Page Electronica - Werknemers worden eigenaars

"Iedereen eigenaar", bij Page nemen ze dit letterlijk. "Waarom niet ineens de hele groep de kans geven?" stelde Luc Page, toen hij enkele jaren geleden begon na te denken over bedrijfsoverdracht.

Een voorspoedige verderzetting van zijn levenswerk, verankerd in de lokale economie van Poperinge, is wat Luc enkele jaren geleden ertoe aanzette om serieus na te denken over de toekomst. Het bedrijf startte daarom in 2019 een overnametraject, waarbij alle medewerkers de kans kregen om zich in te kopen bij het bedrijf.

Inspiratiesessie participatief en coöperatief ondernemen

In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers?

De samenwerkende vennootschap

Wanneer medewerkers binnen een organisatie het stuur in handen nemen en architect worden van hun eigen job dan, worden ze een stukje ondernemer. Niet enkel intrapreneurship leeft, we zien ook steeds vaker medewerkers die de sprong wagen naar het zelfstandig ondernemerschap.

Participatief ondernemen op drie pijlers

Participatief ondernemen is een businessmodel waar we in het verleden vaak hebben naar verwezen. In deze bijdrage gaan we op zoek naar de drie pijlers die maken waarom dit model al dan niet succesvol is.

ETION-boek: Iedereen Eigenaar

Coöperatief ondernemerschap: meer dan ooit springlevend

Verkiezingen 2019: Een modern kader voor financiële participatie

Cultuur van coöperatieve vennootschap als basis voor succes

Roadmap naar 'participatief ondernemen'

Coöperatief ondernemen