Activiteiten

Datum: 28-11-2017
Hoe ver staan we in de evolutie naar een systeem met gesloten kringstoffen waar productiemiddelen eeuwig herbruikt worden en waar geen afval meer bestaat? Drie CEO's vertellen op 28 november over de ontwikkelingen binnen hun bedrijf en sector.
De mobiliteit van de toekomst
Datum: 06-12-2017
Leasingbedrijven profileren zich meer en meer als mobiliteitsproviders en lijken klaar te zijn om een nieuwe rol te spelen. Erik Swerts licht toe hoe Alphabet inspeelt op de veranderingen in de mobiliteitsvraag van werknemers.
Social technologies in business
Datum: 13-12-2017
De digitale detox beweging is hipper dan ooit. Met haar boek 'Social Technologies in Business' geeft Isabel De Clercq tegengas en toont ze aan hoe sociale technologie medewerkers en organisaties positief verandert. Ze komt het boek zelf voorstellen tijdens een Light Lunch op 13 december.
Op zoek naar de ziel van de economie
Datum: 13-12-2017

In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Antoon Vandevelde waarin hij op zoek naar de grenzen van de economische rationaliteit. Op 13 december stelt hij zijn boek voor bij ETION.

Datum: 14-12-2017

Sinds de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatlinvest in 2015, groeide het nieuwe bedrijf Greenyard uit tot een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit, bloemen en planten, logistieke diensten voor verse producten en groeimedia. CEO Marleen Vaesen, die onlangs nog de Vlerick Award in de wacht sleepte, licht tijdens dit lunchgesprek de belangrijkste factoren achter dit succesverhaal toe.

Datum: 29-01-2018
Op 29 januari hebben we prof. Wim Vanhaverbeke te gast, een wereldautoriteit op het vlak van open-innovatiemanagement. Bedrijven kunnen veel beter verbindingen leggen met elkaar, universiteiten, overheden en experts om kennis te delen, best practices uit te wisselen en samen te werken. Maar hoe ga je om met het openstellen van intellectuele eigendom? En hoe kunnen kmo’s ermee aan de slag?
Gedaan met administratieve rompslomp
Datum: 02-02-2018
Wat is blockchain? Waarom is het speciaal? Waarom is het WTF* (*Waarschijnlijk Toch Fundamenteel). Gerrie Smits, digital transformation consultant en specialist in blockchain, schreef er een boek over: een laagdrempelige, niet-technische introductie op de blockchain-technologie.
'Werken aan merken': een basiswerk over employer branding
Datum: 06-02-2018
Met 'Werken aan merken' schreef Jan Denys, director public affairs bij Randstad, het eerste Nederlandstalige basiswerk over employer branding. Op 6 februari komt hij het voorstellen in de Kempen.
Start een EVAlutie in je bedrijf
Datum: 09-03-2018

Met de ogen van een man, marketeer, ondernemer, en vader van vier dochters kijkt marketingstrateeg Kurt Ostyn naar alle aspecten van de EVAlutie (de vervrouwelijking van onze maatschappij) en stelt vast dat het huidige MANopolie (het huidig monopolie van het mannelijk denken) de oorzaak is van heel wat maatschappelijke en economische strubbelingen. 

Win for Life - met het basisinkomen naar vrijheid en creativiteit
Datum: 12-03-2018
De idee van een universeel en onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen wint aan populariteit. Maar is het ook een realistisch idee? Nele Lijnen, volksvertegenwoordiger Open VLD en auteur van het boek ‘Win for life’, is al jaren overtuigd van de voordelen van een basisinkomen.
“Social Media smaakmakers”: hapklare succesrecepten voor jouw bedrijf
Datum: 27-03-2018
Op 27 maart stelt Nico Tempelaere (JUST.Agency) zijn boek 'Social Media smaakmakers: hapklare succesrecepten voor jouw bedrijf' voor aan ETION. Dat sociale media belangrijk zijn voor het bedrijfsleven, weten we allemaal. Maar welke noodzakelijke stappen moet je ondernemen om van jouw sociale-mediastrategie een succes te maken?
Datum: 23-04-2018
Op 23 april verwelkomen we VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx. Wat is zijn toekomstig beeld van onze mondiale samenleving?