Roeselare)

Drie gerenommeerde experten nemen plaats op de sofa bij Geert Janssens, hoofdeconoom ETION voor onze jaarlijkse economische vooruitzichten. Opzet van elke sessie: de hachelijke situatie van de wereldeconomie inschalen.

Outlook Late Night (Roeselare)

Info

In deze editie zoeken we uit welke gevolgen de internationale context heeft voor het rentebeleid van de centrale banken. Aansluitend stelt zich de vraag of Europa zich anders moet positioneren nu handelsoorlogen elkaar dreigen op te volgen. 

Tot slot staan we uitgebreid stil bij de toestand van ons eigen land. Hoe uitzichtloos is de begrotingssituatie en wat moet er gebeuren om de pensioenlasten betaalbaar te houden? 

Geert Janssens gaat, samen met drie gasten, op zoek naar gepaste antwoorden. 

  • Philippe Gijsels, chief strategy officer BNP Paribas Fortis
  • Annelore Van Hecke, senior macro economist Belfius Strategic Research
  • Marc Vanheukelen, voormalig EU-ambassadeur

In onze vernieuwde outlook geven we je eerst ruim de kans voor fijne ontmoetingen tijdens een walking dinner. Daarna start de Outlook 'Late Night'. We sluiten af met een kort napraatmoment en drink.
 

2 data, 2 locaties

Kan je er niet bij zijn op 3 december? Misschien past onze andere ETION Outlooksessie wel in je agenda: 27 november in de Faculty Club, Leuven

Programma
18:30 uur onthaal en walking dinner
20:00 uur Outlook Late Night
21:30 uur afsluitende drink
22:00 uur einde
Waar
Het Sacrament, Roeselare

Moorseelsesteenweg 129
8800 Roeselare

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 pp voor leden (excl. btw)
€ 165 pp voor niet-leden (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Philippe Gijsels

chief strategy officer
BNP Paribas Fortis

Philippe Gijsels is een enthousiaste beleggingsprofessional, een zeldzame uitzondering die van zijn hobby zijn beroep wist te maken. Hij studeerde economie en financiële analyse, las massa’s boeken over beleggen en vele andere topics en werkt nu al bijna 20 jaar voor de Fortis-‘familie’.

Annelore Van Hecke

senior macro economist Belfius Strategic Research
Belfius Bank & Verzekeringen

Annelore Van Hecke is handelsingenieur en doctor in de economie (KU Leuven). Ze bouwde haar expertise in de macro-economie o.a. op als researcher en docent bij Vives en als medewerker op het kabinet van minister Johan Van Overtveldt. Sinds 2019 werkt ze voor Belfius.

Marc Vanheukelen

Marc Vanheukelen is voormalig EU-ambassadeur bij de Wereldhandelsorganisatie. Hij was eveneens kabinetschef van handelscommissaris Karel De Gucht.