Brain-computer interfaces

Flight to the Future

Begrijpen we het menselijk bewustzijn wel voldoende om al te stoeien met AI? Komt het vlees op ons bord binnenkort uit een kweeklaboratorium? Hoe ver kan je gaan in het herschrijven van je genetische code? Komt er door de vergrijzing weer meer gelijkheid in de wereld? Neem met ETION's Flight to the Future een diepe duik in het fenomenale potentieel van de toekomst. Met als enige grens onze eigen verbeelding. 

Ethische AI: van wetten naar waarden

De afgelopen tien jaar scoort artificiële intelligentie (AI) steevast hoog in de trendrapporten over baanbrekende technologieën. De focus kwam daarbij steeds meer te liggen op de ethiek van AI. Hoe houden we de evolutie naar autonome en intelligente technologie menselijk? Diverse ethische kaders en richtlijnen volgden. Volstaan die?

BCI: sciencefiction of science future?

In de reeks ETION’s Flight to the Future hadden we het op 2 april met Steve Hoffman, een venture capitalist in Silicon Valley, notoir serie-ondernemer en bestsellerauteur, over Brain-Computer Interfaces (BCI’s). Kunnen we binnenkort met onze hersenen apparaten besturen en informatie opzoeken? En welke impact heeft dat op onze privacy?

Automatiseren met mensen met autisme

Steven Lehmann: Denk groter

Techwereld toe aan ethische inhaalbeweging

Nieuw boek van ETION-hoofdeconoom

Waarom zelfrijdende wagens minder files veroorzaken

Jochanan Eynikel in de wereld van Sofie