Johan Van Overtveldt, Europees parlementslid

In gesprek met Johan Van Overtveldt

We leggen enkele lastige vragen voor aan de man of vrouw aan het stuur over hun specifiek beleidsdomein. Europees Parlementslid Johan Van Overtveldt is onze tweede gast in deze reeks. 

In gesprek met Johan Van Overtveldt

Info

Kunnen politici anno 2023 nog denken en handelen op lange termijn? Is het in een door sociale media gedomineerde wereld nog mogelijk om grondige inhoudelijke discussies te voeren over fundamentele hervormingen van arbeidsmarkt, fiscaliteit, energievoorziening, marktmechanisme… ? Hebben politici een set van waarden waarmee ze stevig in hun schoenen staan om deze uitdagingen aan te pakken? Is er binnen een regering of beleidsploeg een gedeelde visie waarmee men aan de slag kan? Of houdt het politiek bedrijf er andere methodes op na om de grote uitdagingen aan te pakken?

Met Johan Van Overtveldt duiken we in het vraagstuk overheid versus markt. We doen dat op basis van de rol van het bedrijfsleven in de samenleving. Had Milton Friedman gelijk dat het enige doel van ondernemingen is om winst te maken? Hoe ver moet de overheid ingrijpen om maatschappelijk verantwoord ondernemen af te dwingen?

Nog in deze reeks
Programma
08:30 uur ontbijt
09:15 uur Johan Van Overtveldt in gesprek met Geert Janssens
10:30 uur einde
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 150 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Rashida Houari

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Johan Van Overtveldt

Europees parlementslid

Johan Van Overtveldt (1955) is sinds 2019 Europees parlementslid voor NVA. 

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.