Activiteiten

Is disruptie iets nieuws ? De Ageas-case 2008-2017
Datum: 01-03-2018
In the boardroom met Bart De Smet, CEO Ageas. Bart vertelt op 1 maart over het ontstaan en de evolutie van Ageas na de val van Fortis, over de strategische keuzes die het bedrijf nam, en over de nieuwe cultuur die het veranderingsproces mogelijk heeft gemaakt.
Internationaal innovatief ondernemen
Datum: 05-03-2018
Een Kinepolis-film meepikken in Canada? Dat kan! Sinds september 2017 is de Belgische Kinepolis Group immers ook actief buiten Europa. Het multimediabedrijf staat vooral bekend als bioscoopgroep, maar is met zo’n 4500 medewerkers ook werkzaam in filmdistributie, events, reclame en vastgoedbeheer. Dit alles gebeurt onder leiding van een Belgische CEO, Eddy Duquenne. Op 5 maart komt hij voor ETION zijn aanpak toelichten.
Start een EVAlutie in je bedrijf
Datum: 09-03-2018
Met de ogen van een man, marketeer, ondernemer, en vader van vier dochters kijkt marketingstrateeg Kurt Ostyn naar alle aspecten van de EVAlutie (de vervrouwelijking van onze maatschappij). En stelt vast dat het huidige MANopolie de oorzaak is van heel wat maatschappelijke en economische strubbelingen. Op basis van zijn bevindingen durft hij nieuwe oplossingen formuleren voor hedendaagse uitdagingen als ‘werkbaar werk’, ‘glazen plafonds’ en ‘mensvriendelijk ondernemen’.
Win for Life - met het basisinkomen naar vrijheid en creativiteit
Datum: 12-03-2018
De idee van een universeel en onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen wint aan populariteit. Maar is het ook een realistisch idee? Nele Lijnen, volksvertegenwoordiger Open VLD en auteur van het boek ‘Win for life’, is al jaren overtuigd van de voordelen van een basisinkomen.
Après-midi met Johan Albrecht (UGent - Itinera) en Marc Lambotte (Agoria)
Datum: 20-03-2018
Hoe zal het Belgische elektriciteitslandschap er in 2030 uitzien? Kunnen we komen tot een energiesysteem dat tegelijk betrouwbaar, duurzaam én betaalbaar is? Johan Albrecht, auteur van 'Het Energietrilemma', licht de verschillende mogelijke scenario's en hun trade-offs toe. Marc Lambotte, CEO Agoria, buigt zich over de gevolgen, kansen en risico's voor de bedrijfswereld.
Hoe blijf ik als onderneming relevant?
Datum: 20-03-2018
Lig je soms wakker van de levensvatbaarheid van je organisatie? Wil je weten hoe jouw product of dienst relevant blijft? Tijdens deze après-midi leer je nadenken over hoe het gesteld is met jouw organisatie. Je krijgt ook tips aangereikt over wat je als bedrijfsleider kan doen om je organisatie levensvatbaar te houden.
“Social Media smaakmakers”: hapklare succesrecepten voor jouw bedrijf
Datum: 27-03-2018
Op 27 maart stelt Nico Tempelaere (JUST.Agency) zijn boek 'Social Media smaakmakers: hapklare succesrecepten voor jouw bedrijf' voor aan ETION. Dat sociale media belangrijk zijn voor het bedrijfsleven, weten we allemaal. Maar welke noodzakelijke stappen moet je ondernemen om van jouw sociale-mediastrategie een succes te maken?
Datum: 29-03-2018
Vandaag zijn niet enkel mensen meer online, ook dingen worden steeds meer in het globale digitale netwerk opgenomen. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’. Welke opportuniteiten biedt deze nieuwe evolutie en wat is de maatschappelijke impact? Jo De Boeck, executive VP & CTO van IMEC, geeft tijdens een ontbijtsessie op 29 maart een stand zaken.
Mondiale transformaties
Datum: 23-04-2018
Op 23 april verwelkomen we VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx. Het moordende kalifaat, de radicalisering, de terreuraanslagen en -dreiging, de schier eindeloze vluchtelingenstroom… Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat, waarin onzekerheid regeert en de kloof tussen ‘wij’ en ‘zij’ nog lijkt toe te nemen. Wat is zijn toekomstig beeld van onze mondiale samenleving?
Open je ogen met Carine Drumont en Tineke Van Hooland
Datum: 26-04-2018
Is dat zo? Is vrouwelijk ondernemerschap beter? Carine Drumont en Tineke Van Hooland, twee vrouwelijke ondernemers pur sang, gaan tijdens de ontbijtsessie op 26 april hierover graag met ons in gesprek.
Vlaanderen is internationaal ondernemen
Datum: 31-05-2018
Tijdens dit lunchgesprek vertelt Claire Tillekaerts over het belang van internationaal ondernemen voor de Vlaamse economie en hoe Flanders Investment & Trade (FIT) ook jou kan helpen ondernemen in het buitenland.