Kathleen Vangronsvelt: vierdaagse werkweek verdient verder onderzoek
Arbeidsdeal: het recht op deconnectie
Wat corona écht veranderde op het werk
Heeft de coronacrisis iets veranderd aan onze verhouding tot werk? Kiezen we voor meer vervullende jobs? Is de work-life balans belangrijker geworden? Is telewerk het nieuwe normaal? Het zijn vragen die in 2020 al enkele maanden na het uitbreken van de coronacrisis gesteld werden. Toch kunnen we ze nu pas echt beantwoorden.
Verlonen: niet alleen geld telt
Je medewerkers verlonen en belonen, hoe doe je dat precies? Uit recent onderzoek van Universiteit Gent blijkt dat het aanbieden van telewerk de honger naar een loonsverhoging remt. Verloning hoeft eigenlijk niet alleen uit ‘geld’ te bestaan, dat bewijst ook onderzoek van Acerta bij meer dan 2000 werknemers.
Whitepaper Klimaat op maat van hr
Hoe breng je verbinding in je organisatie?
Hybride werken gaat niet meer weg
In hun recente inspiratienota ‘De arbeidsmarkt in 2022: naar een nieuwe werkorganisatie’ concluderen de auteurs dat corona thuiswerken tot een belangrijk thema maakte bij sollicitaties. Ze zien uiteenlopende signalen, bijvoorbeeld dat medewerkers die het afgelopen jaar niet de kans kregen om thuis te werken, dubbel zo vaak solliciteerden als wie wél die kans kreeg. En wie tijdens de coronacrisis vaak op kantoor aanwezig moest zijn, overweegt vaker een carrièreswitch.
De weg naar een klimaatvriendelijk hr-beleid
Bedrijven hebben een belangrijke rol te spelen als we de klimaatdoelstellingen willen halen. Als we de bal enkel in het kamp van de regering leggen, dan zal dat niet volstaan om het tij te doen keren. Welke rol kan je als werkgever precies spelen?
Acerta geeft je vijf vernieuwende ideeën voor een klimaatvriendelijk hr-beleid dat zowel het klimaat als je medewerkers helpt.
Evaluaties in tijden van telewerk
Uit een onderzoek van de KU Leuven en Acerta eind vorig jaar bleek dat maar de helft van de ondervraagde bedrijven (54%) de evaluatiegesprekken liet doorgaan zoals gepland. Drie op de tien bedrijven passen zich aan de nieuwe realiteit aan en 15% van de bedrijven had zijn werknemers zelfs nog nooit geëvalueerd. Toch zijn evaluaties meer dan ooit nodig.
De arbeidsmarkt in 2022
Na de toeleveringsproblemen in tal van sectoren dreigt nu ook de veralgemeende arbeidsschaarste het economisch herstel te blokkeren. Werkgevers moeten daarom elke opportuniteit aangrijpen om schaarse talenten aan te trekken en te behouden. De coronacrisis heeft geleerd dat er in elk hr-proces kansen schuilen om een verschil te maken.
Paginering
- Pagina 1
- Volgende pagina