Activiteiten

Podcast met Thierry Geerts (CEO Google België): “Hoe digitalisering ons meer mens maakt”
Datum: donderdag, 01-07-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Met ETION Open boek gaan we voor een verrijkte leeservaring! We beginnen met Homo Digitalis, het nieuwste boek van Thierry Geerts over hoe digitalisering ons meer mens maakt. Lezen doe je in alle rust, op je eigen tempo. Je ontvangt bovendien een exclusieve ETION-podcast waarin de auteur en topman van Google België in gesprek gaat met Hans Diels, onze expert toekomstdenken.
Summer Talks beyond Business
Datum: donderdag, 08-07-2021
Regio: West-Vlaanderen
Net zoals vorige zomer organiseert ETION ook dit jaar vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Voor de eerste Summer Talk gaan we in gesprek met Estel Meyhui, CEO van Artes Group.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 26-07-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
De Summer Talks beyond Business zijn terug. Tijdens de zomermaanden praten we vier keer met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Op 26 juli gaan we in gesprek met Dirk Busschaert, directeur operaties bij De Lijn.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 23-08-2021
Regio: Brabant-Brussel
Ook dit jaar organiseert ETION tijdens de zomermaanden vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Deze keer gaan we in gesprek met Thomas Van Eeckhout, CEO EASI.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 30-08-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens de zomer organiseert ETION opnieuw vier Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Voor deze laatste Summer Talk gaan we in gesprek met Bert Brugghemans, CEO Brandweer Zone Antwerpen.
Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 28-09-2021
Regio: Kempen
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…
Datum: woensdag, 29-09-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Een klein jaar nadat Timothy Radcliffe, de voormalig leider van de Dominicaanse Orde, bij ETION kwam reflecteren over bevrijdend leiderschap, hebben we Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, voormalig abt Orval, bereid gevonden om zijn visie te delen op leiderschap en ondernemen. Hij doet dat op 29 september tijdens een tweegesprek met Hans Geybels.
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 01-10-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: dinsdag, 19-10-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 19 oktober vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
De kracht van twijfel: hoe alles in vraag stellen leidt tot creativiteit
Datum: maandag, 15-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Nieuwe ideeën ontstaan daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten. Keynotespreker Alan Iny werpt er een nieuw licht op creativiteit.