Piet Colruyt

Themagroep Hoopvol Visionair

In deze driedelige ontbijtreeks ga je in gesprek met visionairs die loyaal tegendraads de wereld verbeteren. Activators die meebouwen aan een hoopvolle toekomst. Op 25 oktober zullen we het met Piet Colruyt hebben over impactfinanciering.

Themagroep Hoopvol Visionair

Info

Bij ETION zetten we graag toekomstmakers met een positieve ingesteldheid in de kijker.  Die, verder dan de woorden, hun idee concreet gerealiseerd hebben.  Activators die bruisend dingen in verandering brengen en bouwen aan een hoopvolle toekomst.  Visionairs die loyaal tegendraads de wereld verbeteren.

In deze driedelige ontbijtreeks doe je inspiratie op over hoe je dromen kan omzetten in de praktijk.

 

 • Mario Fleurinck - holografische productie – vrijdag 8 september

  “Ik vaar niet tegen de stroom in, ik zoek gewoon een andere rivier.”

  Mario Fleurinck werkte mee aan de digitalisering van de maakindustrie bij Boeing, Airbus en Melotte (3D-printing).  Daarna focuste hij op de andere kant van de digitalisering, de kennisindustrie en artificiële intelligentie bij General Electric (US) en cloud integratie bij ENGIE (FR).  Via het Duitse Fraunhofer geeft hij Industrie 4.0 mee vorm.  Een zeer gedreven man voor wie innovatie en ‘out-of-the-box’-denken een levenswijze zijn.
  Mario werkte onder de radar aan NOIND.  Holografisch design en productie vanuit een private metaverse.  Een directe koppeling tussen virtueel ontwerp in co-creatie in een private metaverse én het materialiseren van de virtuele holografische modellen in een avant-garde maakomgeving. Met Kletz, heeft NOIND een pilootpartner gekozen.  We krijgen een live demo van het digital-twin en VR design traject en beleven de toekomst van customer design centricity.
   

 • Maayke De Vil – circulaire economie & upcycling – vrijdag 6 oktober

  "If you want to go fast, go alone.  If you want to go far, go together." (African proverb)

  Maayke De Vil, chief operating officer van Citribel, realiseerde een transitie die leidde tot het upcyclen van nevenstromen in steeds hoogwaardigere toepassingen.
  Citribel is een eeuweling die innoveerde en transformeerde. Citrique Belge begon 100 jaar geleden als fabrikant van citroenzuur en citraten. Het Citribel van vandaag is ook leverancier van hoogwaardige ingrediënten voor dierenvoeding, basisstoffen voor plantbescherming, etc. Allemaal innovaties gericht op de valorisatie van nevenstromen.
   

 • Piet Colruyt – impactfinanciering – woensdag 25 oktober

  “Grote maatschappelijk uitdagingen kan je ook zien als businessondernemingen.”

  De wereld verbeteren: dat is de ambitie van Piet Colruyt, neef van Colruyt-topman Jef.  En dit via impactfinanciering: investeren in organisaties die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, vergrijzing, vervuiling of ongelijkheid. Omdat die investeringen vaak riskanter zijn of een lager rendement opleveren, laten klassieke investeerders ze nog vaak links liggen. Maar volgens Piet Colruyt zit daar net de toekomst.
  Het Impact House is ontstaan vanuit de overtuiging dat de grootste maatschappelijke impact gecreëerd kan worden als non-profit en for-profit elkaar versterken.

Programma
datum uur spreker locatie
8 september 8.00-11.00 uur Mario Fleurinck Kletz, Zele
6 oktober 8.00-11.00 uur Maayke Devil ParkInn, Leuven
25 oktober 8.00-11.00 uur Piet Colruyt Impact House, Brussel
Waar
diverse locaties
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 900 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact
Annemie De Proft

Annemie De Proft

0473 51 91 35
Spreker(s)

Mario Fleurinck

founder
Innocrowd

Mario Fleurinck werkte mee aan de digitalisering van de maakindustrie bij Boeing, Airbus en Melotte (3D-printing).  Daarna focuste hij op de andere kant van de digitalisering, de kennisindustrie en artificiële intelligentie bij General Electric (US) en cloud integratie bij ENGIE (FR). Via het Duitse Fraunhofer geeft hij Industrie 4.0 mee vorm. Mario is een zeer gedreven man voor wie innovatie en ‘out of the box’-denken een levenswijze zijn.

Maayke De Vil

COO
Citribel

Na haar studies Bio-ingenieur Chemie aangevuld met een opleiding Industrieel beleid, kwam Maayke terecht in de milieusector. In 2001 ging ze aan de slag bij DuPont. Ze vervulde er diverse functies. Tot ze in 2019 de overstap maakte naar Citribel.

Piet Colruyt

founder
Impact House

Burgerlijk ingenieur - architect. Startte zijn carrière als architect in het familiebedrijf Colruyt. Richtte sinds 2010 als sociaal ondernemer verschillende bedrijfjes op voor impactinvesteringen. In 2018 opende hij het Impact House, waar hij sociale ondernemingen verenigt.