team in overleg op achtergrond, bovenop staat een kompas

Een organisatiekompas als onzichtbare leider

Je medewerkers op elk moment de juiste visie meegeven, de juiste beslissing laten nemen in lijn met de waarden en doelen van de organisatie is niet altijd even evident. Drie ondernemers getuigen hoe een organisatiekompas hen helpt.

Een organisatiekompas als onzichtbare leider

Info

Hoe kan je mensen en teams zelforganiserend laten werken, zonder te vervallen in gefragmenteerde projecten en initiatieven? Hoe kan je als bedrijf je visie, waarden & normen helder beschikbaar stellen voor elke stakeholder binnen je organisatie? Hoe verbind je het geven van autonomie met het geven van richting?

We laten drie ondernemers aan het woord die een organisatiekompas installeerden en er dagelijks mee aan de slag gaan. Zo kan iedereen op elk niveau, op elk moment en bij elke interactie of beslissing toetsen of de juiste koers gevaren wordt.

Hannelore Raes (Agristo), Bram Van Impe (Vanden Broele) en Kristof Vankeirsbilck (Groep Zorg H. Familie) getuigen waarom ze zijn gaan werken rond dit thema. Hoe is de output tot stand gekomen en hoe passen ze dit concreet toe op de werkvloer? Wat heeft het traject betekent voor hun organisatie?

Joost Van Driessche & Els Vanparys van Wilde Zwanen ondersteunen bedrijven die aan de slag willen rond dit onderwerp. Vanuit een richting gevend kompas creëren ze de juiste context om iedereen mee te krijgen in het traject. 

Tijdens interactieve rondetafelgesprekken kan ook jij al jouw vragen stellen, jouw eigen bedrijfscase voorstellen of dieper ingaan op één van de getuigenissen. Daarna leggen we alle vragen en antwoorden samen in een plenair moment. 

Programma
17:30 uur onthaal met hapje & drankje
18:00 uur rondleiding bij Agristo
18:35 uur inhoudelijk deel: voorstelling KOMPAS & getuigenissen
19:50 uur rondetafelgesprekken in kleine groepjes en plenaire afronding
20:40 uur netwerking met drankje
21:30 uur einde
Waar
Agristo, Wielsbeke

Ridder De Ghellincklaan 9
8710 Wielsbeke

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 85 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Joost Van Driessche

organisatie-architect
Wilde Zwanen

Handelsingenieur Joost Van Driessche volgde door de jaren heen verschillende opleidingen en cursussen die hem leidden naar zijn huidige passie. Als organisatie-architect helpt hij bedrijven wendbaar maken en het samenwerken positief stimuleren. Hij is ook docent bedrijfsorganisatie bij Vives Hogeschool.

Els Vanparys

organisatie-architect
Wilde Zwanen

Als organisatie-architect cocreëert Els Vanparys contexten waarin mensen, leiders en organisaties kunnen groeien naar meer bezieling en verbinding.

Hannelore Raes

CEO
Agristo

Hannelore Raes is co-CEO van Agristo, een familiebedrijf gespecialiseerd in aardappelproducten. Ze is verantwoordelijk voor het financiële, het HR- en het investeringsluik van de hoofdzetel in Harelbeke en de productievestigingen in Wielsbeke, Nazareth en Tilburg.

Bram Van Impe

algemeen directeur
Vanden Broele

Bram Van Impe heeft als algemeen directeur van Vanden Broele en Novado, twee bedrijven die gespecialiseerd zijn in respectievelijk uitgeverijen en softwareontwikkeling, ruim 20 jaar ervaring in het leiden en aansturen van innovatieve projecten en teams.

Kristof Vankeirsbilck

algemeen directeur
Groep Zorg H. Familie