2 zakenmensen ontmoeten elkaar in een internationale context

Themagroep Internationaal Ondernemen

Waarom trekken ondernemers naar het buitenland? Tijdens vier sessies getuigt telkens een bedrijfsleider over zijn/haar parcours.

Themagroep Internationaal Ondernemen

Info

Hoe is het om als Belg/Belgisch bedrijf handel te drijven met of in een ander land? Waarom trokken deze ondernemers over de landsgrenzen heen? Waarom net naar dit land of continent? Welke verschillen, maar zeker ook gelijkenissen, zijn er? Welke evolutie zagen ze over de jaren heen?

Het zijn maar enkele van de vragen waarop je een antwoord zal krijgen in deze themagroep over internationaal ondernemen. We duiken in vier ondernemersverhalen over vier verschillende regio's! Je kan inschrijven voor de reeks maar ook voor de afzonderlijke sessies.

 • 9 oktober: Rusland met Stefan Van Doorslaer (voorzitter Kamer van Koophandel Rusland en Wit-Rusland)
  Stefan heeft er een indrukwekkende carrière opzitten als topman in de logistieke sector voor bedrijven als Ahlers en Katoen Natie. Het bracht hem meerdere keren over de landsgrenzen en vooral naar de Oost-Europese landen. Stefan woont al geruime tijd in Rusland. Hij is voorzitter van het uitvoerend comité van de St. Petersburg International Business Association en voorzitter van de Kamer van Koophandel van Rusland en Wit-Rusland.
   
 • 13 november: China met Kathy De Leye (CEO en founder Alando Global)
  Kathy richtte samen met haar Chinese man Alando Global op, in 2017 eerst in Shenzhen en in 2019 in België. Vanuit de luchthaven van Luik zorgen ze voor een vlotte import, opslag en distributie van producten in België en zijn buurlanden. Kathy woonde zes jaar in Yangshuo (Guangxi) waar ze leerkracht Engels was voor Chinese businessmensen en een Belgisch café uitbaatte. In 2015 ontmoette ze haar Chinese man. Ze woonde met hem vier jaar in Shenzhen vooraleer ze terug naar België verhuisde. Ze kent als geen ander de Chinese cultuur en het Chinese bedrijfsleven.
   
 • 29 januari: Afrika met Loïc De Cannière (bestuurder Incofin)
  Incofin Investment Management (Incofin IM) is een Belgische impact-investeerder die actief is in 65 landen wereldwijd, waaronder 20 landen in Afrika. De investeringen van Incofin IM beogen een grote sociaal-economische en ecologische meerwaarde. Incofin IM investeert in bedrijven die actief zijn in duurzame landbouw, financiële inclusie en drinkwaterproductie. Loïc’s liefde voor Afrika resulteerde al in meer dan 100 bezoeken aan het Afrikaanse continent. Als auteur van ‘Afrika: een gedroomde toekomst’ gaat hij in op de opportuniteiten en uitdagingen van het Afrikaanse continent.
   
 • 25 maart: Oost-Europa met Kris Kerremans (CEO en founder Inuits)
  Kris is oprichter en eigenaar van Inuits. De rode draad door zijn ondernemersleven is IT en innovatie. Inuits is een open source IT bedrijf met meer dan 175 werknemers actief in vier landen: België, Polen, Tsjechië en Oekraïne. Kris is een rasechte ondernemer die investeert in start-ups, om hen te ondersteunen in hun groei naar scale-ups.
Programma
9 oktober van 16 tot 19 uur Stefan Van Doorslaer Rusland
13 november van 16 tot 19 uur Kathy De Leye China
29 januari van 16 tot 19 uur Loïc De Cannière Afrika
25 maart van 16 tot 19 uur Kris Kerremans Oost-Europa
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 600 (excl. btw) als je inschrijft voor de reeks
€ 175 (excl. btw) per afzonderlijke sessie
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Formulier

Facturatiegegevens

facturatiegegevens

Ik schrijf in voor de Themagroep internationaal ondernemen

facturatiegegevens
facturatiegegevens
Contact
Bob Buelens

Bob Buelens

0478 66 41 81