participatie op de werkvloer: informele vergadering

Inspiratiesessie participatief en coöperatief ondernemen

In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers?

Inspiratiesessie participatief en coöperatief ondernemen

Info

In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers?

Je krijgt concrete antwoorden in een inspiratiesessie met experts van Cera, Grant Thornton en ETION op basis van de case van Liesbet en Cindy. In hun fictieve bedrijf, gebaseerd op een praktijkvoorbeeld, zijn beide ondernemers samen aandeelhouder van een succesvolle onderneming. Op enkele jaren tijd groeide het personeelsbestand uit tot 20 medewerkers. Nu lijkt de tijd rijp om diezelfde medewerkers nauwer te betrekken bij het reilen en zeilen van de onderneming, ook op financieel vlak. Hoe beginnen Liesbet en Cindy daaraan? Is een winstpremie een geschikt instrument? Is mede-aandeelhouderschap een optie?

De experts bespreken op een overzichtelijke wijze de diverse beschikbare instrumenten en de belangrijkste juridische, sociaalrechtelijke en fiscale aandachtspunten, en gaan ook in op vragen van de deelnemers.

Hoofdeconoom Geert Janssens is ETION's residentiële expert in participatief ondernemen. Zijn boek Iedereen eigenaar is een complete handleiding voor het bouwen van een solide organisatie, gestoeld op eigenaarschap.

Hilde Gaublomme is tax & legal partner bij Grant Thornton, één van ’s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties. Ze adviseert ondernemingen in hun zoektocht naar participatief ondernemen.

Cera is met 400.000 enthousiaste vennoten de strafste en warmste coöperatie van het land. Eén van hun ambities is om te werken aan sterke en breed gedragen coöperaties. Hannes Hollebecq begeleidt, coacht en ondersteunt potentiële, startende én gevestigde coöperaties.

Programma
15:15 uur ontvangst
15:30 uur start inhoudelijk gedeelte
18:00 uur napraten met experts en collega-ondernemers bij een hapje en een drankje
Waar
het ETION-gebouw, Wilrijk

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 75 (excl.btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact
Britt De Weirdt

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Hilde Gaublomme

organisatiecoach en bemiddelaar in bezielde ondernemingen

Hilde  Gaublomme begeleidde 35 jaar lang organisaties bij veranderingstrajecten. In die tijd zag ze veel aandeelhouders, bedrijfsleiders en medewerkers  “met de handrem op rijden”. Van daaruit groeide haar persoonlijke praktijk als bemiddelaar en organisatiecoach. Ze faciliteert constructief overleg, strategie-oefeningen, optimalere afspraken m.b.t. family & corporate governance. Participatie van medewerkers draagt ze daarbij hoog in het vaandel.

Hannes Hollebecq

adivseur coöperatief ondernemen
Cera

Hannes Hollebecq begeleidt, coacht en ondersteunt potentiële, startende én gevestigde coöperaties.