Activiteiten | Etion

Activiteiten

Datum: 25-09-2018
Om onze economie en sociale zekerheid overeind te houden, moeten we met meer gemotiveerde mensen langer aan de slag. Maar hoe moeten we dat concreet aanpakken? Tijdens een interactief lunchgesprek toetsen we de onderzoeksresultaten en input van Acerta aan een aantal gerichte praktijkcases.
Over leiderschapsstijl en bedrijfscultuur
Datum: 25-09-2018
Tijdens een lunchgesprek op 25 september vertelt Peter Leys, voorzitter van de raad van bestuur van Materialise, ons meer over de leiderschapsstijl en bedrijfscultuur bij deze specialist in 3D-printing.
Ontdek het pittige mysterie van Innovatie
Datum: 04-10-2018

Innovatie gaat verder dan alleen een product of dienst heruitvinden. Je moet het ook in vraag stellen of iets totaal nieuws bedenken. Om dat efficiënt te doen ga je zowel intern als extern met een groep mensen aan de slag, bevraag je klanten en ga je op zoek naar potentieel.

Hoe pak je dat aan? Welke technieken bestaan daarvoor? Wat zijn de valkuilen?

Datum: 12-10-2018

De vraag naar meer wendbare organisaties was nog nooit zo groot als in de snel veranderende economie van vandaag.

Het Agile Leader’s Scrapbook inspireert de lezer om een 'managementlogica' te ontwikkelen die aansluit bij de specifieke noden van zijn/haar bedrijf. Je krijgt een denkkader en technieken aangereikt die je organisatie in staat stellen om niet alleen te overleven, maar ook te floreren binnen deze turbulente bedrijfsomgeving.

Het kleine falen is een drijfveer om te groeien
Datum: 19-10-2018

Op 19 oktober verwelkomen we Pieterjan Bouten, mede-oprichter en CEO van Showpad. Samen met Louis Jonckheere en Peter Minne richtte Pieterjan in 2011 Showpad op. Het bedrijf ontwikkelt een platform om sales en marketing beter op elkaar af te stemmen.

De oprichters talmden niet met hun interne en internationale expansie. Het bedrijf telt intussen 270 medewerkers en meer dan 1000 klanten in 52 landen, met vestigingen in Gent, Londen, München, Chicago, San Francisco en Portland. Een succesverhaal dus.

Namiddagevent met panelgesprek
Datum: 25-10-2018
Iedere organisatie wordt ooit geconfronteerd met kantelmomenten. Het is belangrijk deze uitdagingen tijdig te identificeren, om ze vervolgens als hefboom te gebruiken voor een winstgevende groei. We starten dit event met het overlopen van onderzoeksresultaten, waarna we u graag inspireren met inzichten en tips over hoe u deze uitdagingen omvormt tot betere resultaten voor uw bedrijf.
Klaar voor waterstofgas als energiedrager?
Datum: 06-11-2018

Gisteren waren fossiele brandstoffen onze belangrijkste energiedragers, vandaag klopt waterstofgas aan de deur. Wat zijn nu de concrete mogelijkheden voor een lokale waterstofeconomie, en hoe kan jouw bedrijf ermee aan de slag? 

Expert Bart Biebuyck brengt een getuigenis over hoe FCH Europe waterstofgas gebruikt als energiebron en samen met de POM zetten we lokaal een concreet waterstofproject neer. Starten doen we met het echte werk: een proefrit in een waterstofwagen!

Meer info volgt.

Datum: 14-11-2018
Op zes jaar tijd bouwde Jeroen De Wit het technologiebedrijf Teamleader uit van een studentenproject naar een scale-up van 170 medewerkers. Tijdens dit lunchgesprek licht hij de belangrijkste factoren achter dit succesverhaal toe.
Datum: 15-11-2018
De veranderleiders die het verschil maken, zijn zij die zich staande weten te houden in een veranderstorm. Tijdens deze après-midi brengen we veranderconsultant Dr. ir. Debbie Baute samen met de leiders van twee groeibedrijven uit de regio: Pieter Janssens (Intracto) en Jan Vangeel (Belcotec). Hoe kijken zij naar verandering, chaos en leiderschap?
Wat brengt 2019?
Datum: 20-11-2018
Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel maar inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Over welke hefbomen beschik je zelf?
Wat brengt 2019?
Datum: 27-11-2018

Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel. Een sterke arbeidsmarkt deed het aantal knelpuntvacatures oplopen tot recordhoogte en stuwde het consumentenvertrouwen fors hoger. Inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. De groeiende onzekerheid als gevolg van een nakende handelsoorlog en de moeilijke Brexit-onderhandelingen beginnen reeds te wegen op het vertrouwen van investeerders.

Innovatie in de voedingssector
Datum: 29-11-2018

Eerder dit jaar gingen in het televisieprogramma De Leeuwenkuil drie van de vijf juryleden compleet overstag voor Helena Gheeraert. Met haar startup Wonky maakte ze aantrekkelijke dipsauzen van groenten die, wegens te onaantrekkelijk, geen plaats kregen in de supermarkt.

Inmiddels hebben Wonky en familiebedrijf Syros, dat gespecialiseerd is in de productie van guacamole, de handen in elkaar geslagen.