op weg naar Santiago de Compostela

Themagroep christelijke spiritualiteit

Een reeks van 4 gesprekken waarin je in intieme kring kennismaakt met leiders die christelijke spiritualiteit verankeren in hun dagdagelijkse leven.

Themagroep christelijke spiritualiteit

Info

Zingeving vinden is vooral een kwestie van goed zoeken! ETION vond vier leiders die in hun zoektocht naar verdieping inspiratie vinden in de christelijke spiritualiteit. Met een eigentijdse invulling! Leiders van vandaag, met beide voeten stevig geworteld in hun geloof. Als bron van troost, warmte, verbondenheid en steun.

Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren en ontdekken we hoe zij elke dag kracht putten uit hun spiritualiteit.

 • Woensdag 7 februari - Centrum Eenheid Wezemaal
  Stijn Dieusaert is zaakvoerder van DDD-Auxilium. Hij ondersteunt ondernemers om hun purpose scherp te stellen en hun activiteiten daarop te stroomlijnen. Daarnaast is hij ook business unit operations manager bij Melexis. Hij is ervan overtuigd dat een inspirerende purpose van een onderneming niet los kan gezien worden van de purpose van de ondernemer als persoon. Vanuit die overtuiging heeft hij samen met anderen Accende gelanceerd, een beweging die een bijdrage wil leveren aan het vormen van inspirerende leiders. Accende heeft zichzelf daarbij o.a. geïnspireerd op een 4-lagig geluksmodel van de Amerikaanse jezuïet Robert Spitzer en op inzichten van Catherina van Siena en anderen.
 • Woensdag 22 mei  - Fenikshof Grimbergen
  Bezoek aan norbertijnenabdij van Grimbergen.  Men gaat ervan uit dat de Abdij van Grimbergen rond 1128 gebouwd is. Sindsdien hebben hier altijd norbertijnen geleefd vanuit de spiritualiteit van Sint-Norbertus en de regel van Sint-Augustinus.  De norbertijnen van Grimbergen leven in gemeenschap rond de abdijkerk. Vanuit de abdij doen zij aan zielzorg, meestal in de naburige parochies of pastorale zones.  De combinatie communio, cultus en caritas doorkruist het leven van de norbertijnen. We gaan in gesprek met Abt Erik De Sutter.  Hij koos de leuze 'Illum opportet crescere (Hij moet groeien)'.
 • Woensdag 25 september - Centrum Eenheid Wezemaal
  Mieke Van Oost is managing director bij Group ATOLO. Haar oorspronkelijk, puur trainingsbedrijf (communicatie en taal) is uitgegroeid naar een organisatie die ondernemingen ondersteunt in het uitbouwen van een bedrijfscultuur die engagement creëert en verankert. Bij ATOLO krijgt talent alle kansen om zich te ontplooien. Met inlevingsvermogen, oprechtheid en empathie enthousiasmeert Mieke haar team om ervoor te gaan en om zichzelf te overtreffen. Haar focus ligt op innovatie, nabijheid en kwaliteit. Maar vooral: she walks the talk. En dat werkt ongelooflijk inspirerend voor iedereen.
 • Dinsdag 19 november  – Centrum Eenheid Wezemaal
  Luigino Bruni promoveerde in 2005 aan de universiteit van East Anglia in de gedragseconomie met het proefschrift Civil Happiness: Economics and Human Flourishing in Historical Perspective. De stelling die Bruni in dit werk, en ook in veel van zijn latere werk, verdedigt is dat de economie in de afgelopen tweehonderd jaar steeds meer uitsluitend een voertuig is geworden voor wat hij 'vrijblijvend wederzijds voordeel' noemt. De economie is zich als wetenschap vervolgens uitsluitend gaan richten op dat wat meetbaar is in geld. Bruni grijpt terug naar het werk van de Italiaanse filosoof en priester Antonio Genovesi, die stelde dat de economie niet alleen gericht moest zijn op winstbejag maar ook op burgerlijk geluk, beschaving, burgerlijke deugden en solidariteit. Luigino Bruni is hoogleraar aan de Libera Università Maria Santissima Assunta (LUMSA) in Rome en internationaal coördinator van het project Economie van Gemeenschap. (Engelstalig)

De gesprekken worden gemodereerd door Hans GeybelsLogia.
 

Datum - uur Spreker Locatie
Woensdag 07/02 van 18.30-21.30 uur Stijn Dieusaert (Accende) Centrum Eenheid, Wezemaal
Woensdag 22/05 van 17.30-21.30 uur Erik De Sutter (Abdij Grimbergen) Fenikshof, Grimbergen
Woensdag 25/09 van 18.30-21.30 uur Mieke Van Oost (Atolo) Centrum Eenheid, Wezemaal
Dinsdag 19/11 van 18.00-21.30 uur Luigino Bruni (LUMSA) Centrum Eenheid, Wezemaal
Waar
Centrum Eenheid, Wezemaal

Centrum Eenheid
Aarschotsesteenweg 381
Wezemaal

 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 975 (excl. btw) voor de reeks van 4 bijeenkomsten (pro rata bij latere instap).
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35