Activiteiten

Over leiderschapsstijl en bedrijfscultuur
Datum: 25-09-2018
Peter Leys is sinds 2013 de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Materialise. Sinds 1997 is hij al betrokken als raadsman van de 3D-printingspecialist. Tijdens het lunchgesprek op 25 september vertelt hij over de leiderschapsstijl en bedrijfscultuur bij Materialise.
Ontdek het pittige mysterie van Innovatie
Datum: 04-10-2018

Innovatie gaat verder dan alleen een product of dienst heruitvinden. Je moet het ook in vraag stellen of iets totaal nieuws bedenken. Om dat efficiënt te doen ga je zowel intern als extern met een groep mensen aan de slag, bevraag je klanten en ga je op zoek naar potentieel.

Hoe pak je dat aan? Welke technieken bestaan daarvoor? Wat zijn de valkuilen?

Datum: 12-10-2018

De vraag naar meer wendbare organisaties was nog nooit zo groot als in de snel veranderende economie van vandaag.

Het Agile Leader’s Scrapbook inspireert de lezer om een 'managementlogica' te ontwikkelen die aansluit bij de specifieke noden van zijn/haar bedrijf. Je krijgt een denkkader en technieken aangereikt die je organisatie in staat stellen om niet alleen te overleven, maar ook te floreren binnen deze turbulente bedrijfsomgeving.

Het kleine falen is een drijfveer om te groeien
Datum: 19-10-2018

Op 19 oktober verwelkomen we Pieterjan Bouten, mede-oprichter en CEO van Showpad. Samen met Louis Jonckheere en Peter Minne richtte Pieterjan in 2011 Showpad op. Het bedrijf ontwikkelt een platform om sales en marketing beter op elkaar af te stemmen.

De oprichters talmden niet met hun interne en internationale expansie. Het bedrijf telt intussen 270 medewerkers en meer dan 1000 klanten in 52 landen, met vestigingen in Gent, Londen, München, Chicago, San Francisco en Portland. Een succesverhaal dus.