Workshop Culture of Connection

Hoe verbind ik werknemers met mijn organisatie en met ­elkaar?’ Dat is de vraag waar ETION-businessfilosoof Jochanan Eynikel momenteel het meest mee geconfronteerd wordt.

Langdurig afstandswerk en het uitblijven van informele teammomenten wegen immers op het welzijn van medewerkers en teams.  Een gevoel van verbondenheid en betekenisvolle relaties op het werk behoren vandaag echter tot de basisbehoeften van werknemers.

De Grote Ontslaggolf: ook in België?

Leidt de pandemie tot meer vrijwillig ontslag? Een recente studie van McKinsey lijkt die these alvast te bevestigen voor enkele Angelsaksische landen. Vooral de Amerikaanse arbeidsmarkt kent vandaag een ongeziene opzeggolf, ook wel ‘The Great Resignation’ genoemd. Meer dan 19 miljoen Amerikanen zegden hun baan op sinds april 2021. Meer dan een derde deed dit zonder uitzicht op een nieuwe job.

Bevrijdt corona ons van ‘werkisme’?

Corona en de mythe van Maslow

Corona heeft veel veranderd: de manier waarop we leven, leren, werken en ontspannen. Een aantal van die veranderingen kunnen blijvend doorwerken. Denk bijvoorbeeld maar aan ons mensbeeld. Mogelijk zal de coronapandemie komaf maken met een van de grootste mythes uit de managementliteratuur: de mythe van Maslow.

Hoe leid je teams die lijden?

Door de coronapandemie komen we in een langdurige periode terecht van fysiek en psychisch lijden. En dat mentaal lijden trekt zich door op de werkvloer. Het is daarom belangrijk dat bedrijfsleiders hun medewerkers positief motiveren. Hoe je dat doet, legt Jochanan Eynikel uit in deze nieuwe vlog.

Stefan Decuyper over psychologische veiligheid bij Imec

Ilse Janssens (Emmaüs): Kom uit je functiebeschrijving

Koen De Maesschalck: Mogen zijn wie ik ben

Zinvol werk vanuit psychologische veiligheid

Corona maakt waarde van werk zichtbaar