Wat moet u weten over de nieuwe arbeidswetgeving?

De afgelopen maanden is heel wat nieuwe arbeidswetgeving in werking getreden. Ellen Verstraete (Vandelanotte) werpt een blik op de belangrijkste nieuwigheden en wat dit voor u betekent.

Arbeidsdeal: activering van het ontslag

Els Meersseman van Acerta Consult zoomt in deze video in op de activering van het ontslag en meer bepaald op de transitietrajecten. Wat betekent dat? Werknemers die in een opzegtermijn zitten, zouden de mogelijkheid krijgen om tijdens die opzegtermijn al elders aan de slag te gaan.

Wordt uw ex-medewerker een ambassadeur?

“Wie van u is ooit gedumpt geweest? En herinnert u zich dat totale gevoel van ontreddering?”, zo vraagt Vicky Buelens haar toehoorders tijdens een presentatie voor hr-managers. De managing partner bij advocatenkantoor KOBALT LEGAL aarzelt niet om die vergelijking te maken, want zij zag al te veel ontslagprocedures eindigen in menselijk leed en onproductieve procedures voor een rechtbank. In haar boek ‘Fired Up, alles wat je nodig hebt voor een correct en respectvol ontslag’ adviseert ze je hoe je een mislukking ombuigt naar een positief verhaal.

Schorsing van de opzegtermijn

De Grote Ontslaggolf: ook in België?

Leidt de pandemie tot meer vrijwillig ontslag? Een recente studie van McKinsey lijkt die these alvast te bevestigen voor enkele Angelsaksische landen. Vooral de Amerikaanse arbeidsmarkt kent vandaag een ongeziene opzeggolf, ook wel ‘The Great Resignation’ genoemd. Meer dan 19 miljoen Amerikanen zegden hun baan op sinds april 2021. Meer dan een derde deed dit zonder uitzicht op een nieuwe job.

Respectvol ontslaan

Outplacementbegeleiding in coronatijden

‘Bridge’ slaat brug tussen werkgevers die werknemers willen delen

Afscheid van je werknemers is niet altijd definitief

Vermijd dat je talentvolle medewerker vertrekt