Activiteiten

Hoe organiseren we onze veiligheid?
Datum: vrijdag, 14-12-2018
Ons veilig voelen, dat willen we allemaal. Maar wat betekent dat vandaag? En hoe kunnen we het gevoel van veiligheid concreet en geloofwaardig maken voor iedereen? Veiligheidsexpert Danny Vandormael (CEO Seris) vertelt er meer over tijdens de voorstelling van zijn boek 'Wees niet bang'.
Een manifest voor digitale humanisten
Datum: vrijdag, 18-01-2019
In zijn boek gaat Frédéric - Fredo - De Smet op zoek naar nieuwe vuistregels in het omgaan met onze digitale realiteit. Het is geen politiek pamflet of filosofische kritiek, maar een persoonlijke zoektocht naar wat het betekent om mens te blijven in een veranderende wereld. Wil je op een vrolijke en persoonlijke manier de vuistregels kennen om meer humanistisch in plaats van mechanistisch te worden? Schrijf dan snel in voor deze Book & Breakfast.
Datum: dinsdag, 26-02-2019
Groei is een proces dat op de eeuwigheid moet gericht zijn en waarvoor expliciete ondersteunende pilaren nodig zijn die de gewenste fundamenten en keuzes belichamen. De belangrijkste pilaar daarin is cultuur. Hoe wil Neuhaus dit aanpakken? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen? We vernemen het op 26 februari van CEO Ignace Van Doorselaere.
Vervangt een robot straks de chirurg?
Datum: maandag, 25-03-2019

Orsi Academy is een gereputeerd opleidings - en expertisecentrum voor minimaal invasieve chirurgie bij mensen. Het is het grootste opleidingscentrum voor robotchirurgie in Europa.

We starten de avond met een voorstelling van het centrum, waarom werd het opgericht, wat is de functie en wat zijn de toekomstplannen?