Activiteiten

Datum: dinsdag, 28-01-2020
Regio: Kempen
Voor het allereerste Soudal-Panoramagesprek van 2020 ontvangen we Marleen Vaesen. Een van de weinige vrouwelijke top-CEO’s die ons land rijk is. Bij een lunch op dinsdag 28 januari put zij uit haar jarenlange ervaring en schetst de rol van een externe manager in familiale bedrijven.
Uitblinken kun je leren
Datum: dinsdag, 04-02-2020
Regio: Brabant-Brussel
Je wordt niet succesvol geboren, je hebt het zelf in de hand. Het nieuwste boek van Jeroen De Flander 'De wetenschap van succes' onthult de buitengewone wetenschap achter topprestaties. En belangrijker nog: hoe iedereen daartoe in staat is! Internationaal strategie-implementatie-expert Jeroen De Flander vertelt er alles over op 4 februari.
Pionier op vlak van diversiteit en inclusie in de financiële sector
Datum: woensdag, 05-02-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Voor onze eerste ETION vrouwen meet-up van 2020 schuiven we aan tafel bij Claire Godding. Zij is senior expert on diversity & inclusion and societal needs bij Febelfin. Een hele mondvol om te zeggen dat Claire in de wereld van financiën de 'go-to-person' is voor gelijke kansen en inclusief leiderschap.
Tussen feit en fictie
Datum: woensdag, 12-02-2020
Regio: West-Vlaanderen
Op 12 februari krijgen de ETION Jongeren een unieke inkijk in de filmproductie in Vlaanderen. Scenarioschrijver/regisseur Lukas Bossuyt loodst ons door het volledige proces van concept tot awardnominatie.
Egopreneur - ik zorg voor mezelf dus ik ben
Datum: donderdag, 13-02-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Topsportcoach Paul Van Den Bosch werkte samen met heel wat topatleten met wie hij schitterende resultaten behaalde. De inzichten die hij uit die samenwerkingen haalde, past hij nu toe als businesscoach. In zijn boek 'Egopreneur’ krijg je handvaten aangereikt om een sterkere en veerkrachtigere ik te worden. Nadien kan je facultatief aansluiten bij een bezoek aan het Museum Ronde Van Vlaanderen onder begeleiding van Johan Museeuw.
20 jaar ondernemen in het Midden-Oosten
Datum: dinsdag, 18-02-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen, Kempen
Het Midden-Oosten is al meer dan 20 jaar een belangrijke regio in de internationalisering van Sarens Kranen. Eerst was het bedrijf er vooral actief in de oliesector, ondertussen komen er steeds meer projecten rond windenergie. Voorzitter Ludo Sarens zal het tijdens dit lunchgesprek hebben over de ervaringen die zijn onderneming opdeed in de regio. Hoe is het bedrijf er gestart, welke uitdagingen kwam het tegen en welke zijn de opportuniteiten?
Eerlijk duurt het langst
Datum: woensdag, 19-02-2020
Regio: West-Vlaanderen
Innovatie en traditie gaan hand in hand bij Biobakkerij De Trog en respect en duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering vormen de rode draad in hun aanpak. Dat de groep al 2 keer de 'Factory of the Future'-award mocht ontvangen, is hiervan een duidelijk bewijs. Stijn Switten deelt met ons zijn visie en ervaringen over mens- en waardengericht ondernemen.
Op zoek naar zin en betekenis in bedrijven
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Op 4 maart stelt Jochanan Eynikel zijn nieuwste boek Check-In aan je voor. Hij gaat daarin op zoek naar de rol van zingeving in de bedrijfswereld. Verwacht je aan een zin-volle avond met persoonlijke getuigenissen van onder meer Wouter Torfs (CEO Schoenen Torfs) en Hilde Van de Velde (Chief Purpose Officer Deloitte Belgium).
Datum: woensdag, 11-03-2020
Regio: West-Vlaanderen
Met Vind! creëerde Nathalie Christiaens een toekomstgerichte organisatie, die groeit door en met de creativiteit en veranderkracht van de medewerkers. Vind! hanteert een open bedrijfscultuur, waarin engagement en participatie centraal staan. We worden verwelkomd in de gloednieuwe kantoren voor een verrijkend gesprek in een inspirerende omgeving!
Welkom in Pretopia!
Datum: woensdag, 18-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Tijdens het lunchgesprek op 18 maart neemt trendwatcher Stefaan Vandist ons mee naar ‘Pretopia'. Samen met ons onderzoekt hij welke interessante innovatiepaden en scenario’s hun opwachting maken in de bedrijfswereld, en hoe we hiermee aan de slag kunnen.
Praktijkgetuigenissen over de impact op mens en cultuur
Datum: donderdag, 26-03-2020
Regio: West-Vlaanderen
Ook al lijkt een overname of fusie soms de meest logische keuze, kunnen er in de praktijk altijd specifieke, al dan niet onvoorziene, uitdagingen mee gepaard te gaan. Naast de zakelijke en cijfermatige kant mogen ook de emotionele gevolgen voor de betrokken zaakvoerders en medewerkers niet onderschat worden. Een aantal zaakvoerders delen hun persoonlijke ervaringen over de manier waarop zij hun overname of fusie beleefd hebben
Pleidooi voor een economie op mensenmaat
Datum: donderdag, 02-04-2020
Regio: Brabant-Brussel
Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' heeft Geert Noels een nieuwe, gedurfde analyse van de wereldeconomie klaar. Hij stelt zijn boek 'Gigantisme' aan je voor tijdens een Book & Breakfast op dinsdag 24 maart. Een warm pleidooi voor een economie op mensenmaat.