ETION gaat in productie: bedrijfsbezoek Duracell

De vestiging van het batterijkonijn van Duracell is al meer dan 50 jaar een begrip in Aarschot en omgeving. In 1967 werden er 50.000 batterijen per jaar gemaakt, vandaag 5 miljoen per dag. Een enorme capaciteitstoename die alleen gerealiseerd kon worden door radicaal de kaart te trekken van verregaande digitalisering en automatisering.

Brain-computer interfaces

Ethische AI: van wetten naar waarden

De afgelopen tien jaar scoort artificiële intelligentie (AI) steevast hoog in de trendrapporten over baanbrekende technologieën. De focus kwam daarbij steeds meer te liggen op de ethiek van AI. Hoe houden we de evolutie naar autonome en intelligente technologie menselijk? Diverse ethische kaders en richtlijnen volgden. Volstaan die?

BCI: sciencefiction of science future?

In de reeks ETION’s Flight to the Future hadden we het op 2 april met Steve Hoffman, een venture capitalist in Silicon Valley, notoir serie-ondernemer en bestsellerauteur, over Brain-Computer Interfaces (BCI’s). Kunnen we binnenkort met onze hersenen apparaten besturen en informatie opzoeken? En welke impact heeft dat op onze privacy?

Online cursus: Industrie 4.0

Nadenken over het basisinkomen houdt ons scherp

Nobelprijs voor nudging-bedenker is geen toeval

Wijs omgaan met slimme technologie

Forum 2017: al 470 inschrijvingen! Wees erbij!

Mijn concurrent is een algoritme