Activiteiten

Trends Manager van het Jaar 2020
Datum: donderdag, 11-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Derde keer, goeie keer! Begin dit jaar verzilverde Dirk Coorevits, CEO van Soudal, zijn derde opeenvolgende nominatie voor Trends Manager van het Jaar. ETION wist hem te strikken voor een warm gesprek op 11 maart over leiderschap en groei in een globale multinational.
Het hoe en waarom van participatief ondernemen
Datum: dinsdag, 23-03-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
In Iedereen eigenaar brengt Geert Janssens participatief ondernemen terug tot haar essentie: een cultuur van samenwerking, organisatorische efficiëntie én resultaatsdeling onder eigenaars. Voor de digitale voorstelling van zijn nieuwe boek krijgt hij gezelschap van enkele doorwinterde ervaringsdeskundigen uit eigen land. Prof. Dr. Thomas Steger (Universiteit van Regensburg) en Ander Etxeberria (Mondragón Corporation) zorgen voor een internationale insteek.
Hoe digitalisering en circulariteit hand in hand gaan
Datum: maandag, 29-03-2021
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen
Met #hackyourjeans lanceerde Julie Lietaer, co-CEO van garenproducent ESG, in november 2019 een platform voor circulair textiel. Een dik jaar na de lancering ontvangt Julie ons in de virtuele showroom van haar start-up Ariadne, maakt ze een tussentijdse balans op en deelt ze met ons haar toekomstvisie.
Datum: maandag, 12-04-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 12 april geven we de aftrap van ETION Unplugged met zanger en muzikant Wannes Cappelle. Een open gesprek waarin engagement, respect voor mens en wereld, maar ook gedrevenheid en ondernemerschap aan bod komen.
Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 20-04-2021
Regio: Kempen
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…
Datum: donderdag, 22-04-2021
Regio: Kempen
Voor dit ETION-Soudal Panoramagesprek schuiven we aan tafel met Hilde Laga. Voorzitter van de GIMV en volgens velen de machtigste vrouw in het Belgische bedrijfsleven.
Corporate venturing in de praktijk
Datum: woensdag, 28-04-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Steeds meer gevestigde bedrijven opteren voor corporate venturing en gaan een structurele samenwerking aan met een gespecialiseerde start-up. Welke modellen van corporate venturing zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe ziet het huidige landschap in België eruit? We sluiten af met enkele praktijkgetuigenissen van zowel corporates als start-ups die reeds een venture zijn aangegaan.
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: woensdag, 12-05-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 12 mei vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
Het verhaal achter versmarkt LOKAAL
Datum: donderdag, 20-05-2021
Regio: West-Vlaanderen
De ETION Jongeren gaan op 20 mei unplugged in gesprek met Sjarel Buysschaert. Met LOKAAL richtte hij zes jaar geleden in West- en Oost-Vlaanderen een keten van overdekte boerenmarken op waar ook ontmoetingen centraal staan. Een gesprek over korte keten en voedselproductie, maar ook over geëngageerd ondernemerschap!
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 28-05-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Geert Ostyn blikt terug (en vooruit)
Datum: woensdag, 02-06-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wereldwijd werden alle systemen platgelegd en er moest wekenlang met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis op het bedrijf en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.
Wat liefde ons kan leren over werk
Datum: woensdag, 30-06-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Een intieme avond in Gent waarop de internationaal bejubelde en bekroonde Esther Perel je alles vertelt over wat liefde en relaties ons kunnen leren over werk en ondernemerschap.