Activiteiten

Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 23-08-2021
Regio: Brabant-Brussel
In de reeks Summer Talks Beyond Business werpen we een terugblik op de kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar. Op 23 augustus verwelkomen we Thomas Van Eeckhout, CEO EASI, voor een zomers gesprek over investeren in een participatief werkklimaat waarin gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten.
Summer Talks beyond Business
Datum: maandag, 30-08-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens de zomer organiseert ETION opnieuw drie Summer Talks beyond Business. We praten met een ondernemer/expert over het managen van kantelmomenten tijdens het afgelopen jaar en de impact hiervan op innovatie, (re)organisatie, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Voor deze laatste Summer Talk gaan we in gesprek met Bert Brugghemans, CEO Brandweer Zone Antwerpen.
Mensgerichte organisaties als duurzame motor van een betere wereld?
Datum: woensdag, 22-09-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen
Unbossers inspireren mensen om mee te denken, zelf te beslissen en samen een gemeenschappelijk doel na te streven. Nick Van Langendonck en Thomas Hubbuch van Hifluence geloven dat 'unboss-te' organisaties een duurzame bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. In de getuigenissen van Marbles en Bank van Breda ontdek je hoe unbossing er in de praktijk kan uitzien.
Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 28-09-2021
Regio: Kempen
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…
Datum: woensdag, 29-09-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Een klein jaar nadat Timothy Radcliffe, de voormalig leider van de Dominicaanse Orde, bij ETION kwam reflecteren over bevrijdend leiderschap, hebben we Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, voormalig abt Orval, bereid gevonden om zijn visie te delen op leiderschap en ondernemen. Hij doet dat op 29 september tijdens een tweegesprek met Hans Geybels.
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 01-10-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Planmakers vs. plantrekkers?
Datum: dinsdag, 12-10-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Kempen
Ofschoon Vlamingen en Nederlanders dezelfde taal spreken, zijn er heel wat verschillen en begrijpen we elkaar vaak niet. Tijdens een interland Vlaanderen-Nederland gaan we samen met enkele ervaringsexperts na of de wederzijdse clichés kloppen en hoe we ze kunnen overstijgen. Wat kunnen we leren van elkaar? Hoe kunnen we interculturele samenwerking bevorderen?
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: dinsdag, 19-10-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 19 oktober vertelt hij met veel passie zijn verhaal.
De kracht van twijfel: hoe alles in vraag stellen leidt tot creativiteit
Datum: maandag, 15-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Nieuwe ideeën ontstaan daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 op 15 november willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten. Keynotespreker Alan Iny werpt er een nieuw licht op creativiteit.
Fairisme: een eerlijker samenleving voor de toekomst
Datum: donderdag, 18-11-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel
In ETION Unplugged maak je van vlakbij persoonlijk kennis met inspirerende ondernemers, met hun bezielende ideeën en verhalen vol vuur, passie en hartstocht. Charles Leclef ontvangt je in een intieme setting in zijn brouwerij, Het Anker. In dat Mechelse monument heeft hij het over fairisme, zijn recept voor een eerlijker samenleving.
Geert Ostyn blikt terug (en vooruit)
Datum: woensdag, 24-11-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wereldwijd werden alle systemen platgelegd en er moest wekenlang met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis op het bedrijf en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.
De roaring twenties post-corona?
Datum: dinsdag, 30-11-2021
Regio: Brabant-Brussel
De pauzeknop is lang genoeg ingedrukt geweest. 2022 wordt anders. Waar liggen de kansen en opportuniteiten om het na de crisis helemaal over een andere boeg te gooien? Ontdek het tijdens onze jaarlijkse ETION Outlook, compleet in een nieuw kleedje!