iemand kijkt door gat in blauw papier met verrekijker

Trend Table 2024 (Sint-Martens-Latem)

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! In de Trend Table 2024 belichten we opnieuw vier beslissende maatschappelijke trends om je een voorsprong op morgen te geven.

Trend Table 2024 (Sint-Martens-Latem)

Info

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Je moet wel durven vooruitkijken. Zodat je weet welke kansen te grijpen of uitdagingen te omarmen. In tijden van razendsnelle veranderingen bereid je de toekomst daarom best vandaag al voor.

In de ETION Trend Table 2024 blik je samen met sprekers vooruit naar beslissende maatschappelijke trends. Veranderingen die zich vandaag al laten voelen. En die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we binnenkort gaan samenleven en ondernemen.

Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je in een kleine groep de inzichten van de experts af aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

 • 17 juni: De Klimaatschok (Geert Noels, ceo Econopolis )
  Om aan de Europese klimaatambities tegemoet te komen, heeft België nog maar 28 jaar om volledig klimaatneutraal te worden. Concreet betekent dat zo'n 115 miljoen ton minder CO2-uitstoot. De klok tikt, maar in De klimaatschok tonen Geert Noels en zijn team van Econopolis dat het kan.
  Samen met een panel van klimaatexperts berekenden zij de impact van twintig realistische klimaatoplossingen: van technologische precisielandbouw over nieuwe vormen van kernenergie tot het hergebruik van industriële restwarmte via warmtenetten. Vooruitgang is niet het probleem, maar net de oplossing. De vindingrijkheid en wilskracht van de mens kan veel problemen oplossen. (inclusief boek De klimaatschok)

 • 9 september: De race van AI (Sven Arnauts, Delaware)
  Artificiële intelligentie en generatieve AI hebben voor een enorme revolutie gezorgd in 2022 en 2023. Maar hoeveel gaat er blijven hangen bij organisaties? Welke trends gaan er opschalen of verdwijnen? En hoe kunnen organisaties voordelen halen uit deze technologiën?
  Tijdens deze sessie geven we graag een update over AI en generatieve AI en delen we enkele tips & tricks om mee te nemen binnen jullie organisaties.

 • 4 november: Migratie (Jo De Ro, Agentschap integratie en inburgering)
  Diversiteit komt niet, ze is er. Wat gaat dit betekenen voor jouw toekomstig personeelsbeleid? Klanten? Strategie? Is dit een bedreiging of zitten er kansen in?
  Jo komt niet alleen. Hij brengt ook zijn regiomanager West- en Oost-Vlaanderen mee. Mohammed Rabhi, zelf ooit nieuwkomer en inburgeraar, is geen uitzondering binnen het Agentschap. 50% van de werknemers van AgII hebben zelf roots in het buitenland.

 • 2 december: Arbeidsmarktevolutie (Katty Scheerlinck, RGF Staffing)
  België zou tegen 2023 een tewerkstellingsgraad van 80% moeten hebben gehad. Dat bleek een mission impossible. Ons land hinkt Europees achterop met een resultaat van 74%. Een stimulerend en activerend arbeidsmarktbeleid is noodzakelijk om de structurele kloof te dichten tussen vraag en aanbod. De schaarste aan talent is here to stay.
  Welke zijn de toekomstige uitdagingen en kansen voor werkgevers en werknemers? En welke impact heeft technologie, AI, hybride werken,... op de toekomstige werkrelaties?  Een interessant debat rond ‘in & out of the box’-opportuniteiten.

datum - uur spreker - topic locatie
17 juni - 18:30 uur Geert Noels - De Klimaatschok Living Tomorrow, Vilvoorde
9 september - 19:00 uur Sven Arnauts - De race van AI Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
4 november - 19:00 uur Jo De Ro - Migratie Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
2 december - 19:00 uur Katty Scheerlinck - Arbeidsmarktevolutie Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem
Waar
Living Tomorrow, Vilvoorde

Indringingsweg 1
Vilvoorde

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1200 (excl.btw) voor de vier sessies
Indien je een sessie niet kan bijwonen, kan je je laten vervangen.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Tamara Roels

Tamara Roels

0495 69 97 43
Spreker(s)

Geert Noels

CEO en hoofdeconoom
Econopolis

Geert Noels (1967) is een Belgisch econoom, opiniemaker en auteur. Hij is oprichter, hoofdeconoom en CEO van Econopolis, een financieel-economisch advieshuis en onafhankelijk vermogensbeheerder.

Sven Arnauts

senior manager
Delaware

Sven Arnauts is binnen Delaware verantwoordelijk voor de visie omtrent AI en generatieve AI. Hij wordt veelvuldig gevraagd voor workshopbegeleiding en coaching omtrent strategieontwikkeling en het realiseren van AI-gedreven transformaties. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd docent en gastspreker aan verschillende opleidingsinstituten en nationale en internationale conferenties.

Jo De Ro

algemeen directeur
Agentschap Integratie & Inburgering

Jo De Ro is master in communicatiewetenschappen (VUB). Jo werkte voor de kamerfractie van Open Vld van 1995 tot 1999 en was achtereenvolgens raadgever, woordvoerder en adjunct-kabinetschef op enkele ministeries. Sinds 2020 leidt hij als algemeen directeur het Agentschap Integratie en Inburgering. Als bestuurder was of is hij actief binnen de stichting Prins Filip, het Fort van Breendonk, OVSG, Sibelgas en de scholengemeenschap Brussel/Rand.

Katty Scheerlinck

CEO
Recruit Staffing België

Katty Scheerlinck is CEO van de hr-dienstverlener Recruit Staffing België, met als merken Start People, Unique, Express Medical, Bright Plus, Solvus en USG Professionals. In 2023 werd ze verkozen tot voorzitter van de sectorfederatie Federgon, Network for Work, met vertegenwoordiging in het strategisch comité van VBO en sectoroverleg VOKA.