Bij ETION zetten we graag toekomstmakers met een positieve ingesteldheid in de kijker. Die, verder dan de woorden, hun idee concreet gerealiseerd hebben. Activators die bruisend dingen in verandering brengen en bouwen aan een hoopvolle toekomst. Visionairs die loyaal tegendraads de wereld verbeteren.
In deze driedelige ontbijtreeks doe je inspiratie op over hoe je dromen kan omzetten in de praktijk.
-
Mario Fleurinck - holografische productie – vrijdag 8 september
“Ik vaar niet tegen de stroom in, ik zoek gewoon een andere rivier.”
Mario Fleurinck werkte mee aan de digitalisering van de maakindustrie bij Boeing, Airbus en Melotte (3D-printing). Daarna focuste hij op de andere kant van de digitalisering, de kennisindustrie en artificiële intelligentie bij General Electric (US) en cloud integratie bij ENGIE (FR). Via het Duitse Fraunhofer geeft hij Industrie 4.0 mee vorm. Een zeer gedreven man voor wie innovatie en ‘out-of-the-box’-denken een levenswijze zijn.
Mario werkte onder de radar aan NOIND. Holografisch design en productie vanuit een private metaverse. Een directe koppeling tussen virtueel ontwerp in co-creatie in een private metaverse én het materialiseren van de virtuele holografische modellen in een avant-garde maakomgeving. Met Kletz, heeft NOIND een pilootpartner gekozen. We krijgen een live demo van het digital-twin en VR design traject en beleven de toekomst van customer design centricity.
-
Maayke De Vil – circulaire economie & upcycling – vrijdag 6 oktober
"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together." (African proverb)
Maayke De Vil, chief operating officer van Citribel, realiseerde een transitie die leidde tot het upcyclen van nevenstromen in steeds hoogwaardigere toepassingen.
Citribel is een eeuweling die innoveerde en transformeerde. Citrique Belge begon 100 jaar geleden als fabrikant van citroenzuur en citraten. Het Citribel van vandaag is ook leverancier van hoogwaardige ingrediënten voor dierenvoeding, basisstoffen voor plantbescherming, etc. Allemaal innovaties gericht op de valorisatie van nevenstromen.
-
Piet Colruyt – impactfinanciering – woensdag 25 oktober
“Grote maatschappelijk uitdagingen kan je ook zien als businessondernemingen.”
De wereld verbeteren: dat is de ambitie van Piet Colruyt, neef van Colruyt-topman Jef. En dit via impactfinanciering: investeren in organisaties die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, vergrijzing, vervuiling of ongelijkheid. Omdat die investeringen vaak riskanter zijn of een lager rendement opleveren, laten klassieke investeerders ze nog vaak links liggen. Maar volgens Piet Colruyt zit daar net de toekomst.
Het Impact House is ontstaan vanuit de overtuiging dat de grootste maatschappelijke impact gecreëerd kan worden als non-profit en for-profit elkaar versterken.