Ondernemen met impact

Jonge ondernemers die het postgraduaat ‘Ondernemen met Impact’ aan de Arteveldehogeschool volgen, kunnen dankzij het ETION-fonds een beurs krijgen. Femke Smessaert ontving financiële steun voor haar idee om jongeren op uitwisseling in het buitenland te begeleiden.

ETION Lefgozers: Loop Earplugs

We willen dat onze earplugs de zonnebril van de oren worden.

Het is verfrissend dat de twee jonge oprichters van de Antwerpse start-up Loop Earplugs het lef hebben hun ambitie uit te spreken. Maarten Bodewes en Dimitri O willen uitgroeien tot de eerste hardware D2C unicorn van België, een niet-beursgenoteerde start-up met een waarde van meer dan 1 miljard euro.

Steeds meer vrouwen kiezen voor ondernemerschap

Steeds meer vrouwen wagen de stap naar het ondernemerschap, en dat kunnen we alleen maar (extra) toejuichen. In vergelijking met 2019 - toen er van het coronavirus nog geen sprake was -, waren er vorig jaar 10% meer vrouwen die hun zelfstandige activiteit hebben opgestart.

Wie zijn deze vrouwen met ondernemersbloed? Welke activiteit doen ze als zelfstandige? Acerta dook in de cijfers en analyseert.

Nieuwe talkshow voor jonge ondernemers

Vanaf 13 november start Kanaal Z met Goe Bezig!, een nieuwe talkshow voor en door jonge ondernemers. Een initiatief dat ETION met heel veel plezier ondersteunt.

Jonge ondernemers vallen in de prijzen

Nieuwe hoogvliegers in de maak

Start-ups in gevaar

De jacht op de eenhoorn

Pitchende start-ups met pittige pointes