Activiteiten

Datum: donderdag, 21-02-2019
Participatief ondernemen is geen techniek maar een wijze van ondernemen. Het is een concept dat gericht is op het ondernemingsbelang. Neem je medewerkers voor eigenaars en ze zullen handelen als eigenaars, is het duidelijke streefdoel. Maar hoe bereik je dat doel binnen de specifieke context van jouw onderneming? In een workshop van twee halve dagen trachten we voor iedere deelnemer een aantal vragen helder te krijgen, evenals de grote lijnen van een implementatieplan.
Datum: donderdag, 14-03-2019
In deze workshop leer je hoe je een waardengerichte kijk kan koppelen aan innovatief denken. Dat is vandaag geen luxe. Digitale en intelligente technologie veranderen onze samenleving snel en op een ongezien grote schaal. Meestal maakt dit ons leven en werk aangenamer en efficiënter. Tegelijk ontstaan er nieuwe morele uitdagingen.
Datum: vrijdag, 10-05-2019
De abdij van Averbode is de ideale setting om even offline te gaan en kennis te maken met zazen, de praktijk van zittende meditatie. Bart Weetjens, zenmonnik en sociaal ondernemer, leidt je in in deze eeuwenoude meditatievorm en getuigt over hoe zazen zijn eigen ondernemerschap en leven oriënteert.
Hoe maak je jouw onderneming 'futureproof'?
Datum: donderdag, 23-05-2019
Meer dan ooit bepalen externe omstandigheden het succes van jouw onderneming. Denk maar aan digitalisering, wijzigende regelgevingen, disruptieve innovaties en geopolitieke veranderingen. Toekomstdenken wordt dan ook een kerncompetentie voor de bedrijfsleiding. Deze workshop doet je op gestructureerde wijze nadenken over de toekomst van jouw bedrijf.
Naar een nieuwe harmonie in leiderschap
Datum: woensdag, 05-06-2019
In deze complexe tijden van snelle verandering gaan steeds meer organisaties op zoek naar een nieuwe harmonie tussen aansturen en loslaten. Werknemers vragen meer autonomie, participatie en co-creatie, en krijgen die vaak ook. Heel wat leidinggevenden komen in deze omstandigheden in een identiteitscrisis. Ze botsen op de grenzen van het zuiver hiërarchische organisatiemodel en moeten hun rol anders gaan invullen.
Wel opgeladen, niet opgebrand
Datum: woensdag, 05-06-2019

In deze workshop reiken we pragmatische adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. Ons vertrekpunt is dat je niet opbrandt door hard te werken, maar wel door de manier waarop je werkt. We organiseren in zekere zin onze eigen burn-out. Ons hiervan bewust worden, is de belangrijkste stap die we kunnen zetten om het niet zover te laten komen.