Online paneldebat kredietverzekeringen

Staat de geldkraan nog open? Ook in de wereld van de kredietverzekeringen leeft deze vraag heel sterk. Tijdens een digitaal event van CRiON op 30 november (11.00-12.30 uur) zullen vertegenwoordigers van vijf kredietverzekeraars de huidige toestand evalueren. ETION-hoofdeconoom Geert Janssens modereert.

PMV steunt inno­vatie in uiteenlo­pende projecten en bedrijven

In 2021 steunde de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) ruim 11.000 dossiers. Ze bereikt op die manier sterk uiteenlopende types van projecten en ondernemingen. Ondernemen sprak met Alex De Ridder.

Ethische schuldenaanpak groeit snel

MyTrustO (neutrale, ethisch verantwoorde schuldbemiddeling) is flink gegroeid en wordt ook steeds bekender. Maar de ambitie stopt niet: de organisatie spant zich in om nog meer bedrijven en instanties in haar netwerk op te nemen. Ondernemen sprak met initiatiefnemer Patrick Van Buggenhout.

Strakkere financierings­voorwaarden

Net zoals in de rest van de eurozone hebben ook de Belgische banken tijdens de voorbije maanden hun financieringsvoorwaarden verstrakt. We mogen zeker nog niet spreken van een ‘credit crunch’, maar bedrijven moeten zich bewust zijn van een veranderende context.

Enquête: 'Vier op vijf ziet collega-ondernemingen omvervallen'

MyTrustO: Innovatie in ethische schuldvordering

Ethiek en krediet