Activiteiten

Datum: donderdag, 21-02-2019
Bijna een jaar geleden werd op de Linkerscheldeoever de eerste spade in de grond gestoken voor de langverwachte Oosterweelwerken. De Oosterweelverbinding moet de Antwerpse Ring rond maken door onder meer de bouw van een nieuwe Scheldetunnel en tunnels onder het Albertkanaal. BAM werd door de Vlaamse overheid aangesteld om deze werken te coördineren. Tijdens het lunchgesprek op 21 februari geeft CEO Luc Hellemans tekst en uitleg bij de ambitieuze plannen.
Neuhaus, een groeiverhaal
Datum: dinsdag, 26-02-2019
Groei is een proces dat op de eeuwigheid moet gericht zijn en waarvoor expliciete ondersteunende pilaren nodig zijn die de gewenste fundamenten en keuzes belichamen. De belangrijkste pilaar daarin is cultuur. Hoe wil Neuhaus dit aanpakken? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen? We vernemen het op 26 februari van CEO Ignace Van Doorselaere.
Vervangt een robot straks de chirurg?
Datum: maandag, 25-03-2019
Op 25 maart zijn we te gast bij Orsi Academy, het grootste opleidingscentrum voor robotchirurgie in Europa. Jochanan Eynikel gaat er in gesprek met oprichter Prof. Dr. Alex Mottrie en met Prof. Dr. ir. Pascal Verdonck. Laten we ons binnenkort verzorgen door robots? Welke maatschappelijke en economische opportuniteiten bieden digitale technologieën in de gezondheidszorg? Welke ethische vragen stellen zich in deze toch bij uitstek menselijke sector?
Open je ogen voor disruptie ze sluit!
Datum: dinsdag, 11-06-2019
Hoe moet je als bedrijf omgaan met morgen en overmorgen? Rik Vera is een vertrouwd adviseur op het gebied van extreme klantgerichtheid, disruptie, veranderende bedrijfsmodellen en het voorbereiden van bedrijven op 'The Day After Tomorrow'. Peter Van Hoecke licht toe hoe Rik en nexxworks hem hebben aangezet om zijn toekomstig denkpatroon te wijzigen en welke impact dit heeft op zijn organisatie. Een lezing en een getuigenis die elkaar versterken; een 'must hear & see' voor iedere mee-evoluerende ondernemer en manager.
The meaning of WHY
Datum: maandag, 16-09-2019
Waarom werken of ondernemen mensen? Waarom kiezen consumenten voor een bepaald product? Waarom bestaan we als organisatie? Met als titel 'The meaning of WHY' staat het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie. Een economie die draait om de behoefte van de mens aan zingeving en betekenis.