Activiteiten

Spirituele inspiratiebron voor het professioneel leven
Datum: maandag, 09-09-2019
Regio: Brabant-Brussel
Wat kunnen we leren van oeroude sjamanistische praktijken? Kunnen we dit spiritueel perspectief vandaag nog gebruiken om zingeving en verbinding te brengen binnen de bedrijven? Riet Lenaerts en Franky De Cooman leiden ons in in de wereld van het sjamanisme.
Smart farming als hobbyproject
Datum: vrijdag, 13-09-2019
Regio: Kempen
We hebben allemaal onze hobby’s. Dingen waarvan je intens kan genieten buiten de dagelijkse sleur. Heel wat ondernemers zijn ooit zo begonnen: met een uit de hand gelopen hobby. In Project Passie maken we op vrijdag 13 september kennis met Jean-Louis de Cartier en zijn passie voor de boerenstiel van de toekomst.
The meaning of WHY
Datum: maandag, 16-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Waarom werken of ondernemen mensen? Waarom kiezen consumenten voor een bepaald product? Waarom bestaan we als organisatie? Met als titel 'The meaning of WHY' staat het ETION Forum 2019 in het teken van de betekeniseconomie. Een economie die draait om de behoefte van de mens aan zingeving en betekenis.
Gelukkigere werknemers = betere bedrijfsresultaten
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen
Ben je niet vies van een flinke dosis inspiratie bij het krieken van de dag? Schrijf dan in voor het ontbijtgesprek met Tom Herrijgers. Als CEO van Marbles en rasondernemer in hart en nieren ziet hij in elk lumineus idee een uitdagend businessproject. Maar zijn échte passie is plezier en geluk op de werkplek!
Virtual reality... in reality
Datum: dinsdag, 24-09-2019
Regio: Oost-Vlaanderen
De ETION jongeren starten het werkjaar met een bezoek aan de Gentse start-up Around Media. CEO Wannes Vanspranghe geeft toelichting bij de meerwaarde van virtual reality in de praktijk en laat de deelnemers de werking ervan ook in 'real life' ervaren!
Working @ Amazon: een insider getuigenis
Datum: woensdag, 09-10-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel

Onze landgenoot Peter Vermeulen staat sinds 2017 aan het hoofd van de wereldwijde HR customer care afdeling van Amazon vanuit het hoofdkantoor in Seattle. Tijdens dit lunchgesprek op 9 oktober geeft hij een unieke inkijk in de bedrijfs- en werkcultuur van deze Amerikaanse tech-gigant.

'Six Batteries of Change' in de praktijk
Datum: donderdag, 10-10-2019
Regio: Antwerpen-Mechelen, Kempen
In turbulente tijden is het cruciaal om verandering juist te managen. Maar de kans op mislukking blijft ontzettend hoog. 'Six Batteries of Change' biedt een verrassend eenvoudig model voor meer effectieve verandering. We starten dit event met een toelichting van dit model, waarna we je graag inspireren met praktijkvoorbeelden over hoe je dit model in je bedrijf kan inzetten.
Manage zelf je energiebalans!
Datum: vrijdag, 11-10-2019
Regio: Kempen
De wereld verandert sneller dan ooit. In zo'n intense wereld moet je als individu ook sterker in je eigen schoenen staan om met al die verandering gezond te kunnen omgaan en in beweging te blijven. Die draagkracht heb je alleen maar als je je energiebalans dagelijks ook goed bewaakt en beheert. Hoe je dat doet, kom je te weten in onze workshop Adem onder leiding van Leen Adams en Karolien Emmers.
Ondernemen? Alleen als het duurzaam kan!
Datum: dinsdag, 15-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
Op het kasteeldomein 'De Cellen' blikt Peter Callant, eigenaar van Callant Verzekeringen, terug op de historiek van zijn bedrijf, dat inmiddels bijna drie decennia oud is. (foto: photonews)
Ontbijtsessie 'Waardevol Werkloos' met Geert Janssens
Datum: dinsdag, 15-10-2019
Regio: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen
ETION is aanwezig op de 'E-commerce Xpo'-dagen in Kortrijk op 14 en 15 oktober met enkele seminars. Zo kan je op dinsdagochtend in The Greenhouse samen ontbijten met onze hoofdeconoom Geert Janssens. Hij stelt er zijn boek 'Waardevol werkloos' voor.
Datum: dinsdag, 22-10-2019
Regio: West-Vlaanderen
Evelien Vanden Brande werd als HR-manager geconfronteerd met de sluiting van JTI Tobacco. Ze neemt ons mee in haar aanpak om de werknemers zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces. Maar ook voor Evelien zelf betekende de sluiting een nieuwe fase in haar loopbaan. Het wordt dus een boeiende en zeer persoonlijke getuigenis!
Groter worden gaat gepaard met groeipijnen
Datum: donderdag, 24-10-2019
Regio: Kempen
Groter worden is fijn, maar groeien doet ook soms pijn. Dat weet Lode Peeters, CEO van Tobania, als geen ander. Op het laatste ETION-Soudal Panoramagesprek van 2019 getuigt hij over hoe een cruciaal transformatiemoment toch gepaard ging met de nodige groeipijnen.