robothand en mensenhand reilen naar virtuele wereldbol met op de achtergrond de opkomende zon

Verbeeldingskracht versus rekenkracht: verschillende vormen van AI

Met de doorbraak van generatieve AI zoals ChatGPT laaien de debatten over de kansen en gevaren van AI weer hoog op. Samen met businessfilosoof Jochanan Eynikel en expert Pat Van Roey bekijken we het fenomeen AI langs alle kanten.

Verbeeldingskracht versus rekenkracht: verschillende vormen van AI

Info

AI is niet langer een verre, vage toekomst. Het is de realiteit die vandaag intrede doet in de bedrijven.  Hoe zal deze supertechnologie ons leven veranderen? En tot op welke hoogte willen we ons laten sturen door algoritmes?

Met de doorbraak van generatieve AI, zoals ChatGPT, laaien de debatten over de kansen en gevaren van AI weer hoog op. Businessfilosoof Jochanan Eynikel pleit voor meer morele verbeeldingskracht in de omgang met rekenkracht. Want het is aan de mens om AI menselijk te houden.

Vervolgens geeft Pat Van Roey je een inzicht in de verschillende vormen van AI, met speciale aandacht voor generatieve AI, die vandaag de meeste toepassingen kent. Concrete voorbeelden komen aan bod, van gepersonaliseerde klantenervaringen tot voorspellende analyses, autonome systemen en content creatie. Door AI slim in te zetten, kan jij de processen in jouw bedrijf optimaliseren, kosten verlagen en innovatie stimuleren. 

Je krijgt voorbeelden van hoe je AI kan inzetten als co-pilot in je bedrijf en voor je medewerkers, waardoor er meer ruimte ontstaat om competenties volop tot hun recht te laten komen.

Programma
17:00 uur onthaal
17:30 uur Jochanan Eynikel en Pat Van Roey over verbeeldingskracht versus rekenkracht.
19:00 uur afsluitende netwerking
Waar
De Kempus, Turnhout

Kempenlaan 2
2300 Turnhout

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 85 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Jochanan Eynikel

businessfilosoof - expert mensgericht ondernemen
ETION

Jochanan Eynikel (1981) is master in de wijsbegeerte en audiovisuele journalistiek. Zijn bijdragen richten zich op het raakvlak tussen ethiek, filosofie en economie. Hij is auteur van Check-In en Robot aan het stuur.

Pat Van Roey

CEO en eigenaar
VanRoey

Pat zei zijn job als ingenieur bij Philips in Turnhout op om vanuit zijn garage computers te verkopen. Zijn activiteit groeide en in 1993 richtte hij Van Roey Automation op. In 2011 ging dat bedrijf op in de Van Roey ICT Group. Begin 2023 bundelden VanRoey.be en EuroSYS de krachten en werd zo een belangrijke speler in de sector van de ICT-diensten voor kmo’s. Vandaag is Pat nog altijd general manager van VanRoey. Zijn bedrijf won recent de ETION Kempenaar 2023.