ETION Forum 2017: Iedereen robot?

Op 11 september 2017 houdt ETION in Gent zijn jaarlijkse Forum voor leden en stakeholders. Het thema van dit jaar is de impact van slimme technologie op mens, economie en samenleving. Welke beslissingen kunnen en willen we in de toekomst aan technologie overlaten? Welke plaats neemt de mens in een wereld van robots en artificiële intelligentie? Waar liggen de opportuniteiten en uitdagingen wanneer mens en machine steeds meer naar elkaar toegroeien?

Keynotesprekers zijn Nell Watson (‘entreprenerd’, ingenieur en toekomstdenker, oprichter QuantaCorp) en Mark Coeckelbergh, (techniekfilosoof en professor media & technologie aan de universiteit van Wenen).

Nell Watson

Nell Watson vat zichzelf samen als ‘entreprenerd’, ingenieur en toekomstdenker. De rode draad doorheen haar carrière is de brug tussen technologie, ondernemerschap en menselijke ontwikkeling. Als ondernemer richtte ze QuantaCorp op. Een bedrijf dat op basis van machine learning 3D-body scans maakt. Daarnaast deelt ze als spreker wereldwijd haar inzichten over artificiële intelligentie en de relatie tussen mens en machine, onder meer aan de Singularity University in Silicon Valley. Ze is ook senior adviseur aan de Future Society aan Harvard en betrokken bij de oprichting van diverse startups. Nell Watson staat ook mee aan de wieg van het Open Eth Platform dat op basis van crowdsourcing oplossingen wil creëren voor morele dilemma’s voor autonome technologie.

Mark Coeckelbergh

Mark Coeckelbergh is techniekfilosoof en als professor media & technologie verbonden aan de universiteit van Wenen. Als expert robotethiek is hij onder meer covoorzitter van de IEEE Robotics & Automation Society, lid van het expertencomité voor de stichting voor verantwoorde robotica en betrokken bij het Europese DREAM-project over de inzet van sociale robotica in de zorgsector. Hij is auteur van onder meer Money Machines, een boek over de morele verantwoordelijkheid bij financiële technologie, en van diverse artikels in wetenschappelijke publicaties en mainstream media zoals The Guardian en Wired.

Praktisch

Het Forum vindt vanaf 16 uur plaats in de Ghelamco Arena te Gent. Voor alle praktische info, overzicht sprekers, ... surf naar onze congreswebsite ETION Forum 2017.

Lees ook het opiniestuk van Jochanan Eynikel in De Tijd.