Activiteiten

Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van deze nieuwe technologie
Datum: maandag, 08-02-2021
Regio: Brabant-Brussel, Antwerpen-Mechelen, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Blockchaintechnologie heeft het potentieel om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren, zo horen we met de regelmaat van de klok. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.
Duurzaam HR-beleid door best practices in crisistijd
Datum: dinsdag, 09-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Corona zette vorig jaar alles op z’n kop. Hoe ver de economische gevolgen van deze crisis zullen reiken, zal pas duidelijk worden als ze eindelijk voorbij is. Eén ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn, ook werken niet. Alles verandert razendsnel en dus is snel schakelen het enige antwoord. Met ETION’s HR horizon 2021 gaan we op zoek naar best practices voor een duurzaam HR-beleid in crisistijd.
De belangrijkste Belg achter het corona-vaccin
Datum: donderdag, 25-02-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Dezer dagen zijn de ogen van de wereld gericht op één Belg: Paul Stoffels. Chief Scientific Officer bij Johnson & Johnson en dus één van de belangrijkste personen in de strijd tegen COVID-19. Wij wisten een gaatje in zijn razend drukke agenda vrij te krijgen voor een openhartig gesprek. Beslist een unieke gelegenheid die je niet mag missen!
Biotechnologie voor ondernemers
Datum: vrijdag, 26-02-2021
Regio: Oost-Vlaanderen
VIB behoort tot de topbiotechbedrijven in Vlaanderen. Door de gecombineerde inspanningen op vlak van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve toepassingen en business development hebben ze een positieve economische en maatschappelijke impact in Vlaanderen. Algemeen directeur Jérôme Van Biervliet licht tijdens de lunch toe hoe biotechnologie en ondernemerschap hand in hand gaan.
Geert Ostyn blikt terug (en vooruit)
Datum: dinsdag, 02-03-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 13 januari 2020 was Picanol Group het slachtoffer van een cyberaanval. Wereldwijd werden alle systemen platgelegd en er moest wekenlang met man en macht gewerkt worden om het bedrijf weer operationeel te krijgen. Senior vice president Geert Ostyn geeft een inkijk in de impact van een dergelijke crisis op het bedrijf en deelt de lessen die getrokken werden uit het voorval.
Datum: maandag, 29-03-2021
Regio: West-Vlaanderen
Met #hackyourjeans lanceerde Julie Lietaer, co-CEO van garenproducent ESG, in november 2019 een platform voor circulair textiel. Een jaar na de lancering maakt Julie een tussentijdse balans op en deelt ze met ons haar toekomstvisie.
Datum: maandag, 12-04-2021
Regio: West-Vlaanderen
Op 12 april geven we de aftrap van ETION Unplugged met zanger en muzikant Wannes Cappelle. Een open gesprek waarin engagement, respect voor mens en wereld, maar ook gedrevenheid en ondernemerschap aan bod komen.
Jouw jaar vol aandacht
Datum: dinsdag, 20-04-2021
Regio: Kempen
Heb je ook wel eens het gevoel op automatische piloot te leven? Dat je jezelf van weekend tot weekend moet slepen? En maar ternauwernood overleeft tot de eerstvolgende vakantie? Dat je leeft naar de verwachtingen van anderen en van de maatschappij? Tijdens deze après-midi toont ondernemer Mien Gheysens hoe wat meer aandacht dat ellendige gevoel kan omkeren…
Datum: donderdag, 22-04-2021
Regio: Kempen
Voor dit ETION-Soudal Panoramagesprek schuiven we aan tafel met Hilde Laga. Voorzitter van de GIMV en volgens velen de machtigste vrouw in het Belgische bedrijfsleven.
Datum: dinsdag, 27-04-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen
Een klein jaar nadat Timothy Radcliffe, de voormalig leider van de Dominicaanse Orde, bij ETION kwam reflecteren over bevrijdend leiderschap, hebben we Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, voormalig abt Orval, bereid gevonden om zijn visie te delen op leiderschap en ondernemen. Hij doet dat op 27 april tijdens een tweegesprek met Hans Geybels.
Corporate venturing in de praktijk
Datum: woensdag, 28-04-2021
Regio: Antwerpen-Mechelen, Brabant-Brussel, Kempen
Steeds meer gevestigde bedrijven opteren voor corporate venturing en gaan een structurele samenwerking aan met een gespecialiseerde start-up. Welke modellen van corporate venturing zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe ziet het huidige landschap in België eruit? We sluiten af met enkele praktijkgetuigenissen van zowel corporates als start-ups die reeds een venture zijn aangegaan.
Hoe je hoge toppen kan scheren door een combinatie van visie, gezond verstand en lef
Datum: maandag, 10-05-2021
Regio: Brabant-Brussel
Hans Leybaert is een visionair die boerenverstand en durf in één persoon verenigt. Het parcours van Unifiedpost was in geen geval vlekkeloos. Meermaals stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar de CEO gaf niet op en vandaag is het bedrijf actief in 15 landen. Op 10 mei vertelt hij met veel passie zijn verhaal.