Tinneke Beeckman

Blik Opener: Tinneke Beeckman over haar boek 'Ken Jezelf'

Ontdek samen met filosofe Tinneke Beeckman op 20 november hoe de ideeën van een aantal klassieke denkers je blik op jezelf en het leven kunnen openen en verrijken.

Blik Opener: Tinneke Beeckman over haar boek 'Ken Jezelf'

Info

‘Ken jezelf’ is een van de oudste filosofische spreuken en stond gegraveerd op de tempel voor Apollo in Delphi en op de Agora in Athene. Voor Socrates vormde dit adagio de leidraad voor zijn filosofische gesprekken. Het betekende dat de zoektocht naar waarheid nooit ten einde is en dat je vooral goed voor ogen moet houden dat er nog veel is dat je niet weet.  

In haar boek Ken Jezelf laat Tinneke Beeckman zien hoe de filosofie kan bijdragen tot een beter begrip van je eigen intieme, persoonlijke leven. Hiervoor neemt ze de lezer mee op een zoektocht naar inzicht doorheen de geschiedenis van de filosofie en de wereldliteratuur.

Dat doet ze ook op 20 november bij ETION. Ze vertrekt telkens vanuit persoonlijke vragen en ontdekt zo hoe de ideeën van een aantal klassieke denkers je blik op jezelf en het leven kunnen openen en verrijken.

Programma
18.30 uur Ontvangst en walking dinner
19.15 uur Inhoudelijk gedeelte
21.00 uur Einde
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
125 euro (excl. btw, inclusief boek)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Ilse Lanzilotta

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Tinneke Beeckman

Doctor in de Moraalwetenschappen, auteur

Tinneke Beeckman studeerde filosofie aan de VUB en de ULB, waar ze ook haar doctoraat behaalde. Sinds 2012 is ze zelfstandig schrijfster en opiniemaker. Ze publiceerde sindsdien vier boeken: Door Spinoza’s Lens (Pelckmans, 2012), Macht en Onmacht (De Bezige Bij, 2015), Machiavelli’s Lef (Boom, 2020) en zeer recent Ken Jezelf (Boom, 2023). Ze is ook columnist voor De Standaard en geeft regelmatig filosofische en politieke analyses in de media.