Opleidingen voor iedereen

Tot voor kort moest elke Belgische organisatie verplicht 1,9% van de loonmassa besteden aan opleidingen. In het kader van de wet Werkbaar en Wendbaar Werk zullen Belgische bedrijven gemiddeld twee opleidingsdagen per werknemer per jaar moeten voorzien. De minister van Werk Kris Peeters wil dit op termijn uitbreiden naar gemiddeld vijf vormingsdagen per werknemer.

Je werknemers ervaren opleidingen dan ook als een investering in hen als medewerker, als een waardering door u als werkgever. Wanneer je opleidingen aanbiedt, draag je bij tot de retentie van je werknemers.

3 op 4 voorziet een opleidingsbudget

Uit een recente bevraging van Acerta bij 469 CEO’s en directieleden bleek dat 3 op 4 werkgevers al een opleidingsbudget voorziet. Bij de overige 1 op 4 betekent het niet dat hun werknemers totaal geen opleiding krijgen, maar wel dat hier geen specifiek budget is voor voorzien. Bijna 1 op 2 van de werkgevers geeft aan dat ze opleiding van hun personeel nodig vinden. Zij vinden het namelijk belangrijk dat hun medewerkers hun job kunnen blijven doen en die ook graag doen.

Lees het volledige artikel op de website van Acerta.