Trend Table (Herentals)

De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Maar je moet kansen grijpen en uitdagingen omarmen! In de Trend Table belichten we vier beslissende maatschappelijke trends om je een voorsprong op morgen te geven.

! Geannuleerd om praktische redenen

Trend Table (Herentals)

Info


! Omwille van praktische redenen hebben we deze Trend Table helaas moeten annuleren.


De toekomst is maakbaarder dan je denkt. Je moet wel durven vooruitkijken. Zodat je weet welke kansen te grijpen of uitdagingen te omarmen. In tijden van razendsnelle veranderingen bereid je de toekomst daarom best vandaag al voor.

In de ETION Trend Table blik je samen met sprekers vooruit naar beslissende maatschappelijke trends. Veranderingen die zich vandaag al laten voelen. En die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we binnenkort gaan samenleven en ondernemen.

Tijdens een ontbijtsessie toets je in een kleine groep de inzichten van de experts aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

 • 3 oktober 2023: Megatrends (Hans Diels, toekomstdenker en expert geopolitiek ETION)
  Toekomstdenker Hans Diels zoomt ver uit om enkele megatrends in het vizier te krijgen die onze manier van samenleven grondig gaan veranderen. Vergrijzing, versnelde verstedelijking, grondstoffenschaarste, opkomende economische supermarkten. Tendensen die aanleiding zullen geven tot nieuwe maatschappelijke stromingen en die nieuwe gedragspatronen zullen doen ontstaan.

 • 21 november 2023: De impact van industrie 4.0 (Alexander Naessens, Industry 4.0 consultant Delaware, gastspreker Stanversity)
  Vraag aan tien verschillende organisaties wat Industry 4.0 (I4.0) is en je zal tien verschillende antwoorden krijgen. We nemen de belangrijkste dimensies van I4.0 onder de loep. Deze gaan namelijk verder dan het puur toepassen van innovatieve technologieën (zoals IoT, AI, AR/VR) om procesverbeteringen te realiseren. Om écht van I4.0 te kunnen spreken, is een revolutie nodig op het vlak van businessmodellen, werkorganisatie, duurzaamheid, relaties met klanten en leveranciers, de rol van de werknemer, enz. We bekijken voorbeelden van dergelijke revoluties en lichten toe welke I4.0-strategieën je zelf kan hanteren. Tot slot delen we enkele lessons learned van bedrijven die volop hun I4.0-transformatie aan het realiseren zijn. Na deze sessie ga je naar huis met een duidelijk beeld en met enkele handvaten om de I4.0-transformatie in jouw organisatie verder vorm te geven.

 • 27 februari 2024: 6G – infrastructuur voor connectiviteit (Michael Peeters, VP R&D connectivity, IMEC)
  5G-netwerken moet het Internet of Things mogelijk maken in de praktijk. In ons land moet de infrastructuur daarvoor op de meeste plaatsen nog uitgerold worden. Toch denken wetenschappers alweer een stap verder. Op welke vlakken zal de nieuwe generatie 6G-netwerken het verschil kunnen maken? Michael Peeters blikt vooruit naar wat die volgende G te bieden kan hebben.

 • 14 mei 2024: Why Innovation Fails (Joachim De Vos, co-chairman - managing partner Living Tomorrow)
  Om succesvol te blijven is het belangrijk dat organisaties bestand zijn tegen de steeds snellere veranderingen en dat ze die ook liefst een stap voor blijven. Joachim De Vos neemt ons mee in zijn boek Why innovation fails. Een blik op de toekomst, een beter inzicht in de technologische evolutie van de tien komende jaren en een concrete aanpak om toekomst robuuste, succesvol innoverende bedrijven en organisaties te bouwen. Een onderwerp dat je niet mag missen!

 

datum spreker topic
3 oktober 2023 Hans Diels Megatrends
21 november 2023 Alexander Naessens Industry 4.0
27 februari 2024 Michael Peeters 6G - infrastructuur voor connectiviteit
14 mei 2024 Joachim De Vos Why Innovation Fails
Waar
Frame 21, Herentals

Industrieterrein Klein Gent
Diamantstraat 8
2800 Herentals

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1000 (excl.btw)
Indien je een sessie niet kan bijwonen, kan je je laten vervangen.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Alexander Naessens

Industry 4.0 consultant, gastspreker Stanversity
Delaware

Alexander Naessens werkt als ervaren Industry 4.0 consultant bij Delaware. Hij volgt er, als manager binnen het innovatieprogramma ‘Supply chain of the future’, innovatieve technologieën en hun toepassingen op de voet. Als gastspreker bij Stanversity begeleidt hij Industry 4.0 roadmapping workshops, als onderdeel van het ‘Industry 4.0 Global Executive Post-graduate Program’. Momenteel werkt hij in samenwerking met de Universiteit Antwerpen aan een PhD over Industry 4.0 in de voedingsindustrie.

Michael Peeters

vice president R&D connectivity
Imec

Michael Peeters is hoofd van de R&D-activiteiten op het vlak van connectiviteit bij onderzoekscentrum imec. Hij is auteur van meer dan honderd peer-reviewed publicaties en verschillende whitepapers, en is houder van een aantal telecom- en fotonicapatenten. Hij behaalde een doctoraat in Toegepaste Natuurkunde en Fotonica aan de Vrije Universiteit Brussel, evenals een master Elektrotechniek.

Joachim De Vos

CEO
Living Tomorrow & Tomorrowlab

Joachim De Vos is CEO en oprichter van Living Tomorrow. Voortdurend met één voet in de toekomst, is hij altijd op zoek naar manieren om maatschappelijke en technologische trends te vatten in concrete toepassingen en oplossingen. Op vlak van smart homes & services, smart mobility & logistics, smart health, smart buildings & infrastructure en smart cities & industry 4.0.