Rutger Bregman

Rutger Bregman: Morele ambitie

Auteur Rutger Bregman komt voor ETION met zijn nieuwste boek naar de Verbeke Foundation. Een plek die vernieuwing en (morele) ambitie ademt. Voer voor een topavond!

Rutger Bregman: Morele ambitie

Info

Vier jaar geleden brak de Nederlandse auteur Rutger Bregman definitief door met zijn internationale bestseller 'De meeste mensen deugen'. In dat boek gaat hij resoluut in tegen de Westerse, eerder pessimistische, visie op de mens.

In zijn nieuwe boek ‘Morele Ambitie’ vertrekt Bregman vanuit de vaststelling dat de meeste mensen het talent en de mogelijkheden hebben om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een betere wereld, maar er blijkbaar toch niet toe komen. Iedere professionele loopbaan duurt ongeveer 2.000 werkweken. Hoe je die tijd besteedt, is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Toch lijken de meeste mensen liever saaie, nutteloze of zelfs schadelijke jobs te verkiezen boven een bestaan dat werkelijk een positief verschil kan maken voor anderen en de wereld.

Hoe brengen we hier verandering in? Door morele ambitie te tonen. Door jezelf wel te willen meten met de besten, maar met andere maatstaven van succes dan enkel rijkdom en prestige. Door je in je loopbaan te focussen op de meest effectieve oplossingen voor de grootste wereldproblemen.

Is dit pad van morele ambitie voor iedereen weggelegd? Wellicht niet, maar Bregman zal ons in elk geval laten zien dat er een groeiende beweging is van pioniers die nu al bruisen van morele ambitie. En misschien zetten ze ook jou op weg naar een leven en loopbaan met meer morele ambitie.

We zijn te gast in de Verbeke Foundation. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is het één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De Verbeke Foundation bevindt zich in een aanhoudend groeiproces. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Bijdragen aan een betere wereld dus. Helemaal in het thema van deze bijzondere avond.

We bieden je graag de gelegenheid tot een rondleiding op deze fantastische site!

Programma
16:00 uur onthaal met koffie voor wie deelneemt aan de begeleide wandeling door het museum
18:00 uur onthaal met hapje & drankje voor het avondgedeelte
19:00 uur Rutger Bregman
21:00 uur napraten met hapjes & drankjes
23:00 uur einde
Waar
Verbeke Foundation, Kemzeke

Westakker 1
9190 Kemzeke

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
• Voorintekentarief ETION-leden (tot en met 30/4): € 195 (excl. btw)
• Voorintekentarief niet-leden (tot en met 30/04): € 295 (excl. btw)
• Deelnameprijs ETION-leden na 30/04: € 225 (excl. btw)
• Deelnameprijs niet-leden na 30/04: € 325 (excl. btw)
Het boek 'morele ambitie' is inbegrepen in de prijs!
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Rutger Bregman

auteur

Rutger Bregman (1988) is een Nederlandse schrijver en geschiedkundige. Hij schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Zijn boek 'Gratis geld voor iedereen' is een wereldwijde bestseller. In 2020 won hij de NS Publieksprijs met zijn boek 'De meeste mensen deugen'.