We strijken neer bij Purfruit, voor een wildpluksessie én een gesprek met Bart en Ben. Met Purfruit en Forest to Plate bewijzen ze dat business en natuur geen tegengestelde waarden zijn, maar perfect kunnen samengaan en ons een leefbare toekomst bieden.
Bart pioniert al meer dan 20 jaar met biologisch fruit in de zelfpluktuin van Purfruit. Passie, maar ook ‘brood op de plank’, is zijn devies. Dat leidde o.a. tot de zomerse setting van ‘Dinner With the Queen’.
Ben trok als tiener na het zien van de iconische film ‘Into the Wild’ de wijde wereld in en verdiepte zich in eetbare wilde planten. Met Forest to Plate zocht hij zijn weg om deze kennis tot bij iedereen te brengen. Een uitdagend pad, als ondernemer en als mens, dat niet altijd over rozen liep en loopt.
Hun gedeelde passie voor de natuur en ondernemerschap en de zoektocht naar een solide financieel model hierin, bracht hen 10 jaar geleden samen. De kruisbestuiving tussen 2 generaties, tussen een stedelijke en landbouw achtergrond, tussen jeugdig idealisme en ‘brood op de plank’ levert inspiratie en vuurwerk op.
We starten met een wildpluksessie onder begeleiding van Ben, waarbij we ons eigen lenteslaatje bijeen plukken. Vervolgens installeren we ons voor een duo getuigenis/gesprek met Bart en Ben waarin passie, vriendschap, sociale en ecologische betrokkenheid en de uitdagingen, frustraties en veerkracht van het ondernemerschap allemaal met elkaar vervlochten zijn.