Het gras is altijd groener op de loonbrief van mijn collega
Mensen worden ongelukkig als ze denken dat hun collega’s meer verdienen. Eerlijke communicatie in het bedrijf helpt – als het loonbeleid er ook eerlijk is, tenminste.
De koopkrachtpremie: hoe je in cisistijd toch je medewerker kan belonen
Welke impact heeft de bedrijfswagen op het nettoloon van je medewerker?
Koen Denies over loontransparantie
Het loontaboe: tussen geheimhouding en transparantie
Het loontaboe doorbroken? Een transparant loonbeleid in de praktijk
Op onze werkvloeren heerst er nog steeds een loontaboe. Hoeveel zou mijn collega of leidinggevende verdienen? Iedereen vraag het zich wel eens af. Maar toch praten we liever niet over ons loon.
Ook de meeste werkgevers houden nog steeds vast aan loongeheimhouding. Om conflicten te vermijden. Maar ook omdat het hen een gevoel van controle geeft over hun aanwervings-, retentie- en promotiebeleid.
Op zoek naar een duurzame verloningsstrategie
Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar een duurzame verloningsstrategie. Wat zijn de nieuwste trends en recentste evoluties op vlak van verloning? Wat is de impact van uitdagingen zoals de stijgende inflatie en war for talent? En hoe ga je daarmee om als werkgever?
Whitepaper Verloning
Loonkostenhandicap naar recordniveau
Business Bites met Geert Janssens
Participatief ondernemen: de sleutel tot snellere processen, gemotiveerde werknemers en een hogere productiviteit
Wat mag je verwachten?
Personeel vinden en houden is anno 2022 een hele uitdaging geworden nu de War on Talent volop woedt. Om de strijd aan te gaan, toveren ondernemers tal van (loon)voordelen uit hun hoed. Van hogere lonen over deelname in de winst of de aandelenstructuur tot tal van extralegale voordelen. Vaak proberen ondernemers hun personeel via financiële participatie te verleiden.
Paginering
- Pagina 1
- Volgende pagina