illustratie dna

Business Bites met Geert Janssens

Participatief ondernemen: de sleutel tot snellere processen, gemotiveerde werknemers en een hogere productiviteit

Wat mag je verwachten?

Personeel vinden en houden is anno 2022 een hele uitdaging geworden nu de War on Talent volop woedt. Om de strijd aan te gaan, toveren ondernemers tal van (loon)voordelen uit hun hoed. Van hogere lonen over deelname in de winst of de aandelenstructuur tot tal van extralegale voordelen. Vaak proberen ondernemers hun personeel via financiële participatie te verleiden.

Maar werken mensen wel harder voor meer geld? En blijven ze ook om die reden in je bedrijf? Geert Janssens, hoofdeconoom bij ETION en auteur van verschillende boeken, vertelt zijn visie tijdens een nieuwe Business Bites sessie op 27 september. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het postgraduaat Ondernemen met Impact van de Arteveldehogeschool, Puur Gent en de Dienst Economie van de Stad Gent.

Daarin focust hij op het model van participatief ondernemen als alternatief. Want onderzoek toont aan dat mensen niet harder werken voor het geld op zich. Of toch niet op de lange termijn. Integendeel… In een participatieve onderneming doen werknemers net beter hun best omdat ze zich de doelstellingen van de organisatie eigen hebben gemaakt. Want volgens Geert Janssens gaat de vraag over eigenaarschap. M.a.w., in een participatieve organisatie is de verbondenheid een grotere motivatie dan de verloning.

Benieuwd hoe je van jouw onderneming een participatieve onderneming kan maken of hoe je de intrinsieke motivatie van je werknemers verhoogt en verkoopt in je zoektocht naar nieuwe talenten? Schrijf je dan in voor deze boeiende lezing.

Praktisch

  • Datum: Dinsdag 27 september 2022
  • Tijdstip: 18.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent
  • Na de sessie is een netwerkmoment gepland
  • Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met het Postgraduaat Ondernemen met Impact van Arteveldehogeschool. 

Inschrijven

Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan via deze website.