Wild van ondernemen en de (eetbare) natuur

We strijken neer bij Purfruit, voor een wildpluksessie én een gesprek met Bart Van Parijs en Ben Brumagne. Twee ondernemers pur sang die ons laten proeven van hun passie voor ondernemen en de ‘(eetbare) natuur’.

Wild van ondernemen en de (eetbare) natuur

Info

We strijken neer bij Purfruit, voor een wildpluksessie én een gesprek met Bart en Ben. Met Purfruit en Forest to Plate bewijzen ze dat business en natuur geen tegengestelde waarden zijn, maar perfect kunnen samengaan en ons een leefbare toekomst bieden.

Bart pioniert al meer dan 20 jaar met biologisch fruit in de zelfpluktuin van Purfruit. Passie, maar ook ‘brood op de plank’, is zijn devies. Dat leidde o.a. tot de zomerse setting van ‘Dinner With the Queen’.

Ben trok als tiener na het zien van de iconische film ‘Into the Wild’ de wijde wereld in en verdiepte zich in eetbare wilde planten. Met Forest to Plate zocht hij zijn weg om deze kennis tot bij iedereen te brengen. Een uitdagend pad, als ondernemer en als mens, dat niet altijd over rozen liep en loopt.

Hun gedeelde passie voor  de natuur en ondernemerschap en de zoektocht naar een solide financieel model hierin, bracht hen 10 jaar geleden samen. De kruisbestuiving tussen 2 generaties, tussen een stedelijke en landbouw achtergrond, tussen jeugdig idealisme en ‘brood op de plank’ levert inspiratie en vuurwerk op.

We starten met een wildpluksessie onder begeleiding van Ben, waarbij we ons eigen lenteslaatje bijeen plukken. Vervolgens installeren we ons voor een duo getuigenis/gesprek met Bart en Ben waarin passie, vriendschap, sociale en ecologische betrokkenheid en de uitdagingen, frustraties en veerkracht van het ondernemerschap allemaal met elkaar vervlochten zijn.

Programma
18:00 uur onthaal met bio-sap en hapje
18:30 uur wildpluksessie o.l.v. Ben Brumagne
19:00 uur duo-getuigenis Ben & Bart
20:30 uur netwerking met biologisch hapje & drankje en het wildplukslaatje
21:30 uur einde
Waar
Zelfpluktuin Purfruit, Dentergem

Neerhoek 7
8720 Dentergem

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 85 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Birgit Stokx

Birgit Stokx

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Ben Brumagne

oprichter
Forrest To Plate

Ben Brumagne is herborist en wildplukker. Na het zien van de iconische film ‘Into the Wild’ in zijn tienerjaren, trok hij de wijde wereld in. Daar deed hij kennis van onschatbare waarde op over eetbare wilde planten en hun geheimen. Tijdens zijn fietstocht van Brussel naar India, werd het idee van Forest To Plate geboren. Met dat bedrijf hoopt hij mensen opnieuw te verbinden met de natuur.

Bart Van Parijs

eigenaar
Zelfpluktuin Purfruit

Bart is al 25 jaar actief in de biologische landbouw en kent samen met zijn echtgenote Nele een lange geschiedenis in het ondernemen. Met hun pluktuin, Purfruit, zijn ze het levende bewijs dat landbouw een lucratief en leefbaar model kan zijn, dat daarnaast ook nog eens een positieve impact kan hebben op de natuur. Ondertussen is Bart uitgegroeid tot één van de 'voedselbos'-pioniers én experten in het telen van biologisch kleinfruit.