projectie van roterende beelden van de wereld en samenleving

Flight to the Future

Neem met ETION's Flight to the Future een diepe duik in het fenomenale potentieel van de toekomst. Met als enige grens: onze eigen verbeelding. In deze reeks ga je 7 keer online in gesprek met markante mensen van over de hele wereld.

Flight to the Future

Info

Gebruiken we binnenkort een hyperloop om ons razendsnel te verplaatsen? Zijn we binnen 50 jaar onsterfelijke supermensen door genetische manipulatie en cyberimplantaten? Of worden onze hersenen geüpload in computers en bestaan we na onze dood verder in de cloud? En zullen we nog iets kennen als waarheid of worden gefabriceerde feiten de norm? Neem met ETION's Flight to the Future een diepe duik in het fenomenale potentieel van de toekomst. Met als enige grens: onze eigen verbeelding.

Een vlucht vooruit, regelrecht richting morgen met Hans Diels, toekomstdenker bij ETION. Hij gaat online in gesprek met markante mensen van over heel de wereld. Een ex-CIA-analist, visionaire uitvinders en wetenschappers, ondernemers en sciencefictionschrijvers. Stuk voor stuk opmerkelijke denkers die buiten de platgetreden paden zwerven om te onthullen wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Zeven keer maak je op vrijdagnamiddag virtueel verbinding met mogelijke toekomsten. Een absolute must voor wie wendbaar wil blijven in woelige tijden!

 • Het einde van de waarheid? (Cindy Otis – 12 februari, 16.00 uur)
  Cindy Otis is een ex-CIA-analiste en expert in disinformatie. Ze schreef het boek "True or False, a CIA's analyst guide to spotting fake news". Cindy waarschuwt voor de gevaren van nepnieuws. En voor de effecten ervan op hoe we met feiten zullen omgaan in het publieke debat.
 • Linken we onze hersenen binnenkort aan een computer? (Steve Hoffman – 2 april, 18.00 uur)
  Steve Hoffman, een venture capitalist in Silicon Valley, notoir serie-ondernemer en bestsellerauteur, weet alles over de toekomst van Brain-Computer-Interfaces (BCI). Kunnen we binnenkort met onze hersenen apparaten besturen en informatie opzoeken? En welke impact heeft dit op onze privacy, als onze hersenen gewoon onderdeel worden van een netwerk? Een wonderbaarlijke reis door wat de meest briljante geesten van onze tijd kunnen bedenken.
 • Hoe het potentieel van technologische revoluties benutten? (Erik Brynjolfsson – 7 mei, 17.00 uur)
  Wat gisteren nog  sciencefictiontechnologie was, begint stilaan tot leven te komen. Professor Erik Brynjolfsson is directeur van het Digital Economy Lab, een onderzoekscel aan het prestigieuze MIT en bestsellerauteur van 9 boeken waaronder The Second Machine Age. Door zijn research naar het eindeloze potentieel van technologische revoluties behoort hij tot de meest invloedrijke toekomsteconomen ter wereld.
 • De toekomst van de mens (Jamie Metzl – 11 juni, 16.00 uur)
  DNA kent steeds minder geheimen en wetenschappers worden alsmaar beter in het veranderen onze genetische code. Jamie Metzl voorspelt de mogelijke gevolgen hiervan op ons mens-zijn. Hij geeft les aan Singularity University en zit in de WHO Expert Advisory Committee on Human Genome Editing. Hoe gaat genetische manipulatie de fundering van ons leven veranderen? En welke gevolgen zijn er voor seks, oorlog, liefde en dood?
 • Hyperloop, zelfrijdende wagens of vliegende taxi's? (Auke Hoekstra – 17 september, 16.00 uur)
  Hoe verplaatsen we ons binnen 10 jaar? Schuiven we rustig aan voor de hyperloop om een uur later in Marseille uit te stappen? Of gebruiken we zelfrijdende wagens en vliegende taxi's om ons te verplaatsen? Auke Hoekstra, directeur van het NEON-onderzoeksteam bij de TU Delft en oprichter van ZENMO Simulations, deelt zijn visie op de mobiliteit van morgen.
 • Van Science Fiction naar Reality (Cory Doctorow – 15 oktober, 16.00 uur)
  De Canadees Cory Doctorow is een gevierd sciencefictionschrijver en activist. Hij heeft het over de potentiële gevaren van technologische evoluties. Dreigen we terecht te komen in een dystopische surveillancestaat? Waarbij onze manier van werken en leven permanent kan gevolgd worden door overheden of kan gestuurd worden door grote technologiebedrijven? En als we niet in die val trappen... welke alternatieven zijn er dan mogelijk?
 • AI: onze laatste uitvinding? (James Barrat – 3 december, 16.00 uur)
  Het Hollywood-cliché dat kunstmatige intelligentie de wereld zal overnemen, zou binnenkort wel eens realiteit kunnen worden. Elk jaar verdubbelt de kracht van AI, die van ons… niet. Wetenschappers beweren dat geavanceerde AI overlevingsdrives zal hebben, net als wij. James Barrat, schrijver/journalist voor onder meer National Geographic en Discovery, vraagt zich af hoe we de planeet daarmee kunnen delen en overleven?
Programma
16:00 uur interview met de spreker
16:40 uur interactie tussen deelnemers en spreker
17:10 uur met deelnemers napraten over impact en plannen
17:30 uur einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 950 voor zeven digitale sessies. Indien je alsnog wil instappen, neem dan contact op met hans.diels@etion.be
Contact

Hans Diels

0478 62 58 35
Partner(s)