Het gras is altijd groener op de loonbrief van mijn collega

Opinie van Nathan Van Camp
Mensen worden ongelukkig als ze denken dat hun collega’s meer verdienen. Eerlijke communicatie in het bedrijf helpt – als het loonbeleid er ook eerlijk is, tenminste.

De koopkracht­premie: hoe je in cisistijd toch je medewerker kan belonen

In deze video kom je meer te weten over de koopkrachtpremie. Kan elke werkgever de premie toekennen? Hoe zit het met de belastingen en de RSZ? En, wat kan de werknemer met die cheques doen? Acerta formuleert op al deze vragen een antwoord.

Welke impact heeft de bedrijfswagen op het nettoloon van je medewerker?

Een bedrijfswagen kan aantrekkelijk zijn als secundaire arbeidsvoorwaarde, maar het is belangrijk om goed te weten welke invloed dat heeft op het nettoloon van je medewerker. In deze video biedt Acerta inzicht over de verschillende aspecten die hierbij komen kijken.

Koen Denies over loontransparantie

In veel bedrijven is loontransparantie een taboe. Toch zijn er geleidelijk aan meer organisaties die over de individuele lonen communiceren. Dat doet ook het Antwerpse softwarebedrijf Teal Partners. Bedoeling is een rechtvaardig loonbeleid dat vertrouwen genereert en op die manier ook betrokkenheid van medewerkers stimuleert. Ondernemen sprak met oprichter Koen Denies.

Het loontaboe: tussen geheimhouding en transparantie

Op de werkvloer heerst er nog altijd een loontaboe. Ook de meeste werkgevers houden lie­ver vast aan loongeheimhouding. Toch is er een gestage evolutie naar meer transparantie in het loonbe­leid, schrijft Nathan Van Camp in zijn inspiratienota.

Het loontaboe doorbroken? Een transparant loonbeleid in de praktijk

Op onze werkvloeren heerst er nog steeds een loontaboe. Hoeveel zou mijn collega of leidinggevende verdienen? Iedereen vraag het zich wel eens af. Maar toch praten we liever niet over ons loon.

Ook de meeste werkgevers houden nog steeds vast aan loongeheimhouding. Om conflicten te vermijden. Maar ook omdat het hen een gevoel van controle geeft over hun aanwervings-, retentie- en promotiebeleid.

Op zoek naar een duurzame verloningsstrategie

Acerta Podcast #12
Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar een duurzame verloningsstrategie. Wat zijn de nieuwste trends en recentste evoluties op vlak van verloning? Wat is de impact van uitdagingen zoals de stijgende inflatie en war for talent? En hoe ga je daarmee om als werkgever?

Whitepaper Verloning

Kathelijne Verboomen van Acerta Consult gaat dieper in op de huidige trends en geeft tips voor een motiverend loonbeleid. Want hoewel loon op zich niet motiveert, is een motiverend loonbeleid wel een extra troef in een krappe arbeidsmarkt.

Loonkostenhandi­cap naar recordniveau

Een update van de OESO-cijfers (juni 2022) leert dat de Belgische loonkostenhandicap, die tijdens de vorige legislatuur nog werd afgebouwd, dit en volgend jaar opnieuw dreigt te stijgen naar eerdere recordniveaus. Een hogere inflatie in combinatie met de automatische loonindexering liggen aan de basis van die evolutie.

Business Bites met Geert Janssens

Participatief ondernemen: de sleutel tot snellere processen, gemotiveerde werknemers en een hogere productiviteit

Wat mag je verwachten?

Personeel vinden en houden is anno 2022 een hele uitdaging geworden nu de War on Talent volop woedt. Om de strijd aan te gaan, toveren ondernemers tal van (loon)voordelen uit hun hoed. Van hogere lonen over deelname in de winst of de aandelenstructuur tot tal van extralegale voordelen. Vaak proberen ondernemers hun personeel via financiële participatie te verleiden.