zakenman wijst wereldbol aan op scherm met duurzame oplossingen

Duurzaamheidstafel 2022

Traject van vier inspirerende sessies dat duurzaamheid met stip bovenaan op de agenda van je onderneming zet.

Duurzaamheidstafel 2022

Info

Duurzaamheid… Iedereen heeft er de mond van vol. Iedereen wéét dat het nodig is. Maar hoe vertaal je het naar concrete acties? Acties die een reële impact hebben op je medewerkers en de omgeving van jouw organisatie?

In de ETION duurzaamheidstafel doe je samen met andere bedrijfsleiders en leidinggevenden inspiratie op om een volledige groene transitie in praktijk te brengen.

Een kleine groep waarin je ervaringen uitwisselt met mensen die verantwoordelijkheid dragen voor duurzaamheid binnen hun onderneming. Ondernemers met veranderkracht die proactief nadenken over hun rol in de samenleving en positief willen bijdragen voor mens en milieu.

In een traject van vier sessies opent een externe spreker bij een lunch de gesprekken. Met ideeën, discussiepunten, praktijkcases en ook on site bezoeken bij schoolvoorbeelden van circulaire projecten.

 • Duurzaamheidscommunicatie ‘Let’s be sustainabillable(Wannes Van Giel - 12/9)
  Een wake-upcall van Bigtrees CEO Wannes Van Giel over de absolute, toegevoegde waarde van een weloverwogen keuze voor duurzaamheid. Waarachtige actie, omgezet in echte marktvoordelen die je onderneming toekomstbestendig maken. Hoe je hierover kan communiceren zonder te greenwashen. En hoe je geloofwaardigheid opbouwt, draagvlak creëert, (economische) voordelen genereert en gedrag verandert.

 • MVO bij Bank van Breda (Luk Lammens, 10/10)
  Ook als dienstenbedrijf kan je een actieve rol opnemen in  de duurzaamheidstransitie. Kijk maar naar Bank van Breda, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen ingebakken zit in het DNA. Luk Lammens (beleidsadviseur MVO) vertelt je hoe de ondernemersbank door verantwoorde kredietverlening, duurzaam beleggingsadvies en een diepgaand engagement voor mens en maatschappij bijdraagt aan een waardevollere samenleving.

 • Kamp Circulair (Joeri Beneens – 1/12)
  Circulair bouwen staat nog in de kinderschoenen. Kamp C wil die innovatieve en duurzame manier van bouwen écht van grond krijgen. Joerie Beneens, CEO van bouwbedrijf Beneens, neemt je mee naar ’t Centrum, Vlaanderens eerste circulaire gebouw, waar je inzichten krijgt in de obstakels en oplossingen om de zo broodnodige circulaire transitie in de bouwsector te versnellen.

 • Impact van de Green Deal (Geert Janssens - voorjaar 2023)
  Europa’s 'Green Deal'-ambitie om tegen 2050 klimaatneutraal te worden, zal binnenkort een reële impact krijgen op onze ondernemingen. ETION-hoofdeconoom Geert Janssens en een expert ter zake leggen uit hoe het onze bedrijfsvoering concreet gaat veranderen.

Programma
datum uur locatie topic topic
maandag 12 september 12:00-14:00 Wilrijk Wannes van Giel Let’s be sustainabillable
maandag 10 oktober 12:00-14:00 Antwerpen Luk Lammens MVO bij Bank van Breda
donderdag 1 december 12:00-15:00 Westerlo Joeri Beneens circulair bouwen
voorjaar 2023 12:00-14:00 Geert Janssens Green Deal
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.000 (excl. btw) voor een jaartraject van 4 sessies
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25