Luc De Tollenaere tijdens beklimming van de Col des Saisies voor Kom Op Tegen Kanker

Luc De Tollenaere: Samen naar de top

Aangezien er zo snel zo veel verandert, zijn zowel Luc als zijn hr-manager Bjorn Mervilde heel alert voor hoe de medewerkers de verandering niet alleen aanvaarden, maar zelfs omarmen. Daarom zorgt de leiding ervoor dat de mensen tijd met elkaar delen. Dat moet de cultuur een boost geven. Die bekommernis bracht hen bij het ‘Kom op tegen Kanker’-verhaal.

Succes

Bij Automation zag men meteen de symbolische link tussen wat kanker mensen aandoet en de veranderingen waarvoor een bedrijf staat in een snel wijzigende wereld. “Wie het kankerverdict te horen krijgt, valt vaak in een diep dal en moet nadien stap voor stap terug de berg bestijgen om er terug bovenop te geraken en de ziekte te overwinnen. We zagen gelijkenissen met onze change: we worden geconfronteerd met moeilijke en verwarrende omstandigheden en moeten erdoor om te eindigen in een situatie die beter is dan de vorige.”

Meteen bij het bereiken van de top vroegen gelukkige deelnemers of we volgend jaar zeker weer mee wilden doen.

De beklimming van de Col des Saisies is vanuit het oogpunt van de bedrijfscultuur een goede zaak, omdat het niet enkel gaat over de dag zelf van het oprijden van de berg, zegt Luc: “Dat is natuurlijk het doel en een subliem moment voor iedereen. Maar er is een lang traject ernaartoe nodig. Van de groepsdynamiek wordt veel gevraagd. Je moet niet alleen een flink bedrag bij elkaar harken. Er is ook een lange periode van training, want niet iedereen fietst goed genoeg om even de Alpen in te trekken. Als bedrijf betaalden we de helft van het nodige bedrag en de rest zochten de collega’s bij elkaar. Het vele trainen bracht de collega’s voor lange periode samen en dat had heel wat positieve effecten.”

Lees het volledige artikel in het decembernummer van Ondernemen (PDF onderaan deze pagina)

Geert Janssens en Laure De Paepe tijdens De Col Op voor Kom Op Tegen Kanker, editie 2023

Met ETION de Col op

Ook hoofdeconoom Geert Janssens en community-bouwer Laure de Paepe van ETION fietsten de Col des Saisies op voor Kom op tegen Kanker. In augustus 2024 willen ze dit herhalen, en liefst in gezelschap van een groep ETION-leden. De ‘ETION-bus’ zal vertrekken naar Les Saisies op 22 augustus, t.e.m. 25 augustus. Klik hier voor meer info.