bespreking tijdens wandeling

Evaluaties in tijden van telewerk

Uit een onderzoek van de KU Leuven en Acerta eind vorig jaar bleek dat maar de helft van de ondervraagde bedrijven (54%) de evaluatiegesprekken liet doorgaan zoals gepland. Drie op de tien bedrijven passen zich aan de nieuwe realiteit aan en 15% van de bedrijven had zijn werknemers zelfs nog nooit geëvalueerd. Toch zijn evaluaties meer dan ooit nodig.

Het voorbije anderhalf jaar zaten we massaal in ons thuiskantoor te werken. En hoewel we het thuiswerken ondertussen al onder de knie hebben, toch is deze periode niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Als leidinggevende kan je je niet meer ervan afmaken met een standaardvraag als ‘hoe gaat het?’, maar pols je best verder naar mentale gezondheid en weerbaarheid van je werknemers, ook tijdens de jaarlijkse evaluaties.

Bovendien wankelt het klassieke model met één evaluatiegesprek aan het begin of het einde van het jaar steeds meer. Er is meer nood aan continue evaluatie, zodat zowel leidinggevende als werknemer op elk moment weten waar ze aan toe zijn.

Lees meer in deze blog op de website van Acerta.