Johan Braeckman op een achtergrond met vraagtekens

Tweedaagse deep dive kritisch denken met Johan Braeckman

Interactieve tweedaagse waarin we ontdekken hoe denkfouten ontstaan en welke mentale valkuilen deze veroorzaken. Ook bijgeloof en andere vormen van onredelijk denken komen aan bod.

Tweedaagse deep dive kritisch denken met Johan Braeckman

Info

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we vatbaar zijn voor irrationalisme. Ook in de 21e eeuw - ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes - blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof, complottheorieën en dergelijke meer.

Tijdens deze tweedaagse onderzoeken we samen wat hiervan de oorzaken zijn en leggen we de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen door de normale werking van onze psychologische vermogens.

We gaan in op de vraag hoe denkfouten ontstaan, waarom ons geheugen ons zo vaak in de steek laat, waarom we verbanden leggen die onbestaande zijn en waarom we vatbaar blijven voor bijgeloof, pseudowetenschappen en andere vormen van onredelijk denken.

Op dag 1 eindigen we onze interactieve sessie met een wandeling langs de Leie. Op dag 2 komt comedian-mentalist Gili de dag breken met een sessie rond 'het zesde zintuig'.

Programma
donderdag 27 juni 9.00 uur onthaal
9.30 uur workshop met Johan Braeckman
13.00 uur lunch
14.00 uur workshop met Johan Braeckman & check-out
17.30 uur wandeling langs de Leie, gevolgd door diner
vrijdag 28 juni 8.00 uur ontbijt
9.00 uur workshop met Johan Braeckman
12.00 uur 'het zesde zintuig' met Gili, gevolgd door lunch
14.00 uur workshop met Johan Braeckman
17.00 uur einde
Waar
Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Pontstraat 41
9831 Sint-Martens-Latem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.590 (excl.btw) alles inbegrepen
Kosteloos annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 14/4. Vanaf 15/4 is 50% van de deelnameprijs verschuldigd, vanaf 15/5 100%
Contact
Tamara Roels

Tamara Roels

0495 69 97 43
Spreker(s)

Johan Braeckman

filosoof

Johan Braeckman (°1965) was hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Eerder was hij Socrates hoogleraar aan de Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde meerdere boeken en hoorcolleges en geeft geregeld lezingen in binnen- en buitenland. Zijn onderzoek spitst zich de voorbije jaren vooral toe op irrationalisme in diverse verschijningsvormen (bv. complottheorieën, pseudowetenschappen e.d.).

Gili

comedian-mentalist

Gili is de artiestennaam van Lieven Gheysen (Kortrijk, 1962), een Vlaamse comedian, illusionist, mentalist. Hij haalde verschillende keren de finale van Humo's Comedycup en toerde met verschillende zaalshows door binnen- en buitenland.