meisje toont voor smartphone een zero waste verpakking

Generation ZAlpha: de toekomst van (samen)werken

Hoe kijkt Generation ZAlpha naar de toekomst? Welke verwachtingen hebben ze op het gebied van werken? Auteur Maarten Leyts geeft enkele inzichten en samen met enkele ondernemers kijken we naar de impact op de werkvloer.

Generation ZAlpha: de toekomst van (samen)werken

Info

Gen Z, ZAlpha en Alpha vormen een omvangrijke en wereldwijd gezien de best opgeleide generatie ooit. Ze zijn co-creatief, mondiaal en inclusief, klimaatactivistisch en technologisch procreatief. Het is de nieuwe generatie die ook op de werkvloer stilletjesaan zijn weg vindt.

Generation ZAlpha omvat de microgeneratie van kinderen geboren tussen 2008 en 2013. Ze bevinden zich op het grensvlak tussen Generatie Z - de digital natives - en Generatie Alpha - de kinderen die zijn opgegroeid met de iPad. Ze maakten de pandemie door tijdens hun vroege adolescentie, een fase van aanzienlijke fysieke, psychologische en sociale veranderingen. Ouders werkten plotseling van thuis, er doken tal van (financiële) onzekerheden op en online lessen en activiteiten werden de norm. Virtuele speeltuinen als Minecraft, Fortnite en Roblox werden de plekken voor sociale interactie. Die indrukken beïnvloeden mee hoe Generation ZAlpha naar de toekomst kijkt en welke verwachtingen zij hebben op het gebied van leren, shoppen en ontspanning. 

Generatiedenken vormt, bij juist gebruik, een solide raamwerk voor succesvolle marketing- en productinnovatie. Maar zeker ook bij aanwerving, onboarding en de employee journey is het van cruciaal belang om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen en te houden.

Auteur Maarten Leyts geeft je een paar inzichten mee uit zijn nieuwste boek. Daarna gaan we in een panelgesprek met verschillende ondernemers kijken naar de impact op de werkvloer.

Programma
17:00 uur onthaal
17:30 uur Maarten Leyts over Gen ZAlpha
18:15 uur panelgesprek
19:00 uur walking dinner & napraten
20:30 uur einde
Waar
Van Havermaet, Oevel

Houtstraat 3
2260 Oevel

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 135 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Maarten Leyts

oprichter en CEO
Trendwolves

Maarten Leyts is oprichter en CEO van Trendwolves, een Europees trendbureau gespecialiseerd in ‘early shift trends’ en jongerencultuur. Gedreven door zijn passie voor trend- en jongerenonderzoek initieerde Maarten 10 jaar terug al de postgraduaatopleiding Trendwatching en Toekomstverkenning aan HoGent. Daarnaast is hij oprichter van BitBrussels en visualisedFutures.ai. Ook is hij lid van de Advisory Board van het Amerikaanse cultural research bureau Sparks & Honey en was hij een van de eerste voorzitters van La Futura, de Global Trend Association.